TEMAT: Polecani/Niepolecani sprzedawcy

Polecani/Niepolecani sprzedawcy na Allegro 08 Paź 2013 18:47 #197291

• mewa
  • mewa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 209
Czy kupował ktoś na alegro u OgrodyHuberta?
Pozdrawiam, Ewa.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Polecani/Niepolecani sprzedawcy na Allegro 09 Paź 2013 18:54 #197427

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2962
Tabaaza wrote:
Hejka! :)
Ja drugi raz kupiłam rośliny u Pietrzykowskich ( Tarnobrzeg ). Sadzonki normalne, ani małe ani bardzo wypaśne ale rośliny ciekawe...[...]Mamelon...też jest z roślin zadowolony.
Pozdrówka
K. :woohoo:

Dzięki Tabciu za namiary, kupiłam u sąsiada :woohoo: Mam nadzieję, ze przeżyją zimę :think:

pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]
Za tę wiadomość podziękował(a): Tabaaza

Polecani/Niepolecani sprzedawcy na Allegro 02 Sty 2014 23:35 #212220

• Tabaaza
  • Tabaaza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Irysomaniaczka
  • Otrzymane dziękuję: 2041
Tygrysy oazowe Podstolec M. wylągł się na All.
Pozdrówczycha
Jak już sobie ogród urządzę po swojemu to go zdemoluję i zacznę urządzać od nowa!

Polecani/Niepolecani sprzedawcy na Allegro 02 Sty 2014 23:43 #212222

• Poll
  • Poll's Avatar
Wyleczyłam sie z pana P. na dobre,Nie mam zamiaru zasilac kasy kogoś, kto naciaga innych i handluje hostami nie dość,ze nie w odmianach, to jeszcze z wirusem. :coffe:Nawet bodziszki, nie wszystkie były w tych odmianach, co kupiłam.Czekam, aż zakwitną irysy.sybiraki...To dopiero może być niespodzianka. :club2:
Mój dziadek powtarzał,ze tanie mięso psy jedzą i nauczona nauczką :blink: , całkowicie sie z nim zgadzam! :blink:
Ostatnio zmieniany: 02 Sty 2014 23:46 przez Poll.

Polecani/Niepolecani sprzedawcy na Allegro 02 Sty 2014 23:52 #212224

• Tabaaza
  • Tabaaza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Irysomaniaczka
Ja miałam więcej szczęścia bo hostę kupiłam tylko jedną, bodziszki odliczyły się zgodnie, tudzież irysy japońskie tak samo. W ogóle to hostowo mam wrażenie że jakoś mi bliżej do "zagramanicy". Nie chodzi tylko o wirusy, bo i u nas są sprzedawcy co nie wciskają byle czego. Raczej odmiany mnie takie kuszą coś jakby mniej u nas dostępne. Czyżbym stała się Tabazellą luksusową? :wink4: :rotfl1:
Pozdrówczanki
Jak już sobie ogród urządzę po swojemu to go zdemoluję i zacznę urządzać od nowa!
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll

Polecani/Niepolecani sprzedawcy na Allegro 02 Sty 2014 23:55 #212225

• Poll
  • Poll's Avatar
Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, cos o tym wiem, bo od kilku lat jestem Poll Luxusową. :blink: Juz nawet mi to do dowodu wpisali. :blink:

Polecani/Niepolecani sprzedawcy na Allegro 03 Sty 2014 07:58 #212242

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
.........a widziałyście stan posiadania :supr3: :supr3: :supr3: np funkia Gipsy Rose 1000 dostępnych sztuk ( może jestem przeczulona ale ta właśnie funkia , z tego źródła była z wirusem jak dalej jest to partia zawirusowana i pójdzie to w Polskę :hammer: :hammer: ) .................poza funkiami roslinność się zgadza i rośnie sobie nieźle.
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Polecani/Niepolecani sprzedawcy na Allegro 03 Sty 2014 09:19 #212252

• Anowi
  • Anowi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1586
Poza tym nie widziałam nic powalającego a te funkie :think:
To już nie to co było :( w poprzednim sezonie większośc roślin dostałam z pleśnią...nie ryzykuję więcej
U Pana Pietrzykowskiego kupuję od lat i jak na razie jest zawsze ok
Pozdrawiam IWONA
Mały ale mój...
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka

Polecani/Niepolecani sprzedawcy na Allegro 03 Sty 2014 10:15 #212261

• Orszulkaa
  • Orszulkaa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3456
Poll wrote:
Wyleczyłam sie z pana P. na dobre...
Nawet bodziszki, nie wszystkie były w tych odmianach, co kupiłam.
Czekam, aż zakwitną irysy.sybiraki...To dopiero może być niespodzianka.

Taa, pan Marek poszedł w mega hurt (1000 dostępnych sztuk), a to dobrze nie wróży...
Poll, u mnie była mega niespodzianka, bo irys syberyjski okazał się liliowcem! Na razie nie wiem jakim, bo nie zakwitł.
Przy takich ilościach towaru i zatrudnianego personelu nieuniknione będą pomyłki!
Co mnie dziwi to to,że towar sprowadzony w zeszłym roku i przechowywany w chłodniach nawet trochę nie został przeceniony :huh:
Chodzi mi konkretnie o piwonie (100 dostępnych sztuk z zeszłego roku). Ciekawe w jakim to stanie jest?
O innych roślinach nie wspomnę, bo już o tym była mowa.

Polecani/Niepolecani sprzedawcy na Allegro 03 Sty 2014 13:42 #212294

• Tabaaza
  • Tabaaza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Irysomaniaczka
Ja wlazłam "na sklep" jak to pięknie mówią w centralnej Polszcze i tak to już jest głównie sprzedaż hurtowa. Mam wrażenie że All to tylko interes "przy okazji". Cóż, najczęściej ilość nie idzie w parze z jakością, Orszulka trafnie to zdiagnozowała - pomyłki w hurcie są zawsze. Nic nowego się nie pojawiło tak że dylematów zakupowych nie mam ( i dobrze bo kasy też nie mam ). Czekam na tarnobrzeską ofertę, zazwyczaj jest później i mam już upatrzonego białego bodziszka dalmatyńskiego w szkółce "Magda" ( kupię wiosną więcej sztuk żeby była szybko plama barwna ). Coś wyjątkowo bez ekscesów mi się sezon zakupowy zapowiada. :ohmy:
Pozdrówka
Ostatnio zmieniany: 03 Sty 2014 13:43 przez Tabaaza.

Polecani/Niepolecani sprzedawcy na Allegro 03 Sty 2014 16:20 #212308

• Poll
  • Poll's Avatar
Orszulkaa wrote:
Przy takich ilościach towaru i zatrudnianego personelu nieuniknione będą pomyłki!

Ja to wszystko rozumiem Orszulko, tylko, jesli pisze się szumnie,że gwarantuyje się odmiane i zdrowotnośc, to w razie reklamacji, nie robi się zadymy, kuli się uszy po sobie i wymienia na to, co powinno byc, zdrowe i jędrne.Co mi z tego,że zamiast 5 zamówionych, dostałam 8 kłączy, skoro wszystkie suche , jak wiór i powleczone białą pleśnią, od której aż zakręciło mnie w nosie, jak otworzyłam paczkę.

Polecani/Niepolecani sprzedawcy na Allegro 03 Sty 2014 23:17 #212419

• Stokrotka1805
  • Stokrotka1805's Avatar
  • Fresh Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1
Ja u Pana P.kupowałam jesienią piwonie , sporo. Nie dość, że były bardzo późno, to sadzonki były skromne. Szału nie było. Do tego obecnie 2 sztuki wyrosły już kilka centymetrów nad powierzchnię!!!!!
Ktoś prosił o linka do all. do pana P.
allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=12320305
Ostatnio zmieniany: 04 Sty 2014 03:13 przez Stokrotka1805. Powód: dołączono informację

Polecani/Niepolecani sprzedawcy na Allegro 04 Sty 2014 00:39 #212437

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Czaję się na piwonie i kilka zakupię :) Dotąd nie miałam problemów z zakupami u M. Podstolca, a reklamacje były załatwione jak należy (pomylona piwonia przysłana, podobnie jak serduszka). Host po ostatnim roku nie zamówię-tyle mojego, że jestem czujna ;) Natomiast liliowce zamawiałam wcześniej i to jedyny sprzedawca, który przysyłał sadzonki kwitnące w roku posadzenia. Duże. Nie wiem, jak teraz, ale dwie odmiany mam na myśli :)

Polecani/Niepolecani sprzedawcy na Allegro 04 Sty 2014 17:57 #212532

• goni@k
  • goni@k's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 318
Poll wrote:
Orszulkaa wrote:

Ja to wszystko rozumiem Orszulko, tylko, jesli pisze się szumnie,że gwarantuyje się odmiane i zdrowotnośc, to w razie reklamacji, nie robi się zadymy, kuli się uszy po sobie i wymienia na to, co powinno byc, zdrowe i jędrne.Co mi z tego,że zamiast 5 zamówionych, dostałam 8 kłączy, skoro wszystkie suche , jak wiór i powleczone białą pleśnią, od której aż zakręciło mnie w nosie, jak otworzyłam paczkę.

Ja zaś nie dziwię się amatorom, nowicjuszom, ale dziwię się "wytrawnym wyjadaczom", takim, jak ty Polu, która niejednokrotnie przestrzegałaś przed kupowaniem z niepewnych źródeł (zwłaszcza host) a jednocześnie sama wpadałaś w ich sidła :dazed:
Ostatnio zmieniany: 04 Sty 2014 18:07 przez goni@k.

Polecani/Niepolecani sprzedawcy na Allegro 04 Sty 2014 20:04 #212568

• Tabaaza
  • Tabaaza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Irysomaniaczka
Tomaszku sugerujesz że "lecimy" na pana P.? :wink4: :devil1: :happy3: Ja mam dość dobre doświadczenia z tym sprzedawcą, może dlatego żem rad Pollutona w sprawach hostowych słuchała ( szewc bez butów chodzi, bywa ). Najlepsze mam od niego bodziszki, irysy sybiraczki i japońskie też się zgadzały. Host, peonii nie kupowałam bo insze odmiany niż podstolcowe mnie nęciły.
Pozdrówka

Polecani/Niepolecani sprzedawcy na Allegro 04 Sty 2014 20:04 #212569

• Poll
  • Poll's Avatar
Koledze Tomkowi, dziękuję za rycerska obronę :flower1:
Goni@k, wczytaj sie ze zrozumieniem w to, co napisałam, bo mam wrażenie,że coś umknęło Twojej uwadze.Czy nie było to wyraźnie napisane o bodziszkach(Geranium)???
Druga sprawa: mam wszystko, co pokazuje się na ubogim i dość marnym rynku polskim, nie muszę się wspomagać takimi zakupami ...jak zapewne wiesz. Nie dziw się więc i zapraszam częściej na forum. :hug:
Ostatnio zmieniany: 04 Sty 2014 20:07 przez Poll.

Polecani/Niepolecani sprzedawcy na Allegro 04 Sty 2014 20:16 #212574

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Tamaszowi za złośliwość :club2:

Niektórzy szukają tanich źródeł roślin, bo ich nie stać na zagraniczne zakupy lub uważają, że to przesada kupować badyle za setki euro.
Chyba mają do tego prawo?????? :unsure:
Za tę wiadomość podziękował(a): dodad

Polecani/Niepolecani sprzedawcy na Allegro 04 Sty 2014 20:34 #212585

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1228
Swego czasu PM był solidnym dostawcą, wystarczy poczytać starsze wpisy na forach ale jak przeszedł na hurt to się popsuł, tak to czasem bywa :unsure: To na pewno nie pierwszy sprzedawca, który w pogoni za zarobkiem obniżył loty w jakości.
Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Kasionek
Wygenerowano w 0.873 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum