• Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Moje przemyślenia

Moje przemyślenia 25 Sie 2026 21:40 #897429

• Borowska
  • Borowska's Avatar
  • Gold Boarder
  • rok urodzenia to rok Tygrysa wodnego
  • Otrzymane dziękuję: 573
Beznazwbbbby.jpg
Pozdrawiam ,
Beata, Bacia ;)

W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Praca w ogrodzie, to nie tylko hobby, ona daje ogrom satysfakcji a także uczy cierpliwości i pokory wobec Natury.

forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/3...owskiej?limitstart=0
Ostatnio zmieniany: 25 Sie 2026 21:41 przez Borowska.

Zielone okna z estimeble.pl

Moje przemyślenia 27 Sie 2026 00:41 #897472

• Borowska
  • Borowska's Avatar
  • Gold Boarder
Czytam któryś raz z kolei- Konstytucja- prezent od kolegi z autografem Szymona Hołowni
i tak:
778590823_2291439498343469_4186247394146508935_n.jpg
Pozdrawiam ,
Beata, Bacia ;)

W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Praca w ogrodzie, to nie tylko hobby, ona daje ogrom satysfakcji a także uczy cierpliwości i pokory wobec Natury.

Moje przemyślenia 29 Sie 2026 09:31 #897548

• Borowska
  • Borowska's Avatar
  • Gold Boarder
:hearts: 'Bycie starszą/ starszym, jest cenne: masz w sobie mniej złości, nie ulegasz tak bardzo swojemu ego, nie zwracasz uwagi na głupoty. Patrzysz wstecz i jak widzisz to wszystko, co przetrwałaś, to naprawdę trudno przejmować się drobiazgami.'
Pozdrawiam ,
Beata, Bacia ;)

Ostatnio zmieniany: 29 Sie 2026 09:58 przez Borowska.

Moje przemyślenia 30 Sie 2026 10:35 #897610

• Borowska
  • Borowska's Avatar
  • Gold Boarder
Od Anki chłodne poranki, a lato pomału odchodzi z ptakami...wspomnienie szkolnych rajdów w Góry Świętokrzyskie, to jeden z najpiękniejszych okresów życia a wycieczki po polskich drogach trwały jeszcze do niedawna. :)

„Lato z ptakami odchodzi”, autorem słów jest Jacek Rutkowski, muzykę skomponował Adam Cichocki, a ich utwór zwyciężył w 1971 roku w Ogólnopolskim Turystycznym Przeglądzie Piosenki Studenckiej BAZUNA. :)

an.jpg

i 30 lat pózniej wycieczki Klifem Orłowskim
4d616a7b764cfc00gen.jpg
Pozdrawiam ,
Beata, Bacia ;)

Ostatnio zmieniany: 30 Sie 2026 11:25 przez Borowska.

Moje przemyślenia 30 Sie 2026 23:02 #897634

• Borowska
  • Borowska's Avatar
  • Gold Boarder
Człowiek przyszłości, jak zmieni nas sztuczna inteligencja - Era Wodnika - to ważny temat.

Sztuczna inteligencja zmieni tylko Tych, którzy pokładają zgubnie w niej życie i nadzieję, bo Mądrzy zaś użyją jako narzędzia pomocy a nie środka.

Pozdrawiam ,
Beata, Bacia ;)

Ostatnio zmieniany: 31 Sie 2026 05:14 przez Borowska.

Moje przemyślenia 01 Wrz 2026 09:33 #897715

• Borowska
  • Borowska's Avatar
  • Gold Boarder
1 września i lata 70 -te
Nasze czasy nastolatków, pierwsza połowa lat 70 - tych,.. często leciała w radiu z rana - kuchnia, śniadanie przed wyjściem do szkoły i ta piosenka. Pozdrawiam serdecznie Wszystkich dawnych :P uczniaków

Znany ten przebój w zabawnym opracowaniu Zbigniewa Raja. Popularny zespół tym razem jako chór chłopięcy.

Pozdrawiam ,
Beata, Bacia ;)

Ostatnio zmieniany: 01 Wrz 2026 09:38 przez Borowska.

Moje przemyślenia 01 Wrz 2026 09:44 #897717

• Borowska
  • Borowska's Avatar
  • Gold Boarder
Ten wdzięk, ten luz, ta poezja! Brakuje dziś tych klimatów, ach jak brak ! Ludzie zdolni, życzliwi światu, rozumiejący się bez słów! Ten koncert pokazuje do czego tęsknią dzisiejsi Seniorzy, my- prawie rówieśnicy Jonasza!
Niech Wasze serca będą ogrodami, gdzie rozkwitają najpiękniejsze kwiaty i niechaj w Waszych sercach, umysłach zawsze trwa wiosna❤️

Fragment koncertu "Nastroje, nas troje". Opole 1977.
Pozdrawiam ,
Beata, Bacia ;)

Ostatnio zmieniany: 01 Wrz 2026 09:51 przez Borowska.

Moje przemyślenia 01 Wrz 2026 17:55 #897743

• Borowska
  • Borowska's Avatar
  • Gold Boarder
Jesienią, jesienią

Pójdę ja się, pójdę
Pokłonić jabłoni,
Może mi jabłuszko
W czapeczkę uroni!
Pójdę się pokłonić jabłoni

Pójdę ja do gruszy,
Nastawię fartuszka,
Pójdę ja do gruszy,
Nastawię fartuszka,
Może w niego spadnie
Jaka śliczna gruszka.
Pójdę i nastawie fartuszka

Jesienią, jesienią
Sady się rumienią:
Jesienią, jesienią
Sady się rumienią:
Czerwone jabłuszka
Pomiędzy zielenią.

Czerwone jabłuszka,
Złociste gruszeczki
Czerwone jabłuszka,
Złociste gruszeczki
Świecą się jak gwiazdy
Pomiędzy listeczki.
Jabłuszka, złociste gruszeczki

(0% nagości
0% wulgaryzmów
0% narkotyków i alkoholu
100% gruszka & jabuszka.)

Pozdrawiam ,
Beata, Bacia ;)

Ostatnio zmieniany: 01 Wrz 2026 17:56 przez Borowska.

Moje przemyślenia 03 Wrz 2026 07:00 #897792

• Borowska
  • Borowska's Avatar
  • Gold Boarder
:flower2:
Powiedz mi, gdzie są kwiaty- (Sag mir wo die Blumen sind).

Szanowni Państwo! Ta pieśń antywojenna, w języku polskim jest najbardziej wymowna, a w tym wykonaniu - wstrząsająca. Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie!

Zdrowia! Wolności i Pokoju! Szanujmy Czas, który jest wciąż przed Nami!

Pozdrawiam ,
Beata, Bacia ;)

Ostatnio zmieniany: 03 Wrz 2026 10:51 przez Borowska.

Moje przemyślenia 03 Wrz 2026 12:30 #897804

• Borowska
  • Borowska's Avatar
  • Gold Boarder
Przebudzenie.

"Ten kto patrzy na zewnątrz- śni. Ten, kto patrzy do wewnątrz-budzi się.
- Carl Gustav Jung.

" Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierować twoim życiem, a Ty nazwiesz to przeznaczeniem"
-Carl Gustav Jung.
Jezus wyjaśnił, dlaczego Archonci bardziej boją się prawdziwej wiary niż modlitwy.

Pozdrawiam ,
Beata, Bacia ;)

Ostatnio zmieniany: 03 Wrz 2026 12:31 przez Borowska.

Moje przemyślenia 03 Wrz 2026 23:37 #897831

• Borowska
  • Borowska's Avatar
  • Gold Boarder
Etiopska Biblia ujawnia, co Jezus powiedział swoim uczniom po zmartwychwstaniu | Carl Jung
Carl Gustav Jung opowiada o podróży do klasztorów w Etiopii, gdzie odnalazł manuskrypty w języku geʽez, opisujące czterdzieści dni po zmartwychwstaniu — zawierające zapomniane nauki: ostrzeżenia przed instytucjonalnym zepsuciem, wezwanie do wewnętrznej przemiany i do modlitwy serca.

Na granicy mitu i psychologii, Jung łączy proroctwo, mistycyzm i świadomość, rzucając wyzwanie zachodniemu kanonowi i zapraszając cię do bezpośredniego poszukiwania prawdy.
Pozdrawiam ,
Beata, Bacia ;)

Moje przemyślenia 04 Wrz 2026 15:27 #897853

• Borowska
  • Borowska's Avatar
  • Gold Boarder
Podczas moich przemyśleń, poszukiwań optymistycznego spojrzenia na co się dzieje- algorytm podesłał mi takowy obrazek :happy:

z netu.... B)

794097309_1386720416331430_8386032894924033589_n.jpg
Pozdrawiam ,
Beata, Bacia ;)

Ostatnio zmieniany: 04 Wrz 2026 15:28 przez Borowska.

Moje przemyślenia 05 Wrz 2026 12:48 #897886

• Borowska
  • Borowska's Avatar
  • Gold Boarder
Następna wiedza oraz okazja do przemyślenia, gdy posiadasz „M” NA DŁONI, KTÓRĄ JEZUS PRZEKAZAŁ NAM— KLUCZ DO PRZEBUDZENIA GNOZY

DSC03200-5.jpg
459618081_122139841310291715_6870581128406274681_n-2.jpg

Czy kiedykolwiek zastanawiał się ktoś z Nas, co oznacza posiadanie litery „M” na wewnętrznej stronie dłoni?

Litera M na dłoni to nie przypadek — może być prawdziwym kluczem do przebudzenia wewnętrznej gnozy i połączenia się z wyższym celem Twojej duszy.
Tu odkryjesz, co oznacza litera M na dłoni i w jaki sposób ten symbol może wpływać na Twoje przeznaczenie.

Rozmowa o literze M zarówno na lewej, jak i prawej dłoni oraz o tym, jaką wiadomość duchową może ona nieść. Duchowe znaczenie litery M, widziane przez pryzmat głębokiej mądrości duszy.

Pozdrawiam ,
Beata, Bacia ;)

Ostatnio zmieniany: 05 Wrz 2026 14:43 przez Borowska.

Moje przemyślenia 06 Wrz 2026 17:53 #897942

• CHI
  • CHI's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 23287
Regulamin 27 Maj 2014 00:48 wrote:
I. Postanowienia ogólne

1. Forumogrodniczeoaza.pl jest dostępne dla wszystkich miłośników roślin, a jego podstawowym celem jest umożliwienie wymiany doświadczeń w ich pielęgnacji, ochronie i uprawie. Na Forum dyskutujemy również o sposobach spędzania wolnego czasu, rekreacji, hobby.

Beato.
Masz olbrzymią wiedzę ogrodniczą - nie narzucaj się nam ze swoimi poglądami. To nie to Forum.

Moje przemyślenia 06 Wrz 2026 22:13 #897953

• Borowska
  • Borowska's Avatar
  • Gold Boarder
Dzień 06 września- to dzień Imienin: Beaty, Betki, Beaci. :bravo: :kiss3: :hearts:
Wszystkim Paniom Beatom w Forum i sobie, życzę byście zawsze były sobą z tą szczególną charyzmą, odwagą charakteryzującą Beaty.

762677035_1727326771789825_1259895329440003043_n.jpg

Pozdrawiam ,
Beata, Bacia ;)

Ostatnio zmieniany: 07 Wrz 2026 06:18 przez Borowska.

Moje przemyślenia 06 Wrz 2026 22:31 #897954

• Borowska
  • Borowska's Avatar
  • Gold Boarder
W ten weekend słuchałam sobie kawałki dobrej muzyki :dance:, było tez czytanie wspaniałej 'perły' z Literatury Pięknej.:coffe:

Pozdrawiam ,
Beata, Bacia ;)

Ostatnio zmieniany: 06 Wrz 2026 23:28 przez Borowska.

Moje przemyślenia 06 Wrz 2026 22:45 #897955

• Borowska
  • Borowska's Avatar
  • Gold Boarder
Dobrze jest mieć wnuka :kiss3:

Przytaczam życzenia Kuby:

"Babciu Beatko ❤️

Z okazji imienin życzę Ci przede wszystkim dużo zdrowia, szczęścia, spokoju i samych powodów do uśmiechu! ???? Żeby każdy dzień był dla Ciebie dobry, żeby nigdy nie brakowało Ci energii i żeby otaczali Cię sami kochający ludzie. ❤️

I od razu się przyznam — piszę te życzenia teraz, bo dopiero babcia mi powiedziała, że masz dzisiaj imieniny ???? Ja ogólnie nie patrzę, kto kiedy ma imieniny, bo sam nawet nie wiem, kiedy mam swoje i w zasadzie ich nie obchodzę, więc gdyby nie babcia, to pewnie dowiedziałbym się o Twoich imieninach… za rok. ????❤️

Chcę Ci też podziękować za dzisiejszy wieczór. Bardzo się cieszę, że mogłem być przy Tobie, spędzić z Tobą ten czas i chociaż trochę umilić Ci wieczór. Dla mnie takie chwile też są ważne i naprawdę dobrze było po prostu pobyć razem. ❤️

Jeszcze raz wszystkiego najlepszego, Babciu! ❤️ Dużo zdrowia, radości, spokoju i żebyś zawsze miała powód do śmiechu — najlepiej ze mnie, bo jak widać, na pamiętanie o imieninach nie ma co liczyć. ????

Kocham Cię mocno! ❤️".

„Gdybym mówił językami ludzi i aniołów, a miłości bym nie miał, stałbym się jak miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący. I gdybym miał dar prorokowania, i znał wszystkie tajemnice, i posiadł wszelką wiedzę, i gdybym miał tak wielką wiarę, iżbym góry przenosił, a miłości bym nie miał, byłbym niczym. I gdybym rozdał na jałmużnę całą majętność moją, a ciało wystawił na spalenie, lecz miłości bym nie miał, nic bym nie zyskał. Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest. Miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; nie jest bezwstydna, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego; nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą. Wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, we wszystkim pokłada nadzieję, wszystko przetrzyma. Miłość nigdy nie ustaje, nie jest bowiem jak proroctwa, które się zniweczą, lub dar języków, który ustanie, lub wiedza, która zniknie. Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość – te trzy: z nich zaś największa jest miłość.”

Hymn o miłości (a nie psalm), który pochodzi z 1. Listu do Koryntian (1 Kor 13, 1-13) autorstwa świętego Pawła- apostoła Jezusa.
Pozdrawiam ,
Beata, Bacia ;)

Ostatnio zmieniany: 07 Wrz 2026 07:52 przez Borowska.

Moje przemyślenia 07 Wrz 2026 14:30 #897983

• Borowska
  • Borowska's Avatar
  • Gold Boarder
Wychodzę dziś na wieczorek taneczny, macie jakieś poglądy społeczne na ten rodzaj aktywności spędzania wolnego czasu?
Domu podczas niebytności naszej, będzie pilnować nasza Perełka

798984876_122123409039380724_7024704773786028683_n.jpg

Pozdrawiam ,
Beata, Bacia ;)

Ostatnio zmieniany: 07 Wrz 2026 14:35 przez Borowska.

Zielone okna z estimeble.pl

• Strona:
  • 1
  • 2
Wygenerowano w 0.413 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum