TEMAT: STRAGANIK "ROZMAITOŚCI WARZYWNE" 2020

STRAGANIK "ROZMAITOŚCI WARZYWNE" 2020 28 Gru 2020 10:42 #739964

• aga
  • aga's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 4750
Wreszcie i do mnie dotarły nasionka! Jestem wyćwiczona w cierpliwym oczekiwaniu... ;) I znowu - dostałam więcej, niż oczekiwałam. Co za radocha! Przekładam, oglądam, planuję.Ogrodnicy to jednak fajnie się mają.
Agnieszko - :kiss3: . Dziękuję bardzo, bardzo, bardzo...I wszystkim, których trudno byłoby wymienić imiennie, a zbierali, suszyli, pakowali i wysyłali, aby ktoś taki jak ja mógł się teraz cieszyć - :thanks: :thanks: :thanks:

Zielone okna z estimeble.pl

STRAGANIK "ROZMAITOŚCI WARZYWNE" 2020 29 Gru 2020 14:16 #740125

• zwykły chłop
  • zwykły chłop's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8187
Nasionka dotarły, koperta trochę mokra bo listonoszowi nie chciało się upychać do skrzynki ale na szczęście bąbelki w środku zabezpieczyły skarby. Dziękuję wszystkim darczyńcom i świstaczkowi :)
pozdrawiam Adam

SZACUNEK - to tylko odrobina wyrozumiałości i pamięci o drugiej osobie. To tak niewiele a tak wiele zmienia.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marlenka, Zielona, del, ewakatarzyna, Szczypiorek

STRAGANIK "ROZMAITOŚCI WARZYWNE" 2020 29 Gru 2020 15:33 #740145

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 14319
Cieszę się, że przesyłki docierają.

Dzisiaj dostałam kopertę od Uli- bastis.
Pozdrawiam serdecznie Agnieszka
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Marlenka, bietkae, bastis, ewakatarzyna

STRAGANIK "ROZMAITOŚCI WARZYWNE" 2020 29 Gru 2020 15:47 #740148

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
Kochani

Jestem stosunkowo młoda na forum, moj staż to rok i miesiąc.

Zgłosiłam się na świstaka, bo bardzo polubiłam forum, uczestników i po prostu chciałam pomóc, dać radość ogrodowozakręconym.

Zresztą zadanie to sprawia mi przyjemność.

Choć nie wszyscy są zadowoleni i w związku z tym proszę tu w tym wątku opisywać swoje odczucia i krytykę również.

Jeśli ktoś jest przekonany, że będzie w swistakowaniulepszy ode mnie zapraszam niech zgłosi swoją kandydaturę,

Proszę pisać tu na forum, oficjalnie.

Wiem, że jeszcze się taki nie urodził, coby każdemu dogodził, ale nie wydaje mi się, żebym się nie wywiązała z zadania.

Pozdrawiam serdecznie kochani
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Marlenka, bietkae, rybur58, anaka, ewakatarzyna, czarna2066, ama

STRAGANIK "ROZMAITOŚCI WARZYWNE" 2020 29 Gru 2020 16:00 #740152

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
Wszystkie złożone zamowienia wyślę po weekendzie :hearts:
Za tę wiadomość podziękował(a): bietkae, ewakatarzyna, czarna2066

STRAGANIK "ROZMAITOŚCI WARZYWNE" 2020 29 Gru 2020 16:05 #740155

• Zygowa
  • Zygowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10248
Aga, jesteś wspaniałym świstakiem, a jak dodać do "świstakowania" Twój staż na forum, to :bravo: i :thanks:
Jakbym ja się miała do czegoś przyczepić, to ilość torebek z nasionami w kopercie zwrotnej - dużo więcej niż zamawiałam :happy3: . Ale z takim problemem sobie poradzę, byle do wiosny (a ona tuż za rogiem :garden1: )

Bardzo Ci Szczypiorku jeszcze raz dziękuję :hearts:
Ciepełka :)

Edyta

strefa 7a

STRAGANIK "ROZMAITOŚCI WARZYWNE" 2020 29 Gru 2020 16:24 #740161

• jaknieja
  • jaknieja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1832
Szczypiorek wrote:
Kochani

Jestem stosunkowo młoda na forum, moj staż to rok i miesiąc.

Zgłosiłam się na świstaka, bo bardzo polubiłam forum, uczestników i po prostu chciałam pomóc, dać radość ogrodowozakręconym.

Zresztą zadanie to sprawia mi przyjemność.

Choć nie wszyscy są zadowoleni i w związku z tym proszę tu w tym wątku opisywać swoje odczucia i krytykę również.

Jeśli ktoś jest przekonany, że będzie w swistakowaniulepszy ode mnie zapraszam niech zgłosi swoją kandydaturę,

Proszę pisać tu na forum, oficjalnie.

Wiem, że jeszcze się taki nie urodził, coby każdemu dogodził, ale nie wydaje mi się, żebym się nie wywiązała z zadania.

Pozdrawiam serdecznie kochani

Przykro mi Agnieszko, że wynikłą między nami dyskusję potraktowałaś jako atak na swoja pracę w roli Świstaka. A przecież nie tego dotyczyła nasza rozmowa. Jak już ustaliłyśmy, nie będę w stanie ani pochwalić, ani skrytykować Twojej pracy. Domyślam się jednak, że obsługa takiej ilości przesyłek z nasionami wiąże się z wieloma godzinami skrupulatnej i precyzyjnej roboty. Za to z całą pewnością należą Ci się słowa uznania. Wynikłe między nami nieporozumienie nie tego jednak dotyczyło. Napisałam do Ciebie bardzo długą wiadomość, w której spokojnie starałam się wytłumaczyć mój punkt widzenia i co mną kierowało. Byłam jak najbardziej otwarta na dyskusję z Tobą. Uważam jednak, że wywlekanie prywatnych niesnasek i nieporozumień ma forum publiczne nie jest w dobrym tonie. Zwłaszcza, że żadna z nas od dawna nie jest już dzieckiem. Rozumiem, że moje słowa Cię zabolały i tą wiadomością szukasz poparcia wśród społeczności forum. Mam więc nadzieję, że otrzymasz dużo słów wsparcia, które poprawią Ci humor. Ze swojej strony życzę dalszych sukcesów w roli Świstaka oraz bezproblemowego zakończenia tego sezonu wysyłkowego :)
Edyta
Za tę wiadomość podziękował(a): Szczypiorek

STRAGANIK "ROZMAITOŚCI WARZYWNE" 2020 29 Gru 2020 16:44 #740167

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Chciałabym tylko uprzejmie zauważyć, że Agnieszka Szczypiorek nie sprecyzowała w swoim poście, kogo konkretnie ma na myśli; pisała o zaistniałej sytuacji zupełnie bezosobowo. Dlatego nie rozumiem jaknieja, dlaczego TY publicznie omawiasz kwestię korespondencji ze Szczypiorkiem ?
Bardzo proszę o ewentualną kontynuację tej wymiany zdań na pw.

p.s. akurat Agnieszka nie wymaga wsparcia ze strony forumowiczów, ponieważ sama zapracowała na szacunek i na swoją pozycję na Oazie.
Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....

STRAGANIK "ROZMAITOŚCI WARZYWNE" 2020 29 Gru 2020 17:08 #740171

• jaknieja
  • jaknieja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1832
Adasiowa wrote:
Chciałabym tylko uprzejmie zauważyć, że Agnieszka Szczypiorek nie sprecyzowała w swoim poście, kogo konkretnie ma na myśli; pisała o zaistniałej sytuacji zupełnie bezosobowo. Dlatego nie rozumiem jaknieja, dlaczego TY publicznie omawiasz kwestię korespondencji ze Szczypiorkiem ?
Bardzo proszę o ewentualną kontynuację tej wymiany zdań na pw.

p.s. akurat Agnieszka nie wymaga wsparcia ze strony forumowiczów, ponieważ sama zapracowała na szacunek i na swoją pozycję na Oazie.

Już tłumaczę. W swojej ostatniej wiadomości do mnie Szczypiorek poprosiła żebym nie kontaktowała się z nią poprzez PW i wypowiedziała się na oficjalnej stronie. Nie czułam potrzeby wypowiadania się w tym temacie publicznie, ale widząc umieszczony w tym wątku przez Agnieszkę post poczułam się niejako wywołana do tablicy i uszanowałam jej życzenie. Bardzo mi przykro, że do takiej sytuacji doszło. Zapewniam, że z mojej strony temat jest zamknięty. Przepraszam wszystkich, którym ta niefortunna sytuacja zaburzyła spokój ostatnich dni tego roku.
Edyta

STRAGANIK "ROZMAITOŚCI WARZYWNE" 2020 29 Gru 2020 17:23 #740175

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
Nie wywołuję nikogo do tablicy.

I nie życzę sobie obrażania, ani oskarżania o marnowanie nasion czy czasu darczyńców.

Ja nikogo nie obrazam i nikomu nie ubliżam. Nie jestem zobowiązana do spełnienia życzeń, bo nie jestem wróżką tylko człowiekiem.

Dlatego też poprosiłam o otwarte pisanie jeśli ktoś jest nie zadowolony z mojego wkładu w forum.
Nie lubię sytuacji dziwnych, uważam, że wszystko powinno być jawne od początku do końca.

Tym bardziej, że nasiona na straganiku to wspolne dobro.

STRAGANIK "ROZMAITOŚCI WARZYWNE" 2020 29 Gru 2020 17:33 #740178

• Eleni
  • Eleni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2298
Miałam nic nie pisać publicznie, ale....

Nigdy nie rozumiałam podejście osób, które nie są widoczne w życiu bardzo przyjaznego forum, a po złożonym zamówieniu maja pretensje i odwagę krytykować osobę, która wkłada w to swoje serce i czas prywatny.

Jeśli uważasz że coś można zrobić lepiej to zacznij od siebie, branie i nic w zamian nie ofiarowanie to jest zwykłe wykorzystanie

A wylewanie swoich frustracji na forum, bo wtedy jesteś anonimowym jest po prostu żałosne

Przepraszam, jeśli to zabrzmiało ostro, ale nie mogę przejść obojętnie obok takich rzeczy

Agnieszko dzięki wielkie za wszystko co robiłaś i robisz :hug: nie przejmuj się jesteśmy z Tobą :hearts: :hearts: :kiss3:
pozdrawiam ciepło Elena

STRAGANIK "ROZMAITOŚCI WARZYWNE" 2020 29 Gru 2020 19:43 #740209

• Kajtkowa
  • Kajtkowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2951
Na niektórych forach praktykuje się zwyczaj, że osoby poniżej określonej liczby postów nie mają możliwości wysyłania PW. Jest to dobry sposób ochrony pozostałych forumowiczów przed podobnymi sytuacjami.
Ela
Za tę wiadomość podziękował(a): bietkae, olegowa, ewakatarzyna, Szczypiorek, czarna2066, JaKasiula, Eleni

STRAGANIK "ROZMAITOŚCI WARZYWNE" 2020 29 Gru 2020 20:14 #740216

• czarna2066
  • czarna2066's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7321
Podpisuję się obiema rękami pod postem Edytki i Eleny :bravo:

Agnieszka spisuje się na medal, poświęca swój prywatny czas na pakowanie kopert i wędrówki na pocztę. Niejednokrotnie narażając swoje zdrowie i swoich najbliższych żeby uszczęśliwić forumowiczów w czasie pandemii, stoi w kolejkach. Mogę tak wymieniać w nieskończoność :whistle:

Wszyscy do tej pory byli/ są zadowoleni i ja także i dziękuję w imieniu swoim i innych forumowiczów za to, że to właśnie nasza Agnieszka została Świstakiem :thanks: Bo takiej drugiej duszyczki z tak ogromnym serduchem to na forum ze świecą szukać! Oddaje 100% siebie i swojego czasu aby zadowolić innych i spełnić niejednokrotnie małe i większe warzywne marzenia.

Agnieszko :hug:

Ten post oczywiście nie umniejsza pracy, czasu i wkładu w pozostałe straganiki. Chciałabym zwrócić uwagę,że wszystkie Świstaczki uwijają się jak pszczółki, aby NAS zadowolić :thanks:
Janinko, Marlenko, Lucysiu :thanks:
Pozdrawiam Beata
Ostatnio zmieniany: 29 Gru 2020 23:13 przez czarna2066.

STRAGANIK "ROZMAITOŚCI WARZYWNE" 2020 31 Gru 2020 11:15 #740403

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
Właśnie pakuję nasionka :bravo:

IDA74 - proszę przysłać drugą kopertę i musi być większa od tej przysłanej, bo nie mieści się zamówienie.
Za tę wiadomość podziękował(a): ida74, bietkae, del, ewakatarzyna, czarna2066

STRAGANIK "ROZMAITOŚCI WARZYWNE" 2020 31 Gru 2020 12:42 #740412

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
Kochani - bardzo proszę przysyłajcie duże koperty!!! Zamówienia mi się nie mieszczą :club2:
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, bietkae, anaka, ewakatarzyna, czarna2066

STRAGANIK "ROZMAITOŚCI WARZYWNE" 2020 31 Gru 2020 15:57 #740436

• ida74
  • ida74's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 357
:woohoo: ok .Może nogą upchnij.W poniedziałek wyślę ,bo mogę już zwiedzać miasto.
Za tę wiadomość podziękował(a): bietkae, ewakatarzyna, Szczypiorek

STRAGANIK "ROZMAITOŚCI WARZYWNE" 2020 01 Sty 2021 12:42 #740522

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 29342
Agnieszko też mnie spotkały przykrości od kogoś tam na pv i nie był to wcale świeży forumowicz. Niektórzy tak mają, jak się nie mają na kim wyżyć, to wyżywają się za kierownicą lub na forum internetowym. Większość takich sytuacji wynika z ich niskiego poczucia własnej wartości, które zasłaniają agresją lub nieumiejetności rozładowania stresu. Robisz ile możesz, wkładasz w to całe swoje serce i duszę i pewnie 99% swojego wolnego czasu. Jak się komuś forum lub zasady nie podobają, to FORA ZE DWORA.
Wiem, że to trudne powiedzieć: nic sobie z tego nie rób, bo jakiś czas taka sytuacja człowieka drąży, najlepiej wtedy taka osobę ignorować, nie odpowiadać na maile, lub odesłać do Regulaminu, a posty omijać, jakby ich nie było. Zniechęci takiego i nie będzie zaczepiał. A Tobie Agnieszko :thanks: :flower2: :thanks: :flower2: :thanks: :flower1:

P.S. Nie poważam ludzi, którzy upust swoich frustracji i stresu wyładowują wyżywając się na innych, zawsze mówię: 1/. głodu i ruskich wszy lub 2/. za kurnikiem jest kupa gnoju/kompostu, taczki, widły i hajda, od razu się odechce wrzasków, wyzywania, etc. Jak powyższych materiałów brak, to zawsze jest coś ciężkiego do np. przewiezienia taczką.
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Ostatnio zmieniany: 01 Sty 2021 12:44 przez Babcia Ala.
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, bietkae, rybur58, del, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, czarna2066, JaKasiula, Eleni

STRAGANIK "ROZMAITOŚCI WARZYWNE" 2020 01 Sty 2021 14:36 #740540

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Szczypioreczku, hmmm , czy istnieje choć cień szansy na to, że przyjmiesz jeszcze kopertę zwrotną ode mnie ?
Na śmierć zapomniałam o nasionach selera korzeniowego :(
Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....
Za tę wiadomość podziękował(a): bietkae, anaka, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, czarna2066

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.809 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum