TEMAT: Uprawa dyń, cukinii, kabaczków i patisonów cz. 4

Uprawa dyń, cukinii, kabaczków i patisonów cz. 4 01 Cze 2025 09:12 #878407

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 33752
Moja rozsada dyń bardzo wcześnie powędrowała do gruntu.Przy ujemnych temperaturach była okrywana.Kazdy dołek,w który była sadzona dostał sporo kurzencz.Na dzień dzisiejszy pojawią się coraz więcej kwiatów.

20250601_085716.jpg

20250601_085733.jpg

Wśród dyń znalazła się jedna cukinia.

20250601_085758.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): podjadek, Jan4, Azbi, del, ewakatarzyna, Grzebuła, lusinda, Klarkia25

Zielone okna z estimeble.pl

Uprawa dyń, cukinii, kabaczków i patisonów cz. 4 01 Cze 2025 21:19 #878442

• Azbi
  • Azbi's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Wczoraj wysadziłam swoje wymęczone rozsady dyniowate, obawiam się że na dynie chyba nie mam co liczyć, okropnie umęczone tym wynoszeniem i wnoszeniem do domu, z cukinii może coś będzie, bo sadzonki były trochę w lepszym stanie, mam też jedną sadzonkę cukinii z kompostu, sama się wysiała i rosła powoli pomimo tego wielkiego zimna, wyciągnęłam ją z tej kupy kompostu i włożyłam do doniczki, jednak doniczki nie zabrałam do domu tylko wstawiłam do zimnego foliaka i tak sobie tam żyła w tym zimnie, od czasu do czasu podlałam ją i teraz okazuje się, że jest to najbardziej silny krzaczek wśród tych moich wychuchanych cukinii :). Zobaczymy jak będzie z jej plonowaniem. Wczoraj też wysadziłam moje arbuzy, w trzy różne miejsca, tj trzy roślinki między pomidory do foliaka, cztery do gruntu i cztery do donic czarnych 35 litrowych, teraz będę obserwować, która miejscówka lepsza i która przyniesie jakiś plon:). Nie mam doświadczenia w uprawie arbuza :), więc sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie.
Za tę wiadomość podziękował(a): del, Grzebuła, lusinda, Klarkia25

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.335 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum