TEMAT: Pogoda - a nasz warzywnik cz II.

Pogoda - a nasz warzywnik cz II. 05 Kwi 2017 13:25 #533255

• Adrian89
  • Adrian89's Avatar
  • Platinum Boarder
  • śląsk strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 7964
Sucho jak diabli od niedzieli zapowiadali deszcz a nie spadła ani kropla :unsure: woda jeszcze nie puszczona, wanny po zimie opróżnione, tragedia :hammer: ciepło 18*C
Ostatnio zmieniany: 05 Kwi 2017 13:28 przez Adrian89.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Pogoda - a nasz warzywnik cz II. 05 Kwi 2017 13:30 #533256

• Agusiak
  • Agusiak's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5500
Adrian a u mnie jak tydzień temu napadało tak jeszcze trzyma. Wczoraj pozlewałam z wiader deszczówkę do butli żeby było miejsce na nową :huh: Ja nie mogę przez dużą wilgotność przygotować odpowiednio pola pod uprawę, bo ciągnik grzęźnie a jeszcze jak nadają opady to ja już nie wiem kiedy zacznę siać. I znając życie teraz mokro a latem sucho :sad2:
Pozdrawiam
Aga
Ostatnio zmieniany: 05 Kwi 2017 13:31 przez Agusiak.
Za tę wiadomość podziękował(a): Adrian89

Pogoda - a nasz warzywnik cz II. 05 Kwi 2017 14:17 #533261

• Iwona M
  • Iwona M's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2337
Na samej północy kraju wody w glebie nie brakuje, miejscami nawet woda stoi na polach i niszczy zasiewy. Wczoraj według prognozy miało być 11 stopni, a było maksymalnie 6, cały dzień utrzymywała się gęsta mgła. Rano przed wyjazdem do pracy wystawiłam swoje rozsady na balkon do foliaka i potem martwiłam się o ich kondycję, ale jakoś przeżyły. Dzisiaj jest niewiele cieplej, tylko już bez mgły,chyba znów będzie padać, rozsady zostały w domu. W moim ogrodzie działkowym wodę włączą już w najbliższy piątek.

Pogoda - a nasz warzywnik cz II. 05 Kwi 2017 19:26 #533320

• Betula
  • Betula's Avatar
  • Moderator
  • Marki/W-wa
  • Otrzymane dziękuję: 13292
U mnie był kolejny ciepły dzień. O 17-tej było 21C. Niestety od jutra drastyczne ochłodzenie. W nocy ma popadać. Oby, bo jest dość sucho. Rozsady wróciły do domu z foliaka. Ponieważ jutro chłodno, więc będę przesadzać pomidory do pojemników 250ml, a kwiatki pikować do multipalet.
Pozdrawiam
Bea

Pogoda - a nasz warzywnik cz II. 05 Kwi 2017 20:53 #533335

• otojolka
  • otojolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3766
Rozsadzilam dziś pomidorki. Przez te zimne dni będą miały czas się przyjąć. Później poczekamy na pochmurne chwile do hartowania.
Dziś przed deszczem spędziłam dzień na wsi. Na ogrodzie posadzona dymka Wolska i Carmen. Posiana też z nasion Wolska, Carmen i Szalotka. Strasznie dużo tego wyszło. 5l wiaderko dymki i 5 torebeczek nasion.
Pozdrawiam. Jolka.

Pogoda - a nasz warzywnik cz II. 06 Kwi 2017 10:11 #533430

• kurjan
  • kurjan's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1436
Pięknie :thanks: w nocy popadało a i dzisiaj przechodzą przelotne opady deszczu.To bardzo istotne dla mnie,bo wczoraj wysiałem nawóz na trawnik z mchem ,dzięki temu nawóz się rozpuści i zadziała na mech.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary

Pogoda - a nasz warzywnik cz II. 06 Kwi 2017 10:26 #533435

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43750
U mnie również od wczorajszego wieczora padało i to dość mocno.Dziś tylko trochę pomżyło.Teraz próbuje pokazać się słoneczko.Ogólnie jest chłodno temperatura poranna to 5,3*C ,teraz jest 9,2*C.Dość mocno podwiewa. :( :drink1: :drink1:
Pozdrawiam Józek!!

Pogoda - a nasz warzywnik cz II. 06 Kwi 2017 10:36 #533443

• Ewach
  • Ewach's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 387
U mnie lało całą noc i poranek, ochłodzenie przyszło i wiatr. Oby jutro było ładnie bo muszę wkopać trawy ozdobne :garden1:

Pogoda - a nasz warzywnik cz II. 06 Kwi 2017 11:26 #533449

• Iwona M
  • Iwona M's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2337
Na północnym wybrzeżu jest zimno, ok. godz. 9 były tylko 3 stopnie, silny wiatr- ponad 30 km/h i pochmurno. Teraz trochę wyjrzało słonko. Wszystkie drzewa są jeszcze bezlistne , tylko na niektórych niskich krzewach widać pierwsze listki. W drodze do pracy widziałam białe pączki na dzikich mirabelkach, więc już niedługo rozkwitną i przyjdzie czas na posadzenie ziemniaków. W ostatnich kilku latach wiosna była bardzo zimna i trwała do połowy czerwca, za to zimy są niezwykle łagodne. Tej zimy nie wymarzło mi kilka samosiewek sałaty dębolistnej, ale jeszcze nie widać aby cokolwiek urosła.

Pogoda - a nasz warzywnik cz II. 06 Kwi 2017 13:10 #533483

• patrycja
  • patrycja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2061
U mnie dziś też chłodno, wieje, co godzinę ulewa na zmianę ze słońcem, 2 godziny temu poleciał z nieba niewielki grad. Ja się bardzo cieszę, że trochę popadało, bo u mnie to jak u Adriana powoli zaczynała się susza. Na dodatek przez kilka dni nie kontrolowałam wilgotności gleby i nie wiem, czy cokolwiek mi wzejdzie z marchewek i pietruszek, bo obawiam się, że mogły przeschnąć:/

Pogoda - a nasz warzywnik cz II. 07 Kwi 2017 09:19 #533659

• pomodoro
  • pomodoro's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53243
Ale numer. Za wyjątkiem najbliższego poniedziałku, zimno aż do Świąt Wielkanocnych :hammer:
Ostatnio zmieniany: 17 Kwi 2017 12:05 przez Forumowa Żabula.

Pogoda - a nasz warzywnik cz II. 07 Kwi 2017 09:48 #533671

• Ewach
  • Ewach's Avatar
  • Platinum Boarder
Jakoś mnie to nie dziwi :whistle: od poniedziałku zaczynam rehabilitację więc mam wolne :happy: a jak już wspominałam jak mam wolne pogoda nie rozpieszcza :dazed:
Dzisiaj też deszcz, deszcz i deszcz a miałam trawy wkopywać

Pogoda - a nasz warzywnik cz II. 07 Kwi 2017 09:53 #533674

• rozalia
  • rozalia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7800
Nie jestem tym zachwycona, myślałam,że już powoli będę mogła wystawiać rozsady na zewnątrz na stałe. A tu dopiero około 22 kwietnia bezpieczna temperatura dla ciepłolubnych :(
Pozdrawiam.Rozalia

Pogoda - a nasz warzywnik cz II. 07 Kwi 2017 19:46 #533746

• edek86
  • edek86's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1431
Ewach, nie jesteś sama. Ja mam teraz 2 tygodnie wolnego i przez pierwszy tydzień byłem 1 raz na działce.
W przyszłym tygodniu tylko w poniedziałek ma być ok a tak ciągle deszcz i zimno... :club2:
Dziś cały dzień leje.
Pozdrawiam, Michał

Pogoda - a nasz warzywnik cz II. 07 Kwi 2017 20:14 #533760

• Emalia112
  • Emalia112's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 14472
U mnie dziś dzień był marzenie. Ciepło, nie za gorąco 13 st słoneczko lekki zefirek. Ziemia po wczorajszym deszczu idealnie nawodniona szkoda że już się skończył. Teraz zimno może być przymrozek.

Pogoda - a nasz warzywnik cz II. 07 Kwi 2017 21:14 #533779

• Agusiak
  • Agusiak's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5500
Temperatura na balkonie zaszklonym sprawdzona, nawet gdy jest zimno to na balkonie jest na plusie, mama nawet termometr w lodówce chłodziła, żeby sprawdzić czy aby na pewno dobry i dobry :) Jutro rozsada aut na balkon :silly:
Pozdrawiam
Aga
Ostatnio zmieniany: 17 Kwi 2017 19:23 przez Forumowa Żabula.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary

Pogoda - a nasz warzywnik cz II. 08 Kwi 2017 19:19 #533919

• Ewach
  • Ewach's Avatar
  • Platinum Boarder
U mnie wczoraj cały dzień padało, dziś było bosko .... Słońce, wiaterek więc cały dzień w ogrodzie :hearts:

Pogoda - a nasz warzywnik cz II. 08 Kwi 2017 19:27 #533921

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43750
U mnie popaduje od 3 dni i mało słoneczka.Jest dość chłodno i wietrznie.Jutro pikowanie ostatnich papryk i pomidorków ,które będą rosły w gruncie. :drink1: :drink1:
Pozdrawiam Józek!!

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.575 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum