TEMAT: Broda mnicha, agretto

Broda mnicha, agretto 01 Mar 2018 14:46 #592663

  • zdravko
  • zdravko's Avatar
  • Offline
  • Gold Boarder
  • Posty: 243
  • Otrzymane dziękuję: 164
Zachciało mi się jakiejś nowości i kupiłem nasiona, uprawiał ktoś to warzywo ?,
siać to bezpośrednio czy robić rozsadę ?

Na opakowaniu piszę,że można tak i tak.


Broda mnicha, agretto 23 Lip 2018 18:24 #619415

  • zdravko
  • zdravko's Avatar
  • Offline
  • Gold Boarder
  • Posty: 243
  • Otrzymane dziękuję: 164
No to tak to wygląda jak na tą chwile, kiełkuje to opornie, ale jak już się rozrośnie to jest tego pozornie trochę, jeszcze tego nie jadłem, na surowo smakuje coś jak botwina ale nie identycznie.

024.jpg


027.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Betula

Broda mnicha, agretto 22 Sie 2018 21:56 #622919

  • zdravko
  • zdravko's Avatar
  • Offline
  • Gold Boarder
  • Posty: 243
  • Otrzymane dziękuję: 164
No to jestem po testach,na początku samo,ma chyba dużo szczawianów albo żelaza(tworzy sie taki jakby osad na zębach),
smak jest dosyć neutralny, coś jak szpinak ,botwina b,młoda i gotowany kaczan kukurydziany albo te kukurydziane włosy,za to konsystencja tego to poezja, gryzienie tego jest uzależniające, strasznie delikatne, ale jest pewien opór.
Pierwsza wersja to z makaronem samo,czosnek sól,oliwa;kiepski plan,trudno się rozdziela tą kupę włosów(liści),ogólnie bez rewelacji,ostatnio wpadłem na pomysł ze śmietaną serem pleśniowym co by ten osad nazębny zabić i się udało, cukinią duszoną, surowymi pomidorami oliwą, ziemniakami i omatkoboska,to było naprawdę b.b.dobre- to było wczoraj,
dzisiaj powtórka z dynią i dalej super,tak to wyglądało mniej więcej

agr023.jpg


agr029.jpg


Sama roślina odporna na wszystko(poza suszą),żadne ślimaki czy owady się tego nie czepiają, długo jest zielone,teraz zaczęły powoli pojedyncze liście zasychać od dołu,obróbka tego i zbiór jest bardzo prosty .

Moderatorzy: Adasiowa, Kasionek
Wygenerowano w 0.090 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum