TEMAT: Pomidorowy Targ

Pomidorowy Targ 10 Gru 2016 12:35 #513721

• nerina
  • nerina's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Aniu, ja też wysłałam kopertę. Z góry b. dziękuję. Szkoda że to jeszcze tak długo do wysiewu!
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa

Zielone okna z estimeble.pl

Pomidorowy Targ 11 Gru 2016 18:27 #513882

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Kochani!
Zamówienia nadal spływają poprzez Formularze - bardzo dziękuję; jednak jestem zmuszona zaapelować do osób, które nie mają zarejestrowanych żadnych postów i zerową aktywność na Forum i które złożyły obszerne zamówienia o przysłanie wraz z kopertą zwrotną dodatkowej porcji woreczków strunowych ( tzw. dilerek ). W tej chwili nie będę publicznie ujawniać ich nicków, mam nadzieję, że owe osoby odwiedzają naszą Oazę chociażby celem lektury ;-)

pozdrawiam cieplutko....
Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, leszek0921, besia, Zbyszko46, rozalia, patrycja

Pomidorowy Targ 11 Gru 2016 20:01 #513912

• pomodoro
  • pomodoro's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53242
Polnische Wirtschaft !

Wyobraźmy sobie, że nagle wpada w naszą akcję kilku spadochroniarzy i zabiera całą pulę nasion. Nam, stałym uczestnikom forum, pozostałoby tylko pakowanie i wysyłki
a nowe odmiany moglibyśmy sobie pooglądać na zdjęciach naszych forumowiczów.

Miałem w poprzednie lata paru takich zawodników, którzy nawet nie odpisali mi na zapytanie czy otrzymali ode mnie zamówione nasiona, które na dodatek wysłałem na własny koszt.
Nie mówiąc o zwykłym dziękuję.

Im jestem starszy,to coraz bardziej kocham rośliny, a coraz mniej -ludzi.
Ostatnio zmieniany: 11 Gru 2016 20:06 przez pomodoro.

Pomidorowy Targ 11 Gru 2016 20:38 #513927

• mk1a
  • mk1a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 841
ech bo ludzie to gorsza zaraza niż ZZ musisz jakiś preparacik oprcować :devil1: :wink4:
Za tę wiadomość podziękował(a): besia, Adasiowa

Pomidorowy Targ 11 Gru 2016 20:42 #513928

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
Mietku, bingo ....
Na szczęście te parę osób to tylko wyjątek od reguły: ponad 90% naszych akcjonariuszy to wspaniali, życzliwi i bardzo serdeczni ludzie, dzięki którym Straganiki funkcjonują i przynoszą radość.
Pisząc swój post chciałam zwrócić uwagę, że najprawdopodobniej w przyszłym sezonie trzeba będzie pomyśleć o pewnych zasadach, jakimi będziemy kierować się przy rozdzielaniu nasion. Oczywiście nie mam zamiaru nikogo zniechęcać !!!! Zależy mi wyłącznie na sprawiedliwym dzieleniu się plonami Waszej pracy oraz na współpracy - tutaj szczególny nacisk położyłabym na "zdawaniu relacji" z efektów uprawy i zbioru warzyw z pozyskanych nasionek... tylko o to proszę... odrobina wysiłku włożona w napisanie kilku słów i załączenie paru zdjęć.

Będąc jednak optymistką ze swej strzeleckiej natury myślę, że powolutku zrozumiemy wszyscy ideę wymiany nasion :)
Za tę wiadomość podziękował(a): camellia, Zbyszko46, rozalia, agnesa700

Pomidorowy Targ 11 Gru 2016 21:00 #513932

• Hiacynta
  • Hiacynta's Avatar
  • Administrator
  • gg 9117859
  • Otrzymane dziękuję: 10443
Proponowałabym też wprowadzić kolejkowanie :) skuteczne jest w protokołach sieciowych, to i w rozdzielaniu nasion pewnie pomoże :happy:

W sieci wygląda to następująco: pakiety klasyfikowane są na podstawie określonych kryteriów np. typ usługi, pochodzenie, port, protokół i trafiają do specjalnych kolejek. Stamtąd kierowane są w określonej kolejności do bufora wyjściowego.

:happy: :happy:
Za tę wiadomość podziękował(a): Terri, besia, rozalia, agnesa700

Pomidorowy Targ 11 Gru 2016 21:01 #513933

• Terri
  • Terri's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 684
Alinko, dobrze powiedziane...a właściwie napisane... :happy4: :happy-old:

Pomidorowy Targ 12 Gru 2016 06:54 #513956

• Betula
  • Betula's Avatar
  • Moderator
  • Marki/W-wa
  • Otrzymane dziękuję: 13292
Aniu! Dobrze, że doszłaś do takich wniosków, że należy wprowadzić pewne regulacje. Wykonujesz wspaniałą pracę jako prowadząca Targ i szkoda ją marnować na osoby, które co tu dużo mówić pasożytują na Twojej ciężkiej pracy. Bo jak inaczej określić kogoś kto rejestruje się tylko po to by zamówić, wszystkie dostępne odmiany i potem znika z forum.
Ostatnio miałam taką ciekawą sytuację świetnie ilustrującą jak niektórzy ludzie są roszczeniowi. Odezwał się do mnie mailem pewien pan z mojego miasta w sprawie nasionek. Odpisałam, że chętnie się podzielę. Na co ów pan przysłał mi swój adres do wysyłki. Nawet nie zaproponował, że mi przyśle kopertę ze znaczkiem. Miałam zmarnować godzinę na poczcie, kupić kopertę i znaczek i wysłać mu te nasiona, podczas, gdy on mieszka kilka kilometrów ode mnie i może w ramach spaceru te nasiona odebrać. Podałam mu mailem dwa adresy gdzie może nasiona odebrać, co uczynił i nawet podziękował :happy: Ale pewien niesmak pozostał.
Pozdrawiam
Bea
Za tę wiadomość podziękował(a): besia

Pomidorowy Targ 12 Gru 2016 10:17 #513973

• pomodoro
  • pomodoro's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53242
Coś w stylu naszej AWN

To jest niestety zjawisko społeczne.

Pomidorowy Targ 12 Gru 2016 10:29 #513975

• Marianna
  • Marianna's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 281
Powiem szczerze, dla mnie to niepojęte. Nigdy nie byłam osobą zamożną, w dzieciństwie wręcz biedną a coś takiego w głowie mi się nie mieści, to wygląda jak stado dzikich zwierząt. Przecież Ci ludzie są w stanie zabić się dla kawałka szmaty czy plastiku. Żeby tam jeszcze niespotykane gatunki pomidora były to jeszcze :) ale tak? :crazy:

Pomidorowy Targ 12 Gru 2016 10:44 #513978

• rozalia
  • rozalia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7800
Nie wiadomo czy śmiać się :lol: czy :jeez: . Ja unikam zakupów w takie dni z okazją.
Pozdrawiam.Rozalia
Za tę wiadomość podziękował(a): besia, halgla

Pomidorowy Targ 12 Gru 2016 11:44 #513985

• Terri
  • Terri's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 684
Nigdy nie chodzę do sklepów w dniach promocji... :supr3:

Pomidorowy Targ 12 Gru 2016 13:24 #513992

• lucysia
  • lucysia's Avatar
  • Moderator
  • Wiedżma Zielarka to ja :)
  • Otrzymane dziękuję: 13147
Promocja upodla ludzi.
Straszne.Wczoraj pojechałam do kina z córka i jej koleżankami.Nie było gdzie zaparkować!Przed świętami jest prawie tak samo.Amok po prostu.
docs.google.com/presentation/d/1WWF42aQM...bkM/edit?usp=sharing
………………………………………………………………………………………
kosmetykinaturalnelucysi.blogspot.com
…………………………………………………………………………………………
forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/3...26398-ogrodek-lucysi
…………………………………………………………………………………………

Pomidorowy Targ 12 Gru 2016 18:05 #514024

• patrycja
  • patrycja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2061
A ja tak miałam na początku roku, na innym, wiadomym, forum, którego już nie odwiedzam ;) Napisała do mnie jakaś Paulina, że czytała, że miałam ładne arbuzy (co nie do końca było zgodne z prawdą - jakieś miałam, ale ładne to one nie były) i czy wymienię się nasionami, odpisałam jej, że swoje wyślę, ale nie chcę w zamian, bo nie mam już miejsca do wysadzenia. Wysłałam jej listę, żeby sobie wybrała - wybrała wszystkie, bo napisała, że ona miejsca ma dużo. Popakowałam, a dzień przed wysłaniem napisałam, że wysyłam jutro i jakiego ma nicka na tamtym forum. Oczywiście nie dostałam już odpowiedzi. Nawet jednego zdania, typu "dzięki, dotarły". Tym bardziej mi głupio, że nie mam w tym roku czym się z Wami podzielić, bo moje pomidory poległy na jakieś dziwne choróbska, część prawdopodobnie z powodu wirusów, część nie wiadomo na co, a potem przyszła zaraza. Mam trochę nasion z zeszłego roku, ale nie wiem, które były źródłem wirusa, więc na pewno ich nie wyślę. Sama też jestem winna, bo zamiast utylizować sadzonki i krzaki, które wyglądały inaczej, to nadal pozwalałam im rosnąć i zarażać. Posadzę w tym roku pomidory na innych grządkach, a chorym nie będę okazywać łaski, więc mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej.

Przy okazji raz jeszcze chcę podziękować Darczyńcom, a w szczególności Ogrodniczce, Kaji, Florce, Emalce, Grażynie 255, Iwonie M, bo to Wasze nasionka do mnie trafiły :) Trafiły też inne, ale niepodpisane.
Za tę wiadomość podziękował(a): besia, Adasiowa, Florka, grazyna255

Pomidorowy Targ 12 Gru 2016 19:56 #514034

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
Dotarły do mnie kolejne koperty, zarówno zwrotne, jak i nasionkami oraz energetyczną wkładką :) - za wszystkie bardzo, bardzo serdecznie dziękuję - Camellio, Anusiu ( BlueAnna ) i Matt 52 :kiss3:
Formularze uzupełniłam o nowości od Camellii, m.in. marchewki, dynie, melona - rośniemy w siłę!

Wszystkich oczekujących na zamówione odmiany pragnę uspokoić - w nadchodzący weekend będę pakować nasionka, aby jeszcze przed Świętami dotarły do adresatów. Po Świętach mam wolne, więc w najgorszym wypadku "zawijanie sreberek" dokończę właśnie wtedy. Z góry dziękuję za wyrozumiałość :oops:
Za tę wiadomość podziękował(a): besia, camellia

Pomidorowy Targ 13 Gru 2016 19:02 #514145

• Ilona58
  • Ilona58's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 86
Witam .Nasionka dotarły -traktuję je jako prezent pod choinkę .Za ten prezent chciałam podziękować Adasiowej :hug: oraz wszystkim darczyńcom ,którzy wysłali nasiona.Dziękuję bardzo.Życzę też wszystkim Wesołych Świąt ILona
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa

Pomidorowy Targ 13 Gru 2016 21:28 #514174

• statoka
  • statoka's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 47
Witam.Chciałbym opisu odmiany Kamchatka f1. Nasionka otrzymałem z targu Ani. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam. : :bye: Stanisław.

Pomidorowy Targ 13 Gru 2016 21:43 #514175

• Emalia112
  • Emalia112's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 14472
No, Stanisławie nie wiem czy ktoś spełni Twoje życzenie, a w szczególności Besia, bo to od niej są te nasiona. F1 znaczy że to sa oryginalne nasiona i nie wiem czy ktoś ich już miał. Pewnie Paula, ale jej w tym roku zaraza zabrała pomidory i nie będzie wiedzieć. Nikt tej odmiany chyba jeszcze nie siał. Ja jeszcze sprawdzę w nasionach Sybirskiego Sadu, ale ja słabo rosyjskie pamiętam , a te tłumaczenia z Google :jeez:. Trochę musisz poczekać.

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.645 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum