TEMAT: Wszystko o uprawie w foliaku - wady i zalety szklarni, tunelu foliowego

Wszystko o uprawie w foliaku - wady i zalety szklarni, tunelu foliowego 26 Paź 2024 16:14 #866729

• Nimfa
  • Nimfa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12057
Andrzej, ale Ty dociekliwy jesteś ;) żebym ja wszystko pamiętała, ale: pierwsza folia była zielona i była chyba 4 lata, druga biała - krótko, 2 lata bo zakupiona wadliwa, za ciasna i lekko krzywo założona, szybko miała uszkodzone zamki, potem wycięłam w niej z tyłu okno, wiedząc, że ją wymienię, a obecną - też zieloną mam od wiosny. Stelaż ciągle ten sam. Ja nie ściągam na zimę, dla mnie to zbyt kłopotliwe. Folia, jak widzisz, cudów nie kosztuje.
Ogród - mój optymizm.

Znalazłam się tutaj, bo chciałam sama uprawiać warzywa.
Ale kwiaty zajmują nie mniej miejsca w mojej głowie.
Ostatnio zmieniany: 26 Paź 2024 16:15 przez Nimfa.
Za tę wiadomość podziękował(a): Jan4

Zielone okna z estimeble.pl

Wszystko o uprawie w foliaku - wady i zalety szklarni, tunelu foliowego 15 Lis 2024 14:38 #867238

• Jan4
  • Jan4's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13061
Jan4 wrote:
Ile łat wytrzymuje folia biała i ile zielona. Czy folie były zdejmowane na zimę?
Ile łat masz ten tunel.
Kto miał taki tunel i folie.

Wszystko o uprawie w foliaku - wady i zalety szklarni, tunelu foliowego 15 Lis 2024 15:02 #867239

• jagodka27
  • jagodka27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8524
Miałam zieloną folię przez 4 sezony, zdejmowana na zimę. Z tym że w tym roku było takie kombinowanie bo zamki w drzwiach nie działały już i okienka były zniszczone. Było kilka małych dziurek na dachu folii ale nie wpływało to na uprawę.
Za tę wiadomość podziękował(a): Jagoda254, Jan4

Wszystko o uprawie w foliaku - wady i zalety szklarni, tunelu foliowego 17 Lis 2024 19:56 #867301

• Pysiu
  • Pysiu's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 319
Kupuję białą o najdłuższej żywotności,ostatnio była to 5- letnia. Poprzednia tej samej jakości 5 lat wytrzymała 8 lat bez zdejmowania. Z mojej praktyki i technologi założenia i pielęgnacji wynika, że folia musi być b. dokładnie naciągnięta na stelaż który u mnie jest obwinięty bandażem tkaniny wigoniowej i nie może telepać się na wietrze o stelaż.
Pozdrawiam ciepło.
Polecam zapoznanie się z wpisem z 09 Kwi 2024 20:52
bandaż wigoniowy Bandaż wigoniowy 30 cm 100 mb | Tkaniny.info.pl należy przeciąć go na pół. Podaje link ponieważ jest to jedyna hurtownia w ol.
Mieszkaniec Warmii
Ostatnio zmieniany: 17 Lis 2024 20:10 przez Pysiu. Powód: dodanie szczegółów
Za tę wiadomość podziękował(a): Babcia Ala

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.329 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum