TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 24 Lut 2026 08:01 #890272

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 61935
Mamma wrote:
Ale i tak wiosna idzie i trzeba się rozruszać...

Ja sobie wzięłam to do serca i od miesiąca, raz w tygodniu uczęszczam na zajęcia wzmacniające mięśnie kręgosłupa i raz w tygodniu chodzę na basen i majtam sobie 50 długości po 25 m. Sądzę, że do wiosny będę bardzo dobrze przygotowana ;)
Od wczoraj pada deszcz. Raz mocniej, raz słabiej. Są też przerwy w opadach, ale to żadna pociecha, bo wszystko mokre. Dzisiaj nad ranem były trzy stopnie na plusie.
Spokojnego dnia :bye:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 24 Lut 2026 10:16 #890278

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 95944
Brawo, ta pani!
Ponieważ zimowe pływanie zwykle kończyło się dla mnie problemem z zatokami, postanawiam przynajmniej wrócić do codziennych spacerów. Z Lutnią niestety, nie da się już daleko chodzić, ale spróbuję choć z Cytrą wrócić na dawną parkową trasę. Niech tylko przestanie padać.

Dziś w Karkonoszach dzień płaczliwy.

Po wichurzastej nocy z momentami ulewnym deszczem zimniej niż wczoraj. Teraz tylko +4. Z burego nieba deszcz o zmiennym natężeniu i konsystencji - przed chwilą jakby marznący.
Ale chyba idziemy w dobrą stronę.

Pozdrowienia z gór!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Adasiowa, Mamma, koma, MARRY, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, Mejra, jack90, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 24 Lut 2026 12:29 #890283

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16147
Witam w ten kolejny wiosenny dzień. :P

Na przemian pada deszcz i świeci słońce. Temperatura +4*C, delikatny wiatr. Wszystko powolutku się topi, ziemia nie rozmarzła jeszcze, więc potrzebuję kaloszy, aby gdziekolwiek dotrzeć.

d40787b5-e804-46b2-9182-a04494424a83.jpg

Dziękuję za rady z kwiatkami w donicach, stoją już na zewnątrz i widzę, ze tulipany zaczynają wychodzić.

724f06f1-a930-46bc-a9cd-c08ef1e5af6f.jpg

Dobrego dnia i słońca jak najwięcej. :drink1: :bye:
Pozdrawiam
Ewa

" Życie, to jedna
Wielka przygoda."

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 24 Lut 2026 15:01 #890288

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13533
Przedwiośnie jak nic, 5 stopni w plusie, słoneczko, wiaterek. Ptasie trele uzupełniają ten dzień głośno, wszędobylsko i donośnie :dance:

20260224_140834.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Mamma, koma, MARRY, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Mejra, jack90, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 24 Lut 2026 15:43 #890289

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 49720
Trochę padało,trochę było mgiełki.Nie było było słońca i wiatru.Rano termometr wskazywał +6,8*.Aktualnie jest +8,9.Śnieg to przeszłość,nie ma nawet w zacienionych miejscach.WIosna pokazuje się wszędzie.Niestety ziemia jest jeszcze przymarznięta.Miłego dnia i tygodnia. :bye: :bye: :bravo: :bravo: :) :)
IMG_20260223_122856910_HDR2.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 24 Lut 2026 15:44 przez Krecik stary.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Adasiowa, Mamma, koma, MARRY, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, zwykły chłop, Mejra, jack90, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 24 Lut 2026 16:49 #890290

• jack90
  • jack90's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12883
Trzecia noc bez przymrozku. Śnieg jeszcze leży miejscami.
Ziemia poszła dziś do analizy.
Zima lepiej już niech nas nie straszy, bo już nawet Prymulki mają ją gdzieś :funnyface: :laugh1:

20260224_163611.jpg

:hearts: :drink1: :garden1:
Pozdrawiam,
Jacek
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, Mamma, koma, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Mejra, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 24 Lut 2026 18:56 #890293

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 68082
Dobry wieczór,

pięknie u Was - coraz więcej zwiastunów wiosny :) W Poznaniu nadal "straszą" bezlistne drzewa i krzaki, a na trawnikach niepodzielnie panuje zeszłoroczna, szara trawa. Jedyną oznaką nadchodzącej zmiany w przyrodzie są ptaki: ich głosy i zachowania dobitnie wskazują, że czas na zaloty i gody.
Dzisiaj nieco chłodniej, temperatura 6 stopni i całkowite zachmurzenie, a do tego zimny wiatr - czapka i rękawiczki okazały się niezbędne.
Ponieważ kwiaty u domowych cebulowych zasychają, to przeniosłam je, wraz z ciemiernikiem, na zewnątrz - takie manewry będą teraz na porządku dziennym, bo zaraz za narcyzami w kolejce na przeprowadzkę czekają szafirki i hiacynty - tym samym zyskam trochę wolnego miejsca na parapetach wewnętrznych, choć muszę mieć świadomość, że także koty są spragnione słońca.
Pozdrawiam cieplutko :hug:

Dawno, dawno temu na Jeżycach...

Aparapet2-3.jpg
Żyj tak, jakby jutra miało nie być....

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 25 Lut 2026 09:03 #890314

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13533
Miał być - 1 w nocy, ale na szczęście nie było. Jednak paleta z rozsadą szpinaku i pojemnik z wysianym goździkiem spędziły nockę w domku. W weekend jest zapowiadane 15 stopni :woohoo:
Tymczasem dzisiejszy poranek:
20260225_080828.jpg

W ogródku pod blokiem pchają się na świat krokusy:
20260225_080058-2.jpg
Ostatnio zmieniany: 25 Lut 2026 09:08 przez Marzenka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Łatka, Mamma, koma, Nimfa, Evien, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 25 Lut 2026 10:26 #890319

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 18550
U nas od kilku dni na plusie. Co prawda dziś tylko +2*C, ale jednak :dance: Nie pada.
Jest szaro, buro i ponuro...więc znów czaruję wiosennie :flower2:

IMG_20260225_101442-2.jpg
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Ostatnio zmieniany: 25 Lut 2026 10:27 przez Mamma.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 25 Lut 2026 10:28 #890320

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 49720
Poranek zaczął się z temperaturą +7,2*C.Podwiewa mocniejszy wiatr.Niebo częściowo zachmurzone ale też pomiędzy chmurami pokazuje się słońce.Aktualnie termometr pokazuje +11,5*.Spokojnego i miłego dnia . :bye: :bye: :coffe: :coffe: :) :)
IMG_20260223_122926445_HDR2.jpg
dalsza wiosna
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Adasiowa, Łatka, Mamma, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 25 Lut 2026 10:29 #890321

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 18550
JaNina wrote:
Mamma wrote:
Ale i tak wiosna idzie i trzeba się rozruszać...

Ja sobie wzięłam to do serca i od miesiąca, raz w tygodniu uczęszczam na zajęcia wzmacniające mięśnie kręgosłupa i raz w tygodniu chodzę na basen i majtam sobie 50 długości po 25 m. Sądzę, że do wiosny będę bardzo dobrze przygotowana ;)
Od wczoraj pada deszcz. Raz mocniej, raz słabiej. Są też przerwy w opadach, ale to żadna pociecha, bo wszystko mokre. Dzisiaj nad ranem były trzy stopnie na plusie.

Janinko SZACUN :bravo: :bravo: :bravo:
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 25 Lut 2026 10:48 #890323

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 95944
W Karkonoszach pomaleńku idzie ku lepszemu. Noc z lekko dodatnią temperaturą, teraz nawet +7. Co ważniejsze, pokazują się niebieskie dziury nad głową.

Sprzyjająca pogoda wywabiła mnie na zewnątrz, udało się choć trochę sprzątnąć malutkie rabatki przy domku.
Słyszę od przyjaciółki z "ściany wschodniej", że nie wszędzie tak wiosennie, więc życzę tym poszkodowanym pogodowo szybkiego powrotu przedwiośnia.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 25 Lut 2026 10:49 #890324

• Nimfa
  • Nimfa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13717
Mamma piękny krokus :)

Jeszcze przed dwoma dniami nie mogłam swoodnie poruszać się po ogrodzie, bo chlupało pod nogami, dziś w większości ziemia mięciutka, powietrze rześkie raz po raz słońce, więc... i chociaż noce jeszcze z lekkimi minusami, to dni ze słońcem wynagradzają to sowicie.
Jestem przyzwyczajona do wrzasków żurawi, bo niedaleko, w meandrach rzecznych mają swoje skupiska i słychać je przez całą zimę, ale i tak takie widoki oznaczają że wiosna tuż, tuż.

IMG_20260225_093910.jpg

IMG_20260225_0905421.jpg
Ogród - mój optymizm.

Znalazłam się tutaj, bo chciałam sama uprawiać warzywa.
Ale kwiaty zajmują nie mniej miejsca w mojej głowie.
Ostatnio zmieniany: 25 Lut 2026 10:49 przez Nimfa.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, koma, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 25 Lut 2026 12:20 #890327

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16147
Wielkie płaty śniegu za oknem, -1*C, silny wiatr. Brrrr.

O wejściu do ogrodu nie ma mowy, bo jeszcze dużooo śniegu. Ziemia dalej zamarznięta.
Za chwilę będę próbowała wyjechać do sklepu, bo ziemia mi się kończy do pikowania papryk. Będzie ciężko, bo droga płynie, zjechać to pewnie jakoś zjadę, tylko z powrotem może być problem. :devil1:

1f487f29-5397-4bd0-a6b8-3bc6df17b228.jpg

debd5e11-e89b-48ef-86bd-fd6b4496960c.jpg

Przeleciał śnieg i wyjrzało słoneczko, typowa marcowa pogoda. :crazy: :happy:

Dobrego dnia. :coffe: :bye:
Pozdrawiam
Ewa

" Życie, to jedna
Wielka przygoda."
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 25 Lut 2026 13:34 #890330

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
U mnie brzydko :( Niebo ołowiane i tylko 5* na termometrze. Dosyć mocno wieje. Od jutra ma być lepiej i dobrze, bo mam w planach oprysk miedzianem. Chciałabym też w piątek wyskoczyć na rower :)
Janina

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, koma, Nimfa, ewakatarzyna, renmanka, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 25 Lut 2026 13:39 #890332

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 37134
Od rana na termometrze minus 1.Dzień pochmurny z lekkim powiewem wiatru.

20260225_133147.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 25 Lut 2026 18:26 #890339

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 68082
Dobry wieczór ...

Słońce ! Dzisiaj od rana świeci na niemal bezchmurnym niebie, jest rześko, bardzo przyjemnie. Rano było mniej przyjemnie, ponieważ temperatura wynosiła jedynie 2 stopnie, jednak w południe podskoczyła na tyle, że koty mogły bez problemu korzystać ze "spaceru".
Według prognoz dzisiejsza noc może być zimna, - 2 stopnie, więc co bardziej delikatne rośliny wrócą z powrotem do domu.

Pozdrawiam cieplutko :hug:

alut23-2.jpg

alut22.jpg

alut24-2.jpg
Żyj tak, jakby jutra miało nie być....
Ostatnio zmieniany: 25 Lut 2026 18:27 przez Adasiowa.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, MARRY, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 26 Lut 2026 07:33 #890353

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
Dzisiejsza noc była zimniejsza. Nad ranem na termometrze było-3*. Za to teraz B) Świeci piękne słońce na bezchmurnym niebie. Opryskiwacz przygotowany, więc jak tylko temperatura będzie odpowiednia, to miedzian będzie w użyciu.
Wiosna puka do drzwi

IMG_2005.jpeg

Janina

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, MARRY, ewakatarzyna, lusinda

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.543 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum