TEMAT: Propozycje odmian pomidorów na kolejny sezon

Propozycje odmian pomidorów na kolejny sezon 14 Lut 2016 11:22 #435093

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43744
Aga jesteś cały czas w dziale warzywnym.Tylko,że obracasz się w tematach pomidorów,dyń i papryk.
Sięgnij do innych tematów w tym dziale.Jesli interesujących Cię nie znajdziesz załóż nowy. :garden1: :drink1: :drink1:
Pozdrawiam Józek!!
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Aga.00

Zielone okna z estimeble.pl

Propozycje odmian pomidorów na kolejny sezon 14 Lut 2016 11:25 #435095

• Aga.00
  • Aga.00's Avatar
  • Junior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 35
mam pytanie do wszystkich kochających pomidorki...czy wiecie kto to jest Ania (kozula)?
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary

Propozycje odmian pomidorów na kolejny sezon 14 Lut 2016 11:28 #435096

• Aga.00
  • Aga.00's Avatar
  • Junior Boarder
Krecik stary wrote:
Aga jesteś cały czas w dziale warzywnym.Tylko,że obracasz się w tematach pomidorów,dyń i papryk.
Sięgnij do innych tematów w tym dziale.Jesli interesujących Cię nie znajdziesz załóż nowy. :garden1: :drink1: :drink1:

Kreciku..założyłabym....tylko nie potrafię....jestem na tym forum dopiero dwa dni....muszę się najpierw "rozeznać" technicznie.....ale jak się już rozpatrzę to może założę...:)

Propozycje odmian pomidorów na kolejny sezon 14 Lut 2016 11:42 #435100

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Z pewnością większość z nas wie o kogo chodzi i stosuje porady Ani K.Wszyscy korzystamy też z jej
dorobku pomidorowego.U mnie w tym roku folia będzie zapełniona pomidorami kozulkowymi. :drink1: :drink1:
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marysia80, Aga.00

Propozycje odmian pomidorów na kolejny sezon 14 Lut 2016 11:46 #435102

• Aga.00
  • Aga.00's Avatar
  • Junior Boarder
Krecik stary wrote:
Z pewnością większość z nas wie o kogo chodzi i stosuje porady Ani K.Wszyscy korzystamy też z jej
dorobku pomidorowego.U mnie w tym roku folia będzie zapełniona pomidorami kozulkowymi. :drink1: :drink1:

zadałam pytanie o Anię (kozulę)...ponieważ od kilku miesięcy czytam fora o warzywach....a w szczególności o pomidorach....i zupełnie przypadkowo odkryłam że Ania (ta właśnie Ania mieszka bardzo blisko mnie(ja też jestem z podkarpacia).... :fly:
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Marysia80

Propozycje odmian pomidorów na kolejny sezon 14 Lut 2016 12:16 #435110

• Emalia112
  • Emalia112's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 14472
Ania Kozula już od 2013r nie udziela się na forach. Zostawiła olbrzymi dorobek w postaci porad z których wszyscy korzystamy i pomidorów. Krzyżówek niezastąpionych, a niektóre jak Megagronek, Rudy, K141 sa przebojami wśród pomidorowych maniaków. A z Podkarpacia jest nas spora grupa.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, emilka79, Marysia80, Aga.00

Propozycje odmian pomidorów na kolejny sezon 14 Lut 2016 12:22 #435111

• Aga.00
  • Aga.00's Avatar
  • Junior Boarder
Emalia112 wrote:
Ania Kozula już od 2013r nie udziela się na forach. Zostawiła olbrzymi dorobek w postaci porad z których wszyscy korzystamy i pomidorów. Krzyżówek niezastąpionych, a niektóre jak Megagronek, Rudy, K141 sa przebojami wśród pomidorowych maniaków. A z Podkarpacia jest nas spora grupa.

no to ja mam dla was informację....pewnie was zaskoczę....dzwoniłam do Ani kozuli....z zapytaniem o megagroniastego(nasiona)...powiedziała że już się tym nie zajmuje....ale nasiona będzie miała w jesieni....i myśli nad tym czy nie odnowić pomidorowego szaleństwa....:)
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Marysia80, pouder, wioskowy

Propozycje odmian pomidorów na kolejny sezon 14 Lut 2016 12:25 #435114

• pouder
  • pouder's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2609
To jest HIT :dance:
pozdrawiam Karina
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Marysia80, Aga.00

Propozycje odmian pomidorów na kolejny sezon 14 Lut 2016 12:31 #435117

• Aga.00
  • Aga.00's Avatar
  • Junior Boarder
pouder wrote:
To jest HIT :dance:

ale ja nie jestem pewna...(zaznaczam)....mówię tylko tyle że tak powiedziała....a czy wznowi pomidorowe szaleństwo?....tego nie wiem....naprawdę....

Propozycje odmian pomidorów na kolejny sezon 14 Lut 2016 12:39 #435119

• Adam S.
  • Adam S.'s Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 42
A nie mówiła czemu już tyle czasu na forum nie zagląda ?
Podrawiam również z Podkarpacia :hearts:
Za tę wiadomość podziękował(a): Aga.00

Propozycje odmian pomidorów na kolejny sezon 14 Lut 2016 12:42 #435121

• Aga.00
  • Aga.00's Avatar
  • Junior Boarder
Adam S. wrote:
A nie mówiła czemu już tyle czasu na forum nie zagląda ?
Podrawiam również z Podkarpacia :hearts:

skąd dokładnie jesteś Adam?

Propozycje odmian pomidorów na kolejny sezon 14 Lut 2016 12:54 #435123

• Aga.00
  • Aga.00's Avatar
  • Junior Boarder
Emalia112 wrote:

Emalia..czy ty jesteś też z podkarpacia?

Propozycje odmian pomidorów na kolejny sezon 14 Lut 2016 13:50 #435134

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Agusiu :)

Jeśli chcesz pobuszować po naszym Warzywniku, wystarczy zapoznać się z tematami, np. tutaj, a potem pozostaje już tylko oddanie się miłemu zgłębianiu wątków :)

Przyznam też, że czegoś tu nie rozumiem :think: ; pytałaś, kto to jest Ania Kozula, aby chwilę później poinformować, że do Niej dzwoniłaś .... Ania udzielała się na innym Forum, ale ponieważ dla ogromnej rzeszy miłośników pomidorów jest Guru, swoistą skarbnicą wiedzy, więc korzystamy z Jej doświadczeń, pasji i tego, co stworzyła ....
Kilka naszych Pomidorowych Ludzików przesłało nasiona megagronka na akcję wymiany nasion, więc jeśli masz na nie ochotę, serdecznie zapraszam :)

pozdrawiam cieplutko ...
Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....

Propozycje odmian pomidorów na kolejny sezon 14 Lut 2016 14:08 #435137

• Aga.00
  • Aga.00's Avatar
  • Junior Boarder
Adasiowa wrote:
Agusiu :)

Jeśli chcesz pobuszować po naszym Warzywniku, wystarczy zapoznać się z tematami, np. tutaj, a potem pozostaje już tylko oddanie się miłemu zgłębianiu wątków :)

Przyznam też, że czegoś tu nie rozumiem :think: ; pytałaś, kto to jest Ania Kozula, aby chwilę później poinformować, że do Niej dzwoniłaś .... Ania udzielała się na innym Forum, ale ponieważ dla ogromnej rzeszy miłośników pomidorów jest Guru, swoistą skarbnicą wiedzy, więc korzystamy z Jej doświadczeń, pasji i tego, co stworzyła ....
Kilka naszych Pomidorowych Ludzików przesłało nasiona megagronka na akcję wymiany nasion, więc jeśli masz na nie ochotę, serdecznie zapraszam :)

pozdrawiam cieplutko ...

...tak..tak spytałam o Anię kozulę ponieważ czytałam o niej na innych forach....a tutaj trochę mniej....więc tylko spytałam czy ktoś wie o niej....to tylko dlatego spytałam....a tutaj po moim pytaniu o nią ....okazało się że wszyscy ją znacie.....więc ukłon po raz setny w waszą stronę....będę już miała nasiona megagrona....mój kolega podzieli się ze mną....tak bardzo chciałam go mieć że zadzwoniłam do Ani Kozuli....i to właśnie wtedy powiedziała że już nie ma nasion....i że chyba wznowi działalność....i nasiona być może będą na jesień....ale jescze nie wiedziałam o waszym forum.....(jestem tutaj od wczoraj)....więc tylko spytalam czy ktoś ją zna....

Propozycje odmian pomidorów na kolejny sezon 14 Lut 2016 15:13 #435158

• Marysia80
  • Marysia80's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1568
Aguś
Przeczytanie wszystkiego, co na temat pomidorów napisała Kozula i zrobienie z tego notatek zajęło mi dwa tygodnie :)
Kreciku
Które Kozule wysiewasz?
Pozdrawiam, Ania.

Propozycje odmian pomidorów na kolejny sezon 14 Lut 2016 15:29 #435163

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Marysiu juz pisałem wcześniej i będą to K-37,K-122 wraz z "czekistami"(nasionka odPomodoro),Rudy K127,K149 i K-191.Wśrod tych będą tylko jeszcze moje NN malinówki z ub.wieku. :drink1: :drink1:
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marysia80

Propozycje odmian pomidorów na kolejny sezon 14 Lut 2016 15:54 #435171

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Dobrze, że został wywołany do tablicy Rudy K 127 ....doczytałam kiedyś, że ma liście ziemniaczane lub zwykłe - domyślam się tylko, że chodzi o kształt liści, ale czy wiąże się to z czymś konkretnym, czy to wyłącznie cecha morfologiczna ?
Pozwoliłam sobie zapytać, ponieważ Ela151 przysłała na nasz Pomidorowy Targ takiego ziemnaczanego Rudzielca ;-)
Podobno warty grzechu ....
Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....

Propozycje odmian pomidorów na kolejny sezon 14 Lut 2016 16:13 #435176

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
W 2012 lub 2013 r.dostałem dwa owoce okrągłe Rudego.W następnym roku miałem sporo krzaków,z tym iż część właśnie miała liście kartoflane,a część liście normalne.Kartoflane miały pomidory okrągłe lekko spłaszczone,natomiast "z normalnych"owoce były podłużne.Dla mnie smakowo lepsze okazały się te podłużne,dlatego też z kartoflanych nasion nie zebrałem :hammer: .W chwili obecnej uprawiam tylko podłużne.Byc może wrócę do kartofli :dance: .To tak pokrótce. :drink1: :drink1:
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): leszek0921, Adasiowa, Marysia80

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.865 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum