Przemek,znowu wsiąkłeś
Witajcie, mało "mnie" w wątku, ale cały czas siedzę w bazie żurawek...
Przeróbki, sporo czasu zajmuje wizualne przerobienie bazy, dzisiaj już prawie gotowe.
Jak Wam się podoba?
forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/3...pis-opisanych-odmian
Pogoda była przecudna, wszystko można było ogarnąć. Działka wygląda całkiem dobrze jeszcze, w tamtym roku nie było na czym oka zawiesić.
Zacząłem kupować korę, raz 10 worków, raz 10... trochę mnie to rujnowało finansowo, ale ogólnie już kora na rabatach jest. Teraz przydałoby się jeszcze minimum z 10 worków, żeby zrobić kopczyki większości roślin, żeby się nie powtórzyła sytuacja z tego roku, gdzie wymarzło 3/4 roślin.
Nagle się dowiedziałem, że u mnie na działkach można wypożyczyć rozdrabniarkę
ci tak pół dnia robiłem "korę własnej produkcji" , jest drobna, ale idealna na okrycie roślin. Mam nadzieję, że w tym roku strat nie będzie.
Dużo koloru dają chryzantemy... są przepiękne. Dzisiaj jedna wyglądała zjawiskowo, ale nie wziąłem aparatu...jutro to nadrobię,
Także żurawki dają kolor, nie da się ukryć.
zdjęcia z 17 października
Miracle
U Was też Hot Papaya nie chce się pogodzić z terminem swojego kwitnienia ?
Hosty znów mają swoje... dosłownie 5 minut
Przemku, z takiego zdechlaczka jak to nazwałeś , taka kępa wyrosła
Zatęskniłem za wiosną jak to zobaczyłem...dzisiaj jeszcze sadziłem sporo cebul po była wyprz 50% w Brico
Kotki niestety stają się coraz większe i co za tym idzie ich zabawy są coraz bardziej szkodliwe... dla żurawek
Byłem w lesie w piątek... 50km jechaliśmy a grzybów wiaderko
ja oczywiście bardziej przygotowany na paprocie, ale poza takimi widokami to nic nie znalazłem.
Grzybki były piękne, ale mało
WKLEJAJCIE ZDJĘCIA ŻURAWEK DO BAZY...