Zostawiam wam dzisiaj więcej zdjątek,bo jadę na majówkę,na moim Dębowym
Jeszcze fasolkę posiejemy szparagową,i ogóreczki i pory,,,więcej się boje,bo M mówi,ze przymrozki mają jeszcze być do - 4
Muszę wszystko posypać dolomitem,zregenerować nawozem podzielone hostki,i inne roślinki zasilić,różom też jakaś dawka przydałaby się.
Zielko na pewno nie da mi pierwszego spokoju,więc trzeba będzie i to zrobić.
I wreszcie będzie czas na delektowanie się soczystą zielenią.! 1 maja a liści na drzewach mnóstwo!!!
Zielono i kolorowo
Trawa już była koszona,ale kto wie może znowu mężczyźni moi( mąż i synkowie) będą mieli zajęcie
Potem penie będą rybki na temacie...
No i kwiatuszki,co nowego u nich się dzieje,co rozkwitło,co przekwitło??
I wreszcie czas na odpoczynek,girl,,, i książeczka nowa do czytania też jest
AGNESS Dziękuję Ci a ja myślałam ,że to ziele,już miałam to wyrwać i wywalić,pewnie dostałam to z roślinkami kilkoma od siostry
Smagliczka Skalna nowy nabytek,mam nadzieje ,że dobrze się rozrośnie w moim ogrodzie.
A w sumie,jak one szybko się rozrastają czy wolno? Marzą mi się takie duże żółte kobierce
tilia66-Iwonko Ja jak nie zaznaczę,że to roślinka,to potem nie pamiętam,i wielokrotnie już coś wywaliłam,wyplewiłam
Jak masz dziwne coś na zielniku to wrzuć na forum,tu jest tyle fachowców,że ktoś na pewno rozpozna
Tulipan Mata Hari
TULIPAN PEŁNY PÓŹNY BLUE DIAMOND
Firletka Jak juz teraz wiem,że to Kulnik sercolistny to sobie poczytałam o nim.Musiałam to dostać z jakimiś roślinkami od siostry
Mon Amour
Romciu Dziękuję za miłe słowa.Tka ja robię zdjęcia lustrzanką Canona.
Anna96 Dziękuję za pochwały moich zdjęć,lubię to fotografowanie roślin
Muszę więc przesadzić tego kulnik w inne miejsce,bo jest zduszony między roślinkami.A masz rację koloru niebieskiego zawsze jest nie za dużo w ogrodzie
Floks szydlasty = płomyk szydlasty
narcyz Sir Winston Churchill w towarzystwie przekwitającego Orangery
Orliki w pąkach
Tulipan ‘Queen of Night’
Życzę Wam wszystkim miłej majówki,Pogoda cudna