TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 09 Maj 2023 08:22 #831378

• JaKasiula
  • JaKasiula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20306
Nad ranem - 1°.Teraz słońce na bezchmurnym niebie podnosi temperaturę.
Jeszcze :coffe:, poczekam, aż chleb się upiecze i ruszam na działkę.
Najwyższy czas wziąć się za przygotowanie miejsca dla ciepłolubów.
Pięknego wtorku :bye:
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, bietkae, koma, MARRY, JaNina, del, ewakatarzyna, Mirek19, Bobka, Mejra

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 09 Maj 2023 08:24 #831379

• PaulaPola
  • PaulaPola's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3709
Szafirku ja na szczęście wcześniej jak o 10:00 z domu nie wychodzę, więc zdąży się troche ocieplić, zresztą każdy szanujący się posrednik w O.N ma w samochodzie 2 pary butów, kurtkę i sweter:) więc mnie aura łatwo nie zaskoczy B) B) B)
Łatko jak będzie 20 stopni to i ja nie będę marudzić. Trochę by się przydało koloru na skórze złapać przy majowym sadzeniu ;)
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, bietkae, koma, MARRY, JaNina, del, ewakatarzyna, Mirek19, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 09 Maj 2023 09:25 #831389

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
:bye: :coffe:
Minimalna temperatura w nocy to +4,1°C,
Najgorsze już chyba za nami...
Od dzisiaj zacznie napływać łagodniejsze powietrze, i z każdym kolejnym dniem będzie coraz cieplej.
Obecnie; bezchmurne niebo, słonecznie, dość wietrznie

Legnica, 09.05.2023 r

20230509_leg.jpg

20230509_kw.jpg

Udanego dnia
:flower2: :drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, bietkae, koma, MARRY, JaNina, del, ewakatarzyna, Bobka, JaKasiula, Mejra, Xeno, Emilia

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 09 Maj 2023 09:57 #831393

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54395
Mirek19 wrote:
Od dzisiaj zacznie napływać łagodniejsze powietrze,

Tylko dlaczego z taką szybkością :ohmy: Okropnie wieje, normalnie głowę chce urwać :jeez:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, bietkae, koma, MARRY, ewakatarzyna, Mirek19, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 09 Maj 2023 10:03 #831396

• Nimfa
  • Nimfa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12063
Zimno, ale bardzo słonecznie bez żadnej chmurki na niebie. Wyniesione na słońce rozsady się chwieją. Posadzę dzisiaj do gruntu kapustę pak-choi i posieję cykorię.

IMG_20230504_082422.jpg
Ogród - mój optymizm.

Znalazłam się tutaj, bo chciałam sama uprawiać warzywa.
Ale kwiaty zajmują nie mniej miejsca w mojej głowie.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, bietkae, koma, MARRY, bastis, JaNina, del, ewakatarzyna, Mirek19, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 09 Maj 2023 10:50 #831405

• ewakatarzyna
  • ewakatarzyna's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13153
U nas od kilku dni mocno wieje :jeez: Na liczniku 11 stopni, ale temperatura odczuwalna dużo niższa.

DSC07772-4.jpg

Miłego dnia :hug:
Pozdrawiam Ewa
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, bietkae, koma, MARRY, Nimfa, JaNina, del, Mirek19, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 09 Maj 2023 11:02 #831406

• bietkae
  • bietkae's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 11833
O 6 rano było tylko 4 stopnie ale na części trawnika i dachach był szron, teraz 14,4 st. pełne nasłonecznienie, wieje dość chłodny wiatr. Sadzonki ciepłolubów trzymam nadal w doniczkach i na noc okrywam kilkoma warstwami agrowłókniny a rano te pierzyny trzeba zdejmować. Część młodych sadzonek pomidorów wysianych w kwietniu i sadzonki ogórków niestety trzeba zabierać na noc do domu. Wysadziłam seler, ciekawe co z niego będzie :think: Dzisiaj muszę się zabrać za przesadzanie storczyków bo korzenie mają nieciekawy wygląd. Miłego dnia wszystkim :flower2:
Pozdrawiam Ela
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, PaulaPola, koma, MARRY, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, Mirek19, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 09 Maj 2023 17:18 #831440

• leszek0921
  • leszek0921's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 4941
Słoneczko od samego rana , ale piź... zimny wiatr . Bez kurtki ani rusz . :drink1:
Za tę wiadomość podziękował(a): koma, MARRY, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Bobka, JaKasiula, Mejra, Xeno

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 09 Maj 2023 21:12 #831456

• Xeno
  • Xeno's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 887
W słońcu Hawaje, w cieniu jak zawieje to jednak Syberia. Zdarte zelówki od biegania z rozsadami, a nawet nie zacząłem hartować bazylii, cukinii, ogórków. Fasola nie posiana. Jestem do tyłu z robotą, oj.
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, koma, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, Mirek19, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 09 Maj 2023 21:28 #831463

• najemnik
  • najemnik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9133
Kolejny podobny dzień do poprzednich- rano zimno, następnie ostre słońce i do 18-20 stopni C.

Dziś posadziłem pierwszą partię dalii, posadziłem bez podpędzania. Te, które podpędzam posadzę w ogródku, ale po ustaniu przymrozków.
Ogrodnictwo to moje hobby, które daje satysfakcję i uczy pokory.

Zapraszam do wymiany kłączy dalii.

Pomidorowe pewniaki na 2025: Wielmoża, Bycze serce z noskiem, Gigant Podlasia, Cytrynek
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, koma, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, Bobka, JaKasiula, Mejra, Xeno

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 10 Maj 2023 06:56 #831484

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
:bye: :coffe:
Szału w nocy nie było, czujnik zewnętrzny zanotował +6,5°C,
Bezchmurnie, zapowiada się kolejny, ładny dzień bez opadów
Ochłodzenie, które odczuwaliśmy na początku miesiąca, wkrótce będzie już tylko przykrym wspomnieniem.
Czeka nas wyraźne ocieplenie.
Do Polski zawita "typowa wiosenna aura". Temperatury wyraźnie wzrosną, chwilami i miejscami będzie bardzo ciepło, a gdzieniegdzie nawet gorąco.
W drugiej połowie miesiąca temperatura po raz pierwszy w tym roku przekroczy "próg gorąca w Polsce", czyli 25 stopni Celsjusza.

Legnica, 10.05.2023 r

20230510_leg.jpg

20230510_kw.jpg

Udanego dnia
:flower2: :drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, koma, MARRY, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 10 Maj 2023 07:43 #831496

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54395
Mam nadzieję, że te prognozy się sprawdzą :)
Dzisiaj znowu od rana słonecznie. Na termometrze nad ranem było +5*. Trochę ustał ten okropny wiatr. Wczoraj, gdy były u nas nasze Kozy :hearts: , choć bardzo mocno wiało, to czuć było, że ten wiatr nie jest już taki lodowaty jak dzień wcześniej. Nawet wyszliśmy do ogrodu.

2FD4FC11-7150-4C5B-AE55-962E1DCB8DD7.jpeg

Przygotowały pokój spokoju dla rodziców :happy:
Dzisiaj chcę wysadzać selery i aksamitki, a jak starczy sił, to może i pory :)
Spokojnego dnia :bye:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, PaulaPola, koma, MARRY, Nimfa, del, ewakatarzyna, Mirek19, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 10 Maj 2023 07:53 #831500

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32088
U mnie kolejna noc na minusie.Od rana świeci słońce i oby nie było wietrzyska,jak przez ostatnie trzy dni.Jak zapowiadana pogoda nie zmieni się, od jutra zaczynam sadzenie rozsad do gruntu.Jeszcze tak nie było, że jest 10 maj,a u mnie nie posadzone pomidory w szklarni.

20230510_071751.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, PaulaPola, MARRY, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, Mirek19, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 10 Maj 2023 07:54 #831501

• JaKasiula
  • JaKasiula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20306
Dzień piękny i słoneczny :dance:
Termometr samochodowy pokazywał 10° :dance:
Jest dobrze, a byłoby jeszcze lepiej gdyby nie trzeba było pracować(poza pracą w ogrodzie oczywiście) :devil1:
Udanej środy :bye:
IMG_20230509_154100.jpg
Ostatnio zmieniany: 10 Maj 2023 07:55 przez JaKasiula.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, PaulaPola, koma, MARRY, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Mirek19, Bobka, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 10 Maj 2023 08:05 #831503

• jagodka27
  • jagodka27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8525
U mnie już druga nocka z rzędu z minusem. Ostatnia z lekkim ale poprzednia to było dużo szronu. Nauczona tym że mi pomroziło lilie jak raz nie nakryłam to teraz już biegam z otulinami.
Gorzej z ich wysuszeniem bo trzeba je przygotować w razie "w" na następną noc.
Ostatnio zmieniany: 10 Maj 2023 08:07 przez jagodka27.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, koma, MARRY, Nimfa, Evien, JaNina, del, ewakatarzyna, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 10 Maj 2023 08:27 #831506

• Evien
  • Evien's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2643
U mnie dziś w nocy cieplej było - całe 0 stopni :rotfl1:
Wg prognoz jeszcze dziś koło 3 i potem całe 7 :)

Miłego dnia!
Łukasz
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, koma, MARRY, jagodka27, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 10 Maj 2023 08:34 #831511

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83502
Mój tarasowy termometr o 6.30 mówił, że całe +8, ale słońce już wzeszło i choć nie świeciło bezpośrednio na taras, jednak ogrzało trochę powietrze. Poza tym tak:

Zapach na dziś bardzo klasyczny.

Udanego dzionka!
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, koma, MARRY, jagodka27, Jaedda, Nimfa, Evien, JaNina, del, ewakatarzyna, Mirek19, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 10 Maj 2023 10:25 #831552

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43745
Tym razem nocka minęła bez przymrozku i przypadkowego szronu na samochodach.O godz,5,00 termometr wskazywał +7,6*C.Poranek słoneczny ale zimny wiatr dalej wieje i to dość mocno.Teraz też w słoneczku wiosna w cieniu styczeń z ub.wieku."Urokiem tej pogody jest czystsze powietrze do oddychania.Spokojnego dnia. :bye: :bye: :bravo: :bravo: :coffe: :coffe:

002-653.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 10 Maj 2023 10:25 przez Krecik stary. Powód: poprawki
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, koma, MARRY, jagodka27, Jaedda, Evien, JaNina, del, ewakatarzyna, Mirek19, Bobka, JaKasiula, Mejra

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.835 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum