TEMAT: Kolorowy galimatias Mirki

Kolorowy galimatias Mirki 17 Kwi 2013 14:21 #146554

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
U nikogo jeszcze nie widziałam tylu odmian krokusów :ohmy: . Podpisanych :P
Do rozmowy o hostkach może się włączę, jak zaczną wychodzić moje jesienne nabytki :whistle:

Zielone okna z estimeble.pl

Kolorowy galimatias Mirki 17 Kwi 2013 20:52 #146618

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
To fakt! Ja znam z nazwy tylko jedną swoją odmianę... Pickwick... Chociaż te Tricolor też kupowałam... I nie ma...
Mireczko, piękna kolekcja! Teraz należałoby kontynuować... :)

Kolorowy galimatias Mirki 18 Kwi 2013 11:27 #146828

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Mirka :thanks: ale krokusiki :woohoo: :woohoo: :woohoo: z moich 50 cebulek które kwitły już w tamtym roku , ostały się dwie kępki - gdzie nie dotarły wygłodniałe krokusożerne :hammer:

Kolorowy galimatias Mirki 22 Kwi 2013 08:40 #148144

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Miruś u Ciebie to można identyfikowac krokusiki, tyle odmian :)
A ja się zastanawiam, czy by już dalii nie wkopać :think: Zanim wyjdą ogrodnicy przeminą ;)

Kolorowy galimatias Mirki 22 Kwi 2013 11:04 #148203

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Aneczko mam nadzieje , że i z mojej urośnie śliczny maluszek :P w zeszłym roku miała jeden kieł i była taka biedulką :(

Marto - markito w temacie hostowym cos drga , dziś widziałam u dwóch odmian , no może nie kły ale na pewno wyraźną zapowiedź :woohoo: :woohoo:

Marto- atramko.......... krokusa Pickwick też gdzies mam , problem z nazwami krokusów jest taki , sadzę nowe jesienią , wiosną mniej więcej pamiętam ;) co zakupiłam i co gdzie było sadzone ale już następnej wiosny to one są bezimienne :rotfl1: .......... także ten Pickwick gdzies tam jest jako NN :P

Margolka.... moje koty pilnuja , żeby krokusożerne trzymały sie z daleka :)

Jolu... można próbować wsadzać dalie , któregoś roku tak posadziłam one sie pospieszyły no to miałam bardzo pracowitych zimnych ogrodników ( przykrywanie na noc , odkrywanie na dzień , bo słonecznie i ciepło) ......... ja jeszcze poczekam , bo jest możliwość , że nie bedę miała czasu się tak pieścić :unsure: :unsure:

Wiosna :P :P

DSC06563.JPG

DSC06564.JPG

DSC06572.JPG

DSC06575.JPG

DSC06579_2013-04-22.JPG

DSC06583_2013-04-22.JPG

DSC06582_2013-04-22.JPG

................... a z niepowodzeń odkryłam , że jeżówka Marmelade nie przeżyła zimy :placze: :placze: :placze: :placze:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015
Ostatnio zmieniany: 22 Kwi 2013 11:09 przez mirdem.

Kolorowy galimatias Mirki 22 Kwi 2013 13:01 #148236

• piterek
  • piterek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 108
Bardzo ładny, ciemny ciemiernik. Ja miałbym ochotę na jakieś nietypowe kolorki, ale one ciężkie w zakupie, ciężkie w uprawie i niestety drogie :unsure:

Kolorowy galimatias Mirki 22 Kwi 2013 20:49 #148320

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
A ja moją jedyną dalię ( no i się wydało! :lol: ) tez posadziłam jakoś tak pod koniec kwietnia do gruntu i jak przyszli zimni ogrodnicy, to te pędy padły, a potem odbiła i była wielkim krzaczorem... Było to dawno temu, dodam! ;) Przymrozki karpy nie załatwią, nie ma się co bać...
Mirka, cudne ciemierniki... Zraziłam się do nich bardzo poważnie po tamtej zimie, bo wszystkie mi padły, zadra w sercu pozostała ;) , ale piękne to rośliny są jednak...
A skąd już wiesz, że ta jeżówka padła? Moja też nie wychodzi, ale jeszcze żadne mi nie wychodzą... Wszystkie by mi padły? ;) Za wcześnie jeszcze na jeżówki... Chyba... :unsure:

Kolorowy galimatias Mirki 24 Kwi 2013 08:28 #148784

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
Piotrze u Was dużo cieplej i ładniej rosną , na wschodzie nie ma co się porywac na wyszukane odmiany ;)

Marta po zeszłorocznej zimie miałam ostatecznie i definitywnie obrazić się na ciemierniki , nie zakwitł zaden , regenerowały sie do połowy lata ale przez wrodzone lenistwo jakos nie wykopałam i chyba jednak zostaną :P :P

........ skąd wiem , że jeżówka nie przetrzymała , bo pogrzebałam przy korzeniach :oops: :oops: wszystko zgnite :placze: :placze:

Kolorowy galimatias Mirki 24 Kwi 2013 08:45 #148790

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Miruś wysadziłam wczoraj dalie, co będzie :think:
Zavczynały rosnac w kapersach, a ja już nie mam miejsca na skrzynki w domu :crazy:
U mnie Hot Papaya się jeszcze nie pojawiła :placze: Myślisz, ze trzeba zajrzeć do korzonków :unsure:
Ostatnio zmieniany: 24 Kwi 2013 08:45 przez pamelka.

Kolorowy galimatias Mirki 28 Kwi 2013 11:09 #150209

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu wczoraj wsadziłam też dalię . bo mi Leszek podrzucił taką rosnącą już , nie miałam wyjścia , najwyżej przykryję .

W tygodniu wysadziłam też fransenowskie hosty , piękne mają liście :P :P , a moje rosnące nie maja nawet kłów , teraz trzymać kciuki za to , żeby nie było mrozów ................. posadziłam tez nowe liliowce od Emila , a dzisiaj pada deszczyk i wszystko podlewa :) :)

DSC06602_2013-04-28.JPG

DSC06618_2013-04-28.JPG

DSC06610.JPG

DSC06625.JPG

DSC06628.JPG

............ i Norweski Kot Leśny we właściwym otoczeniu :rotfl1: :rotfl1:

DSC06613.JPG

Kolorowy galimatias Mirki 28 Kwi 2013 11:14 #150215

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Miruś Ty się lepiej z bliska przyjżyj hostkom.
Ja także tkwiłam w błogiej nieświadomości do ... wczorajszego podlewania :woohoo:
Zaskoczyły mnie hościane kły gramolące się spod ziemi. Dzisiaj popadało to dopiero będzie eksplozja.
Póki co 'ogrodnikow' nie widać /odpukac :hammer: :rotfl1: / więc moze wszystko będzie ok.
Moje dalie wszystkie już w ziemi :silly: ale zadna się nad nią nie pojawiła :happy3: To chyba wina suszy jednak.

Kolorowy galimatias Mirki 28 Kwi 2013 11:16 #150219

• Kasia1972
  • Kasia1972's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 79
Kot jest najlepszy - znalazł sobie wygodną miejscówkę :)
Mirko, ja też już wsadziłam do gruntu swoje dalie. Co będzie to będzie - ale już tak mi kiełkowały w piwnicy, że nie miałam wyjścia...

Kolorowy galimatias Mirki 28 Kwi 2013 21:33 #150522

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
mirdem wrote:
i Norweski Kot Leśny we właściwym otoczeniu :rotfl1: :rotfl1:

DSC06613.JPG
Trzy kulki! :woohoo: ;) Kot, widzę, odmianowy! :rotfl1:
Jaka kępa narcyzów! ;) Czyżby u Ciebie się rozrastały, dzieliły tak, jak to w książkach opisują? ;)
Pierwiosnek bardzo, bardzo!

Kolorowy galimatias Mirki 28 Kwi 2013 21:43 #150535

• gosia07
  • gosia07's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Prawdziwa wiosna i jaka urocza.Ale nazbierałaś tych cudeniek :bravo:

Kolorowy galimatias Mirki 01 Maj 2013 13:32 #151416

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Miruś, a Ty wiesz, ze dalie zupełnie się na świat nie spieszą :blink:
Zaglądam codzienneie i żadnej jeszcze nie widać.
A może co pożarło :happy3:

Kolorowy galimatias Mirki 01 Maj 2013 13:41 #151417

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
A u mnie zaraz będą kwitły :rotfl1:
Już półtora miesiąca temu zaczęły rosnąć w piwnicy :jeez: , musiałam powysadzać do doniczek, no i tak wystartowały, że już się prawie poprzewracały :huh: . Od wczoraj w gruncie, niech się dzieje co chce :whistle:
Aha, to były takie zwykłe dalie z siewu zeszłorocznego :whistle:

Kolorowy galimatias Mirki 01 Maj 2013 18:10 #151441

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu rzeczywiście wszystko idzie piorunem , hostom kły rosna na potęgę .............. a jedną śliczną chyba zniszczyłam :hammer: :hammer: zapomniałam , że ona tam rośnie i przejechałam szpadlem po kłach :hammer: :hammer: , dalie daj im spokojnie sie zaaklimatyzowac , przyjdzie czas to urosną , noce są zimne nie śpieszą się.

Kasiu........... Marta trafnie napisała kulki trzy :rotfl1: :rotfl1:

Marta.......... narcyzy rozrastają się ale tylko żółte , te stare , tak czuje , że się obraziłam na narcyzy.

Gosieńko... rzadki gościu miło , że zaglądasz :hug:

Markito.... jak tylko zakwitną wstaw zdjęcie :garden1: .......... u mnie jawcześniej kwitły któregos roku na początku czerwca , takie podpedzane w domu.W tym roku tak nie będzie , w gruncie na razie rosnie jedna ;)

Mam urwanie głowy , na nic nie mam czasu , ja wszak szykuje się do Świąt Wielkanocnych , obowiązki trzymaja mnie na uwięzi w domu , a ja chcę do ogrodu , tam masa rzeczy do zrobienia na wczoraj :unsure: :unsure:

............ zostawiam Wam narcyzka i spadam :bye:

DSC06645.JPG

Kolorowy galimatias Mirki 01 Maj 2013 22:23 #151587

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
Mirka, hosty na pewno nie zniszczyłaś, pocieszam Cię... Choć nie wiadomo, na jakiej głębokości, nie pocieszam Cię... :silly: W zależności od tego, ratujemy albo górę, albo dół! ;) Raczej górę, bo dół sam sobie da radę... Czy ja się jasno wyrażam? :rotfl1: Bo ja doskonale się rozumiem! :rotfl1:
A najlepiej dopóki kły nie będą dobrze widoczne, nie wchodzić z ciężkim sprzętem na rabaty hostowe! :teach: U mnie chwasty tam na razie mają używanie! Do czasu! ;)
No to Ty będziesz miała wiosenne święta wielkanocne! :)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.844 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum