TEMAT: Targ Pomidorowy 2024/2025 i propozycje odmian na targ.

Targ Pomidorowy 2024/2025 i propozycje odmian na targ. 18 Sty 2025 07:14 #869716

• leszek0921
  • leszek0921's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 4978
Marlenka wrote:
Marku wrote:

Ja kiedyś przeczytałem na forum że jest taka możliwość i dorzucam kilka złoty do zwrotnej przesyłki poleconej. Jestem wtedy spokojniejszy.
Myślę że warto by pomyśleć o takiej systemowej dodatkowej opłacie ryczałtowej dla Marlenki za taki polecony bo jak by nie patrzeć to dla niej dodatkowa praca.

Może warto dołożyć 4 złote do przesyłki polecoej, bo taka jest różnica w cenie znaczka zwykłego i poleconego, ale to każdy sam podejmuje decyzję. Łatwiej było jak się kupowało znaczek i zwykły i polecony w okienku. Teraz na polecony trzeba sobie wydrukować naklejkę. Jeśli ktoś nie może tego zrobić a chce polecony to wkłada do koperty pieniążek i druczek a ja wysyłam w okienku. Ale nie ma mowy o żadnej opłacie ryczałtowej dla mnie. Ja i tak wszystko zanoszę do okienka i to na większą pocztę w mieście i dla mnie żadna różnica jaki to będzie list. Tych listów nie ginie aż tak dużo, raczej się zawieruszają na dłuższy czas. Ten badzi to chyba czwarty w mojej "karierze", w tym jeden polecony.

Wystarczy chyba tylko priorytet , tak robię od kilku lat . W zasadzie jak dostanę powiadomienie o wysyłce to na drugi lub trzeci dzień jest w skrzynce .

Zielone okna z estimeble.pl

Targ Pomidorowy 2024/2025 i propozycje odmian na targ. 18 Sty 2025 09:09 #869722

• Lulu
  • Lulu's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1710
Ina wrote:
Coś musi być nie tak z PP. W mojej sąsiedniej gminie ludzie nie znają dnia ani godz kiedy pojawi się listonosz i z jakim opóźnieniem dostarczy rachunki na opłaty. Ostatnio moje listy leżały na schodach, na deszczu. Na poczcie powiedzieli, że nie ma ludzi bo chorują.

U mnie za to nie ma listonosza,na pocztę musiałam osobiście raz w miesiącu jechać do gminy 15km odbierać listy. Czasem dla sąsiadów też. Niby teraz mają listonosza ale i tak są mega opóźnienia. Unikam wysyłki przez pocztę jak ognia.
Pozdrawiam Patrycja.

Targ Pomidorowy 2024/2025 i propozycje odmian na targ. 18 Sty 2025 10:39 #869725

• olegowa
  • olegowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1856
To ja się wyłamię i powiem, że u mnie ostatnimi czasy nie ma problemów z PP. Listy szybko docierają do adresata, a Pan Listonosz
"Nasz Piotruś" to wspaniały młody człowiek. Dla każdego ma miłe słowo, czasem żarcik, a jak czasem zdarzy się jakaś nieterminowa przesyła to przeprosi w imieniu "firmy". Panie na poczcie też bardzo miłe, doradzą jak nadać przesyłkę żeby było najbezpieczniej i najtaniej, chociaż nie zawsze tak było. Poczta Pocztą ale bardzo dużo zależy od ludzi tam pracujących - jak wszędzie.
Pozdrawiam Zosia

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.285 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum