Gosiu gorzatko - my to nie z tych na Odrze

Prędzej tama we Włocławku ją przyblokuje
Gosiu Margo - zimnozielone też ładne

i w sumie zgadza się
Aga - dziękuję

Nie wiem co będzie z tych krokusów, skoro co poranek to -6

Dzisiaj chciałem ukopać trochę ziemi do doniczki i chyba kilofem musiałbym to robić, żeby zakończyło się sukcesem.
Grzegorz- witaj

Oaza szczęścia? coś w tym jest ...
Celinko - dziękuję za miłe słowa. Doniczkowców tez parę mamy, ale to domena małżonki. Mi marzy się takie parapet pełen kaktusów ... Fajnie, że wpadłaś
Marto - myślę, że niepotrzebne bierzesz to na logikę

Myślę, że za jakiś miesiąc będzie można bardzo wstępnie ocenić, czy coś wyszło z tego szczepienia. Na pełny rezultat trzeba będzie zaczekać pewnie gdzieś do maja ... Na poddaszu już drugi namiot stoi

Nie, na hojki mnie nie namówisz
Olu - iglaczki będę prezentować jak zaczną ruszać na wiosnę. Cierpliwości
Moniu - u mnie też wszelkie prace w ogrodzie stanęły zarówno ze względów zdrowotnych, jak i pogodowych. Aż tak zgłodniały pracy nie jestem, żeby ryć w zmarzniętej ziemi
Aniu - Dziękuję za miłe słowa

Dąb, to jest takie coś, co bardzo ciężko uśmiercić, jeśli nie wykopiesz go z korzeniami z ziemi. Mam takiego w rogu działki, którego ściąłem przy ziemi i następnie zwaliłem tam stertę kamieni. Po roku już się przez nie przebił i rośnie. Normalnie McGyver! Pryskaj go jedynie na mączniaka i da sobie radę!
Iza - ten pomysł bardzo mi się podoba

Teraz pozostaje metoda selekcji wybrać te pozytywne
Na koniec wiadomość, przez którą o mało zgonu dziś nie zaliczyłem. Dostałem na jesienie maleńką sadzonkę hortensji Bobo. Ile było radości!. Dziś patrzę ... 5-centymetrowy patyczek złamany w połowie!!! Dyndał smętnie na skórce, skleiłem, zobaczymy