TEMAT: Budleja Dawida (Buddleia davidii)

Budleja Dawida (Buddleia davidii) 30 Lip 2026 13:08 #896414

• Fafka
  • Fafka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 14503
Aniu może dlatego masz takie wielkie, że dość wysoko tniesz. Ja wolę mieć kwiaty na wysokości oczu, to i tnę niżej - prawie przy ziemi. W tym roku moja Black Knight to nawet mi do ramion nie sięga, ale tej akurat coś zima nie służyła. Już myślałam, że po niej, bo strasznie długo się zbierała do startu. A u szwagra na nieosłoniętym stanowisku ze 2 metry i to rodzicielka tej mojej.

Z maluchów odmiana Purple zakwitła w doniczce

20260728_194254.jpg

Z przodu chyba będzie White, a była jeszcze sadzonka różowej, ale poległa w przechowaniu zimowym.

Mamusie różowej i purpurowej po przesadzeniu walczą, chyba zasłonię je na czas tych upałów, bo skoro tyle się utrzymały w wyścigu o życie, to szkoda by było stracić na półmetku. ;)

W Brico widziałam dostawę małych budlei, wypisz wymaluj, jak moje z serii Butterfly Candy Little, ale na metce nazwa "Little RockStar'. Myślę : co to, nazwy zmienili ? A jednak nie. To nowa seria jeszcze niższa. Jak te cukiereczki mogą dorastać do 65 cm, to RockStary mają zatrzymać się przy 50 cm. Mi osobiście pasują takie większe, a nawet chętnie zaprosiłabym do ogrodu takie do metra.
Pozdrawiam. Jola
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, ewakatarzyna

Zielone okna z estimeble.pl

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.277 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum