TEMAT: PAPRYKA SŁODKA - uprawa papryki słodkiej w gruncie i pod folią cz.II

PAPRYKA SŁODKA - uprawa papryki słodkiej w gruncie i pod folią cz.II 14 Lut 2025 13:46 #871615

• Nimfa
  • Nimfa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12274
Kupiłam takie lampy doświetlające i jestem bardzo zadowolona. Na popołudnie muszę postawić prowizoryczne rusztowanie i roślinki są blisko lamp. Dodatkowy plus, że wkręca się je w normalny kabel od oświetlenia, mam wiszące, regulowane więc dodatkowy plus.

IMG_20250214_133638kopia.jpg
Ogród - mój optymizm.

Znalazłam się tutaj, bo chciałam sama uprawiać warzywa.
Ale kwiaty zajmują nie mniej miejsca w mojej głowie.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Marlenka, Miragoral, bietkae, del, ewakatarzyna, EwG, anka-skakanka, lusinda, Sonka

Zielone okna z estimeble.pl

PAPRYKA SŁODKA - uprawa papryki słodkiej w gruncie i pod folią cz.II 17 Lut 2025 10:25 #871919

• anka-skakanka
  • anka-skakanka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1437
Rano ze skrzynki w końcu wyjęłam koperty z nasionami, za które serdecznie dziękuję, jednak w obawie, że listonosz nie doniesie ich przed sezonem, dosiałam tego co miałam, no i teraz trochę problemtycznie się robi :club2:
Za tę wiadomość podziękował(a): Marlenka, bietkae, Nimfa, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda, Sonka

PAPRYKA SŁODKA - uprawa papryki słodkiej w gruncie i pod folią cz.II 17 Lut 2025 10:40 #871920

• bietkae
  • bietkae's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12368
Ależ na słodkie papryki jest jeszcze sporo czasu, ja będę siała w połowie marca tylko NN Adrian i wystarczy. Wysiewanie to super moment ale później to już pod górkę, ograniczam ilość wszelkiego dobra, przynajmniej na razie :)
Pozdrawiam Ela
Za tę wiadomość podziękował(a): Marlenka, Miragoral, Nimfa, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, anka-skakanka, lusinda, Sonka

PAPRYKA SŁODKA - uprawa papryki słodkiej w gruncie i pod folią cz.II 17 Lut 2025 12:20 #871931

• anka-skakanka
  • anka-skakanka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1437
Z tym ograniczaniem to też muszę, tylko jak patrzę na Wasze zdjęcia i opisy, to zdrowy rozsądek się gubi bo człowiek chętnie by spróbował, jednak z końcem sezonu obiecuję sobie, że w tym przyszłym będzie z umiarem :hammer:
Za tę wiadomość podziękował(a): Marlenka, bietkae, Nimfa, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda, Sonka

PAPRYKA SŁODKA - uprawa papryki słodkiej w gruncie i pod folią cz.II 17 Lut 2025 13:45 #871937

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8629
Aniu siej, będziesz miała z czego wybierać sadzonki, a słabsze wyrzucisz lub oddasz.
Ja wczoraj dosiałam kolejny pojemniczek ciekawostek papryczkowych. ;)

Z papryką nie ma większych kłopotów, tak w rozsadzie jak i w uprawie. Musi dostać papu i pić i się odwdzięczy pięknymi zbiorami.

Wychodzi Ingrid, miałam tylko jedno nasionko. 21.01 wyłożyłam do skiełkowania, trochę jej zajęło, ale jest!

20250217_133145.jpg

Żółte, dosiewałam dwa razy i coś tam zaczyna jeszcze wychodzić. :dry:

20250217_133405.jpg
Pozdrawiam Ewa

Nowy rok, kolejne wyzwania, spełnianie najróżniejszych marzeń!!!

PAPRYKA SŁODKA - uprawa papryki słodkiej w gruncie i pod folią cz.II 18 Lut 2025 09:44 #871996

• Sonka
  • Sonka's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1306
A moje dzisiaj wędrują do większych kubeczków. Tak korzenie to mają cudowne. Nie ma co dłużej czekać.

IMG_20250218_091740.jpg

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.828 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum