Gabrielu,Twoje poczucie humoru wywołuje u mnie
Czasem zazdroszczę kotkom ich beztroski ...ach tak wyciągnąć się na trawie i w stokrotkach... i nie myśleć i nie mieć tysięcy rzeczy do zrobienia,zatrzymać się i tak potrwać chwilę...Ostatnio mi to jakoś nie wychodzi
Częściej zatracam się w pracy ogródkowej ,zapominając o całym świecie ,niż leżąc "na dowolnie wybranym boku"
Cieszę się ,że mogłam zabrać Cię w zaczarowany świat Kromlau
Ewka swoimi słowami pieścisz moje Ja,dziękuję i czekam na odwiedziny .Czerp spokoju,ile się da ,bo Panderozie go nigdy nie zabraknie
Ja najbardziej odczuwam go wieczorem,kiedy słońce pieści drzewa w lesie,bo "O, cóż jest piękniejszego niż wysokie drzewa,
W brązie zachodu kute wieczornym promieniem... ...Z wolna wszystko umilka, zapada w krąg głusza
I zmierzch ciemnością smukłe korony odziewa,
Z których widmami rośnie wyzwolona dusza...
O, cóż jest piękniejszego niż wysokie drzewa!
Agnieś skąd wiesz,że lubię maczki? oj sieje się ,sieje ,najlepiej na tzw,patelni,bo to kwiat słońca
i nie znosi przesadzania,bo ma głębokie korzenie,nawet do 50cm,ale za to nie trzeba go podlewać i uwaga na samosiejki ,bo tu potrafi szaleć i lepiej nie wyrzucać dojrzałych nasion na kompost ,bo będzie potem wszędzie
i cuuuudny jest!!Za to korzenie można zostawić w glebie ,bo szybko się rozłożą i nawożenie gotowe
kalifornijki można siać od wiosny do jesieni ,więc czas Cię nie goni
Jeszcze miałam kiedyś takie...niby,że bylina ale parę razy je kupowałam i nie przeżywały :huh:malunie słodziaczki ,ale nie wiem co to za odmiana
A na "majtkowe" wołam "gnieciuszki"hi hi
Pamiętasz bajkę o makowej panience? ooo widzę ,ze moje komputerowe luki ,dziś dały się we znaki! już nie kombinuję ,wierzę,że nie zgubicie się w tym artystycznym nieładzie
Pa!