TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 14 Gru 2023 17:55 #847173

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9865
Poranek i do południa fajnie i ciepło, po południu zimniej się zrobiło, mżawka no i szybko zapadający zmrok. Ziemia rozmiękła :blink:
Włocławek o 7.30 rano :jeez:

403407035_1303879750292614_1477003397242460687_n.jpg
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Krecik stary, Jan4, rozalia, bietkae, koma, olegowa, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Mejra, lusinda

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 14 Gru 2023 21:51 #847196

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7056
Pogoda dalej mocno przygnębiająca... +4 w dzień, mocne zachmurzenie, mżawka co kilka chwil, obecnie -1. Śnieg dalej zalega, pod śniegiem robi się grzęzawisko. Wczesnym rankiem, sąsiad moim wjazdem na posesję z pola obok zaczął ciężkim traktorem wywozić baloty słomy. Wjazd wygląda jak bagienne trzęsawisko. Nie wyjadę samochodem :mad2: :mad2: :mad2: Nie wiem co w ludziach drzemie... Przepraszam, ale musiałam się z wami tym podzielić :(
Pozdrawiam Ewa

"Tutaj z wyjątkową mocą zdaje się przemawiać błękit nieba, zieleń lasów i pól, srebro jezior i rzek. Tutaj śpiew ptaków brzmi szczególnie znajomo..."
św. Jan Paweł II
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bietkae, koma, olegowa, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 15 Gru 2023 02:38 #847200

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 29664
Bezmyślność i widok własnego nosa
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, bietkae, olegowa, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 15 Gru 2023 08:15 #847204

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83456
Jest strasznie. Dzień we Wrocławiu jakby nie miał zamiaru się zacząć, do tej pory mroczno. Nocą temperatura co prawda nie spadła poniżej zera, ale mocno się zbliżyła. Teraz +2.

Tylko cytryna pomyślała sobie, że pora zakwitnąć, czekam na zapach, który podniesie mnie na duchu.

Trzymajmy się!

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 15 Gru 2023 08:34 #847205

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54394
Moja cytryna jeszcze nie kwitnie, ale przynajmniej doszła już do siebie, po przeprowadzce do domu.
U mnie nie jest tak przygnębiająco, a przed chwilą nawet widziałam trochę słoneczka. Na termometrze lekko poniżej zera. Wiatr chyba nie dokazuje zbyt mocno.
Dzisiaj znowu w rozjazdach :jeez:
Spokojnego dnia :bye:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 15 Gru 2023 09:50 #847208

• bietkae
  • bietkae's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 11828
U mnie też pogoda dołująca, szaro, buro, temperatura ok. +3. Dzisiaj ostatni dzień akcji charytatywnej, klikajcie kochani bo niektórym zwierzakom niewiele brakuje do 100% . Zaglądajcie do wątku charytatywnego aby jak najwięcej zwierzaków ze schronisk mogło dostać karmę :)
Pozdrawiam Ela
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, koma, najemnik, olegowa, Jaedda, Nimfa, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 15 Gru 2023 10:17 #847210

• Jaedda
  • Jaedda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3166
Klikamy z mężem pieski na dwa komputery i komórki :hearts:

U nas sypnęło śniegiem, ale wszystko się topi. Najgorzej że ciemno.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, bietkae, koma, najemnik, olegowa, Nimfa, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 15 Gru 2023 18:54 #847223

• najemnik
  • najemnik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9133
Poprzedniej nocy musiał padać deszcz, a rano był przymrozek, skutek gołoledź na drogach lokalnych. W dzień wszystko puściło, idzie ocieplenie do ok. 10 stopni C.

Złożyłem zamówienie na 10 odmian na PT. Mam nadzieję, że uda się wszystko wysiać, wysadzić i zebrać plony.
Ogrodnictwo to moje hobby, które daje satysfakcję i uczy pokory.

Zapraszam do wymiany kłączy dalii.

Pomidorowe pewniaki na 2025: Wielmoża, Bycze serce z noskiem, Gigant Podlasia, Cytrynek
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, bietkae, koma, olegowa, Jaedda, Nimfa, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 15 Gru 2023 19:12 #847224

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43744
Poranek objawił się z temperaturą na pograniczu +0,5 do +4,4*C.Niektóre samochody jednak miały szyby pokryte lekkim szronem.Później wyszło słoneczko i trwało do godzin popołudniowych.Podwiewał silniejszy zimny wiaterek.Aktualnie termometr wskazuje +6,8*C ale robi się coraz zimniej.Spokojnego weekendu. :bye: :bye: :bravo: :bravo: :) :)

002-721.jpg
tak wyglądał poranek ok.godz.8,00
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Armasza, bietkae, koma, olegowa, Jaedda, Nimfa, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 16 Gru 2023 08:42 #847237

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Piękny poranek wiosenny.Temperatura ponad +8*.Podwiewa lekki wiaterek.Od południowego wschodu widać przebłyski słońca..W nocy trochę padał deszcz,teraz jest spokojnie.Miłego weekendu. :bye: :bye: :bravo: :bravo: :coffe: :coffe: :) :)

001-885.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 16 Gru 2023 10:50 przez Krecik stary.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Kaja, Armasza, bietkae, koma, olegowa, Nimfa, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mejra, calineczka, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 16 Gru 2023 09:01 #847239

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
U mnie żadnych przebłysków, tylko mżawka. Termometry pokazują między +5 a +6. Mroczno, w ogóle jakakolwiek nadzieja na świt pojawiła się koło wpół do ósmej. Jeśli to wiosna, to ja za tę wersję podziękuję.

Mimo wszystko wczoraj był lepszy moment, udało mi się półtorej godzinki spędzić w ogrodzie na przycinaniu i wycinaniu (fajnie działająca lekka pilarka łańcuchowa to uzależniająca zabawka). Ostatni żywotnik, jeszcze po teściach, blokujący jedną z magnolii poszedł precz.

Jeden z moich hibiskusów usiłuje mnie podnieść na duchu.

Mimo próby doświetlania tak ciemno, że obiektyw nie chce ustawić ostrości.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Armasza, bietkae, koma, olegowa, Nimfa, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 16 Gru 2023 19:22 #847276

• zwykły chłop
  • zwykły chłop's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8235
U mnie 6 stopni na plusie, sałata pod śniegiem trochę podupadła na zdrowiu ale coś ram na kanapkę skubnołem

20231216_131059.jpg

20231216_182628.jpg
pozdrawiam Adam

SZACUNEK - to tylko odrobina wyrozumiałości i pamięci o drugiej osobie. To tak niewiele a tak wiele zmienia.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 16 Gru 2023 22:42 #847284

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7056
Na Roztoczu dzień podobny do dnia w kolorach szarości. Dziś doszła mgła i drobniutka mżawka. Śnieg dalej zalega, zawiewa chłodny wiatr. W ciągu dnia +6.

IMG_20231216_135335.jpg

IMG_20231216_135309.jpg

Ogród cały w śniegu, ciężko do pietruszki się dogrzebać.

IMG_20231216_135421.jpg

Dobrego przedświątecznego weekendu. ;) ;) :coffe: :coffe: :bye: :bye:
Pozdrawiam Ewa

"Tutaj z wyjątkową mocą zdaje się przemawiać błękit nieba, zieleń lasów i pól, srebro jezior i rzek. Tutaj śpiew ptaków brzmi szczególnie znajomo..."
św. Jan Paweł II
Ostatnio zmieniany: 16 Gru 2023 23:08 przez lusinda.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 17 Gru 2023 10:34 #847302

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32079
Po śniegu nie ma śladu. Trawa pokryta dywanem liśći.Cieplo,na termometrze 8 stopni na plusie.Dzień pochmurny,lekki powiew wiaterku. W ziemi nadmiar wody.

20231217_090714.jpg

20231217_090551.jpg

20231217_090455.jpg

Spokojnej niedzieli.
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Jan4, Kaja, Armasza, Łatka, olegowa, Nimfa, ewakatarzyna, zwykły chłop, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 17 Gru 2023 13:08 #847313

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
W nocy przymrozku nie było,a termometr o godz.5 00 wskazywał +8,2*C.O godz.7 00 temperatura spadła do 6,2* na plusie.Od rana słoneczko próbowało unieść się nad chmury ale udało się dopiero ok.godz.9 30 i świeci pięknie do chwili obecnej.Teraz na termometrze (w słońcu) jest 14,6*C.Jednak mocniej wieje takim chłodnym powietrzem.W każdym razie słoneczko dzis przegrywa z wiatrem.Spokojnego przygotowywania sie do świąt. :bye: :bye: :bravo: :bravo: :coffe: :coffe: ;) ;)

004-345.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Kaja, Armasza, bietkae, olegowa, ewakatarzyna, zwykły chłop, Babcia Ala, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 17 Gru 2023 13:42 #847325

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Odszczekuję niniejszym większość tego, co wczoraj napisałam o pogodzie, bo koło południa rozchmurzyło się i nawet uruchomiła się elektrowienka na dachu, która stała od jakiegoś czasu.
Dziś podobnie, po mało obiecującym poranku nastał śliczny dzionek:

Temperatura co najmniej marcowa, teraz +8.
Mimo to w karmniku aż furczy, prócz sikor dzwońce, zięby, mazurki i trochę wróbli, a przychodzą i miejskie gołębie - ale te gonię.
A w kuchni cudny zapach. :dance:

Na razie otworzyła się jedna malutka biała gwiazdka, a czuć jak z perfumerii.

Pogodnej niedzieli!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Armasza, bietkae, olegowa, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 17 Gru 2023 13:59 #847328

• bietkae
  • bietkae's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 11828
Aniu cytryna, która miała iść na kompost za Twoją namową zabrana do domu ma pączki :). U mnie teraz włączyła się żarówka na niebie i jest wreszcie jasno. Słuchajcie: wiosna chyba w powietrzu bo mój pies wczoraj po południu nawiał z podwórka chociaż ogrodzone i wrócił dopiero rano. Od wczoraj jedzenia nie rusza a teraz syn ponownie znalazł go poza podwórkiem, dziur w płocie nigdzie nie ma. On łazi po siatce jak kot co wyłapałam kiedy był śnieg a psisko było u sąsiadów. Hormony się włączyły schroniskowemu kastratowi :angry: .
Pozdrawiam Ela
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Armasza, Łatka, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 17 Gru 2023 14:35 #847331

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Elu, uczono mnie, by nigdy, ale to nigdy nie mówić "a nie mówiłam..." :rotfl1:

Fajnie z tą cytryną, dla mnie to jeden z wspanialszych zapachów, jakie są.

Co do ucieczek kudłatego, to raczej stawiam na polowanko, a osoby od prawie 20 lat opiekującej się beagle'ami nie zdziwi żadna ucieczka, swego czasu w sieci pełno było filmików z tymi sympatycznymi łaciatkami wydostającymi się na przykład z siatkowego kennelu.

Wyjątkowo zacytuję link do filmiku nie mojej produkcji.

I w długą!
Ostatnio zmieniany: 17 Gru 2023 14:38 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Armasza, bietkae, olegowa, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.841 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum