TEMAT: Uprawa pomidorów w pojemnikach, donicach i skrzynkach część III

Uprawa pomidorów w pojemnikach, donicach i skrzynkach część III 14 Paź 2025 20:58 #884178

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 91365
Marzenko, ośmieliłaś mnie całkiem, wyciągnę go "za pirze", ziemia w donicy rozmokła, będzie łatwiej.
Górę utnę, na co mi ona, nie zamierzam dochować się ilości sałatkowych. Zresztą jak Ty na pewno wiesz - mnie pomidorki tylko ubocznie służą do jedzenia. :lol:
Ale gdyby - gdyby okazało się, że coś z tego eksperymentu wyjdzie, a konkretnie młode roślinki za 8 miesięcy, to podzielę się chętnie "materiałem siewnym", bo jak napisałam, te akurat wybitnie mi smakowały, nawet jak na Włochy wybitnie.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marlenka, Babcia Ala, MagSta, lusinda, Klarkia25

Zielone okna z estimeble.pl

Uprawa pomidorów w pojemnikach, donicach i skrzynkach część III 14 Paź 2025 21:09 #884179

• Marlenka
  • Marlenka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 21246
Aniu, chętnie przyjmę do wspólnych zbiorów materiał siewny tak dobrej odmiany. :)
Pozdrawiam Marzena
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Babcia Ala, MagSta, lusinda

Uprawa pomidorów w pojemnikach, donicach i skrzynkach część III 16 Paź 2025 09:18 #884197

• amsiz
  • amsiz's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 417
Bartek to jest koktajlówka w typie multiflora? jak plonowanie?[/quote]
Nie grona klasyczne, jest bardzo plenny, krzak wielki, ponad 2 metry w donicy miał.
Aga
Za tę wiadomość podziękował(a): Marlenka

Uprawa pomidorów w pojemnikach, donicach i skrzynkach część III 16 Paź 2025 10:46 #884202

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 91365
Mój pomidor wczoraj został dość brutalnie wyrwany z donicy i wsadzony do mniejszej. Nie wygląda na to, by wywarło to na nim wrażenie.

Oczywiście nie mam pojęcia, co to za odmiana, o ile pamiętam, dojrzałe owoce mają kształt beczułek z czubeczkiem, mocno czerwonych w takim flagowym odcieniu. Teraz takie:

Stoi na parapecie, niestety zbyt wiele światła teraz nie dociera do niego :(
Ostatnio zmieniany: 16 Paź 2025 21:23 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marlenka, Babcia Ala, papryczka, Emilia, Klarkia25

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.808 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum