Witam w tę zimną i mokrą niedzielę
Z ogrodu dzisiaj nici, ale żeby do końca nie skapcanieć za chwilkę wybieramy się do wałbrzyskiego aquaparku
Po raz pierwszy jednak z małą Alusią, którą rodzice chcą przyzwyczajać do wody
Andrzejku, już za chwileczkę, już za momencik
Pierwszy różanecznik dahurski już przekwita, ale szykuje się PJM Elite i jeszcze jeden NN fioletowy. Więc jeszcze ubiegłoroczna fotka:
Cedr jest dosyć wrażliwy na mrozy i nie wszędzie daje radę, niestety
Dorotko, a właśnie przedwczoraj sadziłam lilie z Lilypolu
Z liliami mam jednak pewien problem - o tej porze roku mój ogród jest zarośnięty ziarnopłonem, a pod jego grubą warstwą ślimory buszują i zajadają się czym? no właśnie, czubeczkami lilii
Chyba będę musiała je poczęstować niebieskimi granulkami
Romeczko, bardzo bym tego chciała, bo moi synowie nie interesują się ogrodem nic, a nic
No, może wtedy, gdy wykładają się na leżaczku
Dziękuję Ci za wizytę i zapraszam na przedpołudniową spacerek i małą kawkę
Agusiu, miło, że wpadłaś! Z otwarciem wątku trochę się ociągałam, bo to i spore obciążenie czasowe i jakoś tak wydaje mi się, że wszystko już było...Ale przekonałam sama siebie, że ogród zmienia się jednak bardzo dynamicznie; i brakowało mi bardzo tych pogaduszek z Forumkami
Dla Ciebie najświeższa fotka - tegoroczny hiacynt (już powolutku przekwitają, buuuu)
Olu, Alusia nie mieszka z nami, ba! nawet nie w tym samym mieście
Widujemy się więc w weekendy i to nie zawsze...Ale chciałabym, aby latem spędziła u nas więcej czasu i już zacznę edukację ogrodniczą
Tymczasem kwitnące właśnie narcyzki
Marto, no, popatrz, mamy takie same upodobania roślinne
Super! Ja też nie zawsze mogę uprawiać to, co bym chciała, bo w moim dojrzałym ogrodzie jest coraz więcej cienia...Ostatnio znowu zamarzyły mi się róże. Tylko gdzie je sadzić?
Gosiu, gdyby Alusia ze mną mieszkała, to na nic nie miałabym czasu...A tak, to jeszcze udaje mi się wyskoczyć do ogrodu
Alinko, miło Cię gościć
Mam nadzieję, że nie zawiodę Twoich oczekiwań!
Krzysiu, zapraszam, zapraszam jak najczęściej. Pozdrawiam serdecznie
Martusiu, lilie za chwilę będą na jeszcze dalszym miejscu, bo ślimaki zeżrą je do imentu
A cedr ma się dob
e i ratuje honor iglaków w moim ogrodzie.
Dla Ciebie coś małego
Ewuś, długo szukałam tego kluczyka, oj, długo...Ale jest i furtka pozostaje otwarta dla wszystkich miłych gości
Za niedługo rozpocznie się festiwal azaliowo-rodkowy, na który obie czekamy z niecierpliwością. Będzie się działo!
Jaguś, witaj
Poprzednie wątki są gdzieś w czeluściach Forum
Jakoś nigdy nie przypuszczałam, że komuś zechce się sięgać do zamierzchłych ogrodowych czasów...Jeśli jednak tak, to wszystkie linki są w spisie wątków ogrodowych. Szukasz 'Ogród Dali' i masz!
Siberko, dzięki wielkie! Przydałoby się, żeby sezon był w końcu NORMALNY. Po ubiegłorocznej suszy na długo straciłam chęć i zapał do ogrodowania...
Marysiu, witam i zapraszam do wędrówki po ogrodzie w sezonie 2016!