TEMAT: Kolorowy galimatias Mirki

Kolorowy galimatias Mirki 21 Lut 2013 21:11 #127523

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Ja traw jednak trochę się boję :unsure: , a tak bardzo mi się podobają :pinch: . Jak się naczytałam o ich ekspansywności, tak podchodzę do nich jak do jeża :devil1: .

Miskant przepiękny :woohoo: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Zielone okna z estimeble.pl

Kolorowy galimatias Mirki 22 Lut 2013 09:33 #127656

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Iwonko ...... wpadaj proszę jak najczęściej :flower2: :flower2:

Aga........ dla moich kotów żaden problem parter czy piętro ( Tofik potrafi wyleźć z okna na piętrze i po daszku tarasu wyjść na podwórko :rotfl1: :rotfl1: ) , gdzie mogłam tam pousuwałam dywany , ale niektórzy bronią swoich jak niepodległości :happy4: :happy4: ........... ach te nasze małe ogrody :( nijak sie maja do listy chciejstw :(

Ewa............rozplenice to pewnie przemarzaja nowe , wyszukane odmiany , moja to poczciwa , stara japonka , zimuje bez przykrycia i nic sie jej nie dzieje (zreszta nie tylko u mnie na dzielnicy jest w kilku ogrodach , jak widzę u wszystkich bez problemu ), wiosną późno rusza , dopiero po połowie maja wystawia źdźbełka.

Dorotko .......... rozłażą się tylko trawy rozrastające się rozłogowo : miskant cukrowy , mozga trzcinowa, Red Baron też i pewnie jeszcze kilka innych ale te , które nie dają rozłogów będą Ci tylko w miejscu tworzyły kępę coraz okazalszą ,nigdzie nie polazą rozplenice , trzcinniki , miskanty chińskie ( taki Goldbar np ani drgnie z miejsca posadzenia ;) )
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015
Za tę wiadomość podziękował(a): ankha, Gosia, dorciaj

Kolorowy galimatias Mirki 22 Lut 2013 09:59 #127664

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Ojej, to super :woohoo: . W takim razie już wpisuję sobie na listę :woohoo: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Ostatnio zmieniany: 22 Lut 2013 10:01 przez dorciaj.

Kolorowy galimatias Mirki 28 Lut 2013 21:28 #130162

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Trawy trzeba mieć koniecznie! :)
Mirka, a Ty już masz Purple Fall! O, zazdroszczę! Muszę się za nim wiosną zakręcić! Zwłaszcza, że u mnie Red Baron jakoś nie wykazuje zbytniej chęci do rozrastania się, a trawy w tym kolorze fajnie ożywiają rabaty... A poza tym, miskant to miskant! ;)
A w jakiej kondycji Twoje dalie po zimie? No chyba już można tak powiedzieć! ;) Jędrne i twarde? :rotfl1:

Kolorowy galimatias Mirki 01 Mar 2013 13:35 #130324

• katik
  • katik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 84
Też mnie zaciekawił ten miskant Purple Fall :woohoo: , nie spotkałam go do tej pory
Pozdrawiam Kasia

Mała działka Katik

Kolorowy galimatias Mirki 04 Mar 2013 13:39 #130714

• Anowi
  • Anowi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1586
Ten miskant faktycznie oryginalny,ciekawe czy się rozłazi,że tak brzydko określę :)
a mojej 6 letniej japonce ubiegła zima dała radę :( ,zamówiłam nową
Pozdrawiam IWONA
Mały ale mój...
Ostatnio zmieniany: 04 Mar 2013 13:43 przez Anowi.

Kolorowy galimatias Mirki 11 Mar 2013 16:50 #133344

• ankha
  • ankha's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 14
Zaklep jakiś ładny wiosenny "łykend" wpadnę na żywo pooglądam - kawał czasu już się nie widziałyśmy :kiss3: :whistle:
pozdrawiam
ankha

Kolorowy galimatias Mirki 15 Mar 2013 13:04 #134624

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Witaj :bye:
Ufff...Przewertowałam Twój wąteczek,i bardzo mi się podoba :bravo:
Lubisz żurawki,hosty, ja też i to bardzo ;)
Dalie i lilie piękne,kocham lilie za ich kwita i zapach uwielbiam,Masz sporo liliowców,to moja ostania miłość, :hearts: Mam ich 6,już w tym roku dokupiłam 6 i pewnie jeszcze dokupię :hammer:
Irysów masz dużo, :eek3: i to spore kępy,moje jeszcze małe kępki lub pojedyńcze ,ale mam dużo nmniej od Ciebie ;)
Wiosenne kwiaty ładne wszystkie,masz ciekawe pierwiosnki,ja mam raczej te tradycyjne,ale chyba czas to zmienić :crazy:

Kolorowy galimatias Mirki 25 Mar 2013 10:15 #138198

• Jurek
  • Jurek's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 66
Sprowokowałaś mnie do tego że odwiedziłem Twój ogródek i nie żałuję kącik żurawkowy super a dalie przepiękne szkoda że nie mogę ich mieć u siebie na działce.

Kolorowy galimatias Mirki 25 Mar 2013 10:52 #138212

• Poll
  • Poll's Avatar
Mireczko ...coś do ciebie dziś leci, czy wolisz,żebym przetrzymaław piwnicy kilka dni, aż sie ociepli? :bye:

Kolorowy galimatias Mirki 25 Mar 2013 11:20 #138221

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
.............o matuchno prawie zapomniałam , że ten wątek istnieje :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: ........... miesiąc nie zaglądane :hammer: :hammer: :oops: :oops: ............... wszystko wina tej wiosennej zimy :evil: :evil:

Dorotko....... niestety trawy różne to kolejne z moich chciejstw..........dla mnie nie ma już ratunku :crazy: :crazy:

Marto... wiem , że troska o stan moich dalii leży Ci na sercu jak kamień .......... jest ok :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

Katik.......... Purple Fall nie jest nie do zdobycia w paru ofertach wiosennych widziałam :comp:

Iwonko........ nie on rośnie kępowo rozłaził się nie będzie , a moja japonka zimowała do tej pory ładnie ale korzystąjac ze słonecznych i cieplejszych dni na początku marca ją przycięłam , apotem przyszły te koszmarne mrozy :evil: :evil: .......i teraz trzymam za nią kciuki.

Aneczko.......... rzeczywiście kawał czasu , zaklinaj wiosnę :flower2:

Aniu.... witaj miło Cię gościć :bye: :bye:

Jurek......... powiadasz sprowokowałam :P :P to fajnie , że zajrzałeś , z tego co widziałam miejsca dla dalii u Ciebie sporo by się znalazło , ale wożenie ich na działke i do miejsca zimowania to rzeczywiście byłby kłopot.......... zapraszam :bye:

Jestem uziemiona w domu na L-4 ortopedzi nieprzyjemnie mówia o moim kolanie i każą rozważyć opcje z krojeniem , w sumie dobrze ,że wiosna się opóźnia bo się kuruję a nie latam po ogrodzie .

Jakies fotki zeszłoroczne zapodam:

Kolorowy galimatias Mirki 25 Mar 2013 11:23 #138223

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Mireczko współczuję problemów ze zdrówkiem i życzę szybkiego wykurowania się :kiss3:
Wiosnę pokazałaś przepiękną.... strasznie tęskno za takimi widokami, ale na ogródku jeszcze bardzo gruba warstwa śniegu....

Kolorowy galimatias Mirki 25 Mar 2013 11:27 #138226

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
Poll.......... niech leci :dance: :dance: już się nie moge doczekać, może to wreszcie sprawi , że zima się ruszy z miejsca ............. napisz na PW ile za przesyłkę :lol: :lol: to podeśle kasę.

Aguś............. u mnie słonecznie na maksa , siedze przy południowym oknie , po oknie chodzi biedronka ............ jest nadzieja na wiosnę :dance:

Ostatnio zmieniany: 25 Mar 2013 11:37 przez mirdem.

Kolorowy galimatias Mirki 25 Mar 2013 14:19 #138270

• Jurek
  • Jurek's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 66
Tak miejsca ci u mnie dostatek, z wożeniem to by i może nie było kłopotu ale z przechowywaniem to kłopot duży, mieszkam w bloku i nie mam na tyle chłodnego miejsca żeby móc cokolwiek przetrzymywać.
Kuruj się nie daj się wiosna się zbliża. :flower1:

Kolorowy galimatias Mirki 25 Mar 2013 18:05 #138298

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Śliczne niebieściuchne przylaszczki :) I dużo,dużo zdrówka życzę i szybkiego kurowania nózki :flower1:

Kolorowy galimatias Mirki 25 Mar 2013 22:12 #138400

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Mirka, ileż we mnie było optymizmu! To ja Cię miesiąc temu pytałam, jak Twoje dalie po zimie! :rotfl1: To może znów zapytam? :rotfl1: Czy powinnam jeszcze się wstrzymać? :lol:
Co ci ortopedzi mają do twego kolana? Ty nie podejmuj pochopnych decyzji! Już wkrótce ćwiczenia rehabilitacyjne się szykują, zawiasy wrócą na swoje miejsce! :)

Kolorowy galimatias Mirki 25 Mar 2013 22:42 #138409

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
Jurek ........ no właśnie to zimowanie dalii albo za zimno albo za sucho ( w blokowych piwnicach na pewno to drugie ).............. przegladałam swoje zimujące , no kilka nie wygląda dobrze ale większość przezimowała ładnie.

Aniu.......... do niebieskiej przylaszczki dokupiłam sobie czerwoną , ale w tym roku to nie pociesze się jej kwiatkami ( roslinka zamówiona ) ale w następnym roku mam nadzieje na dwie pięknotki :P

Marto....... no optymizm w lutym z Ciebie promieniował , marzec ostudził skutecznie zapały :rotfl1: :rotfl1: ........... a ortopedzi używają takiego sformułowania 'drobny zabieg' samo w sobie nieszkodliwe prawda, ale jak dołożę 'moje kolano' sprawa nabiera innego wymiaru i nie przejawiam ich entuzjazmu dla ostrych rzeczy :evil: :evil: .....( może poza sekatorem) ;)

Kolorowy galimatias Mirki 26 Mar 2013 17:04 #138600

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Aniu.......... do niebieskiej przylaszczki dokupiłam sobie czerwoną , ale w tym roku to nie pociesze się jej kwiatkami ( roslinka zamówiona ) ale w następnym roku mam nadzieje na dwie pięknotki :P

Hmmmczerwona przulaszka brzmi bardzo fajnie,a gdzie ją zamówiłaś ,podaj namiary,może i ja się skuszę :P
Ostatnio zmieniany: 27 Mar 2013 00:44 przez Poll. Powód: dodanie cytatu:)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.725 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum