TEMAT: Mój wymarzony skrawek ziemi :)

Mój wymarzony skrawek ziemi :) 13 Maj 2015 08:50 #368114

• ac1120js
  • ac1120js's Avatar
  • Gold Boarder
  • Pozdrawiam :)
  • Otrzymane dziękuję: 159
Witaj Nowinko :)
Krzewuszki zostaną podarowane w prezencie sąsiadce :)
Sadzenie to chyba najprzyjemniejsza praca w ogrodzie :dance:
Witaj evastyl :)
Dziękuję za przypomnienie! Jejka tak długo pamiętałem , planowałem już że pojadę i jednak trzeba zawitać :D
Jesteś ze Szczecina ?
Możesz mi polecić jakąś fajną dobrą szkółkę krzewów iglastych nie za drogich z ładnymi roślinami , muszę kupić sosny , jałowce , żywotniki na topiary.
:supr:
....Szczęśliwi Ci którzy mają otwarte umysły....

Zielone okna z estimeble.pl

Mój wymarzony skrawek ziemi :) 13 Maj 2015 13:50 #368200

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 358
Jestem ze Szczecina :)
Tu u nas w okolicy to tak różnie ...raczej marnie . Są Smentowice ale tam troszkę drogo ...bynajmniej ja tak uważam . Ale w Centrum ogrodniczym "Rajski ogród" można trafić na fajne promocje ...mają też dość sporo drzew iglastych jak i liściastych .Jest jeszcze fajna mała szkółka po za miastem w kierunku Nowego Warpna tam można tanie i fajne drzewka kupić .
Ale na kiermaszu też pewno byś coś kupił i na miejscu pewno dostaniesz informacje gdzie można jeszcze coś kupić co Cię interesuje >
Za tę wiadomość podziękował(a): ac1120js

Mój wymarzony skrawek ziemi :) 13 Maj 2015 14:16 #368204

• ac1120js
  • ac1120js's Avatar
  • Gold Boarder
Dziękuję Ci Ewo :)
Bardzo przydatne rady i informacje :)
Miłego spokojnego dnia Ci życzę <ściskam>
:) Pozdrawiam Mati :)

Mój wymarzony skrawek ziemi :) 13 Maj 2015 14:34 #368206

• TOMEX
  • TOMEX's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 512
Witam ,ogrom pracy włożyłeś w w swój raj na ziemi a to dopiero początek ,a widać już że masz wielką pasję :eek3: :eek3: :bravo: :bravo:

Mój wymarzony skrawek ziemi :) 13 Maj 2015 14:37 #368207

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Mati, :)
tak sobie zaglądnęłam w wolnej chwili do Twojego placu działań ogrodowych (budowy) i jestem pod dużym wrażeniem. Przede wszystkim podoba mi się, że masz plan i go realizujesz w kolejności - poczynając od prac najcięższych i architektury, a to co najlepsze dla ogrodników zostawiasz na później. Jedna praca nie zniszczy dotychczasowej. Trochę tego zazdroszczę, bo często zmuszeni byliśmy by coś przerabiać, a to czasem niewdzięczne zajęcie, często ucierpiały na tym rośliny. W zeszłym roku jednak z powodu dużego remontu naszego domu musieliśmy liczyć się z tym, w tym roku nadrabiam czas i bardzo się cieszę, bo efekty będą już w tym sezonie.

Zgromadziłeś bardzo dużo roślin, dobrze, że miałeś gdzie przechować. Będę tu zaglądać by obserwować rozwój ogrodu.

Mój wymarzony skrawek ziemi :) 13 Maj 2015 16:53 #368224

• ac1120js
  • ac1120js's Avatar
  • Gold Boarder
Witaj Tomex , dziękuję za słowa uznania :)
W życiu łatwiej jest kiedy ma się pasję :)
Pozdrawiam :) Mati :)

Witaj Danielo :)
Bardzo miło że spodobała Ci się i Tobie moja praca ,
często kiedy przesadzamy przerabiamy nasz ogród to cierpią nasze rośliny , dlatego warto jak jest możliwość od samego początku zrealizować pomysły , chodź wiem że pomysły przychodzą jeszcze lepsze z czasem :D
Przy remoncie mieszkania jest dużo radości:) Tylko roślinki trzeba przenieść na ten czas ,
Wierzę że dość sprawnie przyjdzie Ci przywracanie stanu poprzedniego poszczególnych zakątków ogrodu :)
Pozdrawiam serdecznie :) Mati

Mój wymarzony skrawek ziemi :) 13 Maj 2015 17:51 #368237

• andrzejek
  • andrzejek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1664
Ilość roślin powala rozmachem. Podejrzewam, że przez kilka lat też kilka setek roślin się u mnie pojawiło, ale taki widok na raz to prawie jak w szkółce. :P Fajnie, że wszystkie prace idą planowo i nie będziesz się musiał martwić o zniszczenie roślin w trakcie prac architektonicznych.

Mój wymarzony skrawek ziemi :) 13 Maj 2015 19:42 #368263

• gosiap32
  • gosiap32's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 685
Witaj Mati

Od pewnego czasu podglądam na forum różne ogrody, ale jeszcze nie widziałam, aby ktoś z takim rozmachem zakupił taka ogromną ilość roślin. Troszkę Ci zazdroszczę, bo ja to taka oszczędna jestem w zakupach, że czasem nawet zła na siebie jestem. Życzę wytrwałości w uprawie, chociaż jestem pewna, że taka kreatywna osoba jak Ty na pewno da sobie radę.

miłego popołudnia

Gosia

Mój wymarzony skrawek ziemi :) 13 Maj 2015 21:25 #368326

• ac1120js
  • ac1120js's Avatar
  • Gold Boarder
Witaj Andrzeju :)
Szkoda mi było by roślin jak były by w gruncie , dlatego są w takim kojcu :D
Tam nawożone i podlewane mogą przeżyć sobie wegetację , kiedy zasadzę planuję na lipiec ale to różnie bywa z tymi planami :)
Pozdrawiam serdecznie :)
Witaj Gosiu :)
Bo ja to taki uzależniony jestem , ja natomiast czasami jestem zły że kupiłem coś jeszcze , bo już miejsca tam nie mam a to jedyny kąt gdzie mogę gromadzić roślinki , tam będzie kiedyś kompostownik , mała szopka , miejsce gospodarcze :)
Niestety to nie są wszystkie jakie zaplanowałem , ale następną turę zakupię już na przygotowaną działkę :)
Dziękuję za miłe słowa :)
Pozdrawiam serdecznie :)

Mój wymarzony skrawek ziemi :) 19 Cze 2015 13:50 #381248

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 358
Mati gdzie zaginałeś ...pewno brak czasu i dużo się dzieje ...jakaś fotorelacja ?

Mój wymarzony skrawek ziemi :) 28 Lis 2015 11:49 #415911

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Dzień dobry Mateuszku :hug: Tak wertuję zaległe wątki i trafiłam do Ciebie .A Ty gdzie się podziewasz ? Ja zawsze z wielką ciekawością zaglądałam do Twojego zakątka i z zazdrością obserwowałam Twoje nowe zakupy .Odezwij się ,powiedz co u Ciebie i jak rosną nowe nabytki .Pozdrawiam :flower1:

Mój wymarzony skrawek ziemi :) 28 Gru 2015 07:02 #419716

• ac1120js
  • ac1120js's Avatar
  • Gold Boarder
Witajcie Kochani , troszkę mnie nie było za co przepraszam , mam zbyt dużo pracy a najwięcej miałem w ogrodzie. Jeszcze wczoraj okrywałem najbardziej wrażliwe krzewy ponieważ ma przyjść mróz a śniegu brak. Przedstawię Wam fotorelację z wiosny lata jesieni. Niestety miałem inne plany , my planujemy a Bóg się śmieje coś w tym jest. Co udało mi się zrobić zrobiłem kolejne prace a jest ich jeszcze dużo dokończę od wiosny :) zapraszam również na mojego fanpage oraz YT gdzie można obserwować pracę w ogrodzie a także moje pomysły na dekorowanie naszych mieszkań :) już przesyłam linka :) www.facebook.com/Mateusz-Dekoruje-110439..._mref=message_bubble :)
Tylko proszę się nie śmiać :D hehe to nowy projekt powstał z pasji :)

zdjciepoprawione.jpg

zdjepoprawiof.jpg

zdjepokd.jpg

zdjpoprawione.jpg

zdjpopra.jpg

zdjpopr.jpg

hjvodvhosdh.jpg

P9150691.jpg

PA110720.jpg

P8240499.jpg

P8240522.jpg

zdjpoprawione-2.jpg

zdjpopraw.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Przemek, Bozi, edulkot, aleksandraW, zanetatacz

Mój wymarzony skrawek ziemi :) 28 Gru 2015 07:07 #419717

• ac1120js
  • ac1120js's Avatar
  • Gold Boarder
hjcdshvjosdh.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, Przemek, edulkot, aleksandraW

Mój wymarzony skrawek ziemi :) 28 Gru 2015 18:25 #419819

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
No Mati aleś poszalał w ogrodzie :eek3: widać Twoją pracę na każdym kroku.Gratuluję Ci bardzo i oczywiście na wiosnę z ciekawością będę zaglądać.Wianek z bombek wyszedł Ci bombowy .Zdolny chłopak z Ciebie .Ja jestem ciekawa ,co Ty jeszcze wymyślisz :bad-idea:
Wszystkiego dobrego na Nowy Rok :flower1:

Mój wymarzony skrawek ziemi :) 28 Gru 2015 23:43 #419934

• ac1120js
  • ac1120js's Avatar
  • Gold Boarder
Witam Panią baaardzo serdecznie :) Dziękuję za miłe słowa :) Pracy w ogrodzie jest bardzo dużo :) W następnym roku postaram się dawać więcej fotek :) Pozdrawiam i życzę Wszystkiego co dobre dla Pani w Nowym 2016 roku :)

Mój wymarzony skrawek ziemi :) 28 Gru 2015 23:51 #419937

• andrzejek
  • andrzejek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1664
Jestem pod ogromnym wrażeniem tego co dokonało się w twoim ogrodzie w tak krótkim czasie. Szczena normalnie opada :supr3:
Ciekawi mnie ta drewniana konstrukcja czy to przygotowanie pod jakąś zabudowę czy ma pełnić rolę stricto ozdobną ?

Mój wymarzony skrawek ziemi :) 29 Gru 2015 00:52 #419942

• ac1120js
  • ac1120js's Avatar
  • Gold Boarder
Dziękuję Ci Andrzeju :) Drewniana konstrukcja pełni formę trejażu , oddziela dwa ,, wnętrza,, w ogrodzie. Każdy słup obsadzony jest różą pnącą w różnych kolorach , między nimi zasadziłem hortensje fajnie będą zwisać z podkładów :) Na wejściu będzie brama retro z kutych elementów stali :)

Mój wymarzony skrawek ziemi :) 29 Gru 2015 00:57 #419943

• ac1120js
  • ac1120js's Avatar
  • Gold Boarder
Zapraszam do oglądania oraz obserwowania mojej strony Mateusz Dekoruje :) W kolejnym filmie już drugim :) pokazałem jak udekorować stół na sylwestra , oczywiście nie udało się bez top :jeez: , szkło oraz sztućce są ułożone nieprawidłowo :ouch: , mogę się wytłumaczyć :teach: , otóż nie jest to wina bąbelków szampana , jestem leworęczny :club2: i ułożyłem zastawę pod siebie :D zawsze zapominam i się gubię w tej kwestii także przepraszam :) www.facebook.com/mateuszdekoruje/
Za tę wiadomość podziękował(a): wxxx-a, aleksandraW

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.374 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum