TEMAT: Tam i z powrotem =U perełki za płotem .

Tam i z powrotem =U perełki za płotem . 14 Cze 2026 00:04 #894779

• Perełka
  • Perełka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Tak wiele, w tak krótkim czasie
  • Otrzymane dziękuję: 5293
Sobota ,dzień wolny na ogrodowanie ......
Rano szybki rzut okiem na lilie i poskrzypki .Było tak sobie ,nie za ciepło ,nie za zimno ,chmury dookoła więc były trzy godzinki intensywnego wyrywania zielska. Potem popadało ,przerwa, a potem znów się wypogodziło ,więc plewienia ciąg dalszy. W tym buszu to nie takie łatwe, najgorzej pod siatką ,a tu jest w tę i z powrotem. Jeden bok ; aleja do sahary niby bez płota a jednak wcale nie jest łatwiej. Do tego warzywnik ,pomidorowy dom i maliny .Moja wnuczka rano otwierając foliak mówi; babciu choćmy w odwiedziny do mrówek ,zobaczymy co u nich słychać ,a ja eksmisja i śmiejemy się obydwie .To spryciule , cieplutko tu mają, nigdy ich nie wyłapiemy wszystkie ,one są wszędzie . Wchodzimy i nowy tekst ;o trzeba powyrywać wilki i powiesić pomidory ,podlewanko i kąpiel dla mrówek. E tam one nic sobie z wody nie robią ,to prawda niezatapialne jakieś. O biedronka ,ona jest niewinna ,to wynosimy ,z tekstem biedroneczko ,biedroneczko leć do nieba i mam dziwne deja vu .Jutro może się wypogodzi i uda utrwalić kilka chwil z rabat. Dzieci wybierają się na piknik ,tylko nadają opady i zimno, bo tylko 15 stopni ,aż wierzyć się nie chce. W poniedziałek nie lepiej. Jak warzywo ma rosnąć. Dziś darowałam sobie :garden: trudno ,nie musi być idealnie wygolone...Kwitną dzwonki, dzielżany trochę podskoczyły tylko do zeszłego sezonu nie ma co porównywać. . Ostróżki jakoś tak zmężniały w masie ,ale kwiaty wcale nie imponujące. Dobrze że nie same ciemne niebieskie. Szałwia muszkatołowa jak zawsze zjawiskowa ,rozwar przetrwał zimę. Gailardie bardzo ładnie Dziś kwiaty pokazała żółta róża koło itohów .Lubię słoneczne plamy na rabatach .Czekam na rudbekie i słoneczniczek szorstki. Rozkwitło coś żółtego koło żurawek i absolutnie pustka ,bo nie wiem i nie pamiętam co to kiedy i gdzie kupione .Może foto google rozpozna co też to jest. Chyba wiesiołek .Po gigantką rozkwitły goździki kamienne, uwielbiam ,zostawiłam je tam ,choć nie ma krwawników ,a tworzyły piękne zestawienie, trzeba będzie wyprodukować. Posiałam też łączkę godecji i tak patrzę sobie i wyrywam jak jestem pewna że to na pewno zielsko. Malwy mam jednak aż trzy ...

Zielone okna z estimeble.pl

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.767 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum