TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 09 Sie 2025 17:01 #881902

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16150
Piękny, słoneczny, letni dzień. W końcu się doczekałam ciepła. :P
Dzień z tych leniwych, ale tylko jeśli chodzi o pogodę, ogarnęliśmy dom, trawniki, kwiaty i znów jest pięknie.

Wczoraj pierwszy raz w tym sezonie usłyszałam kombajn. Dziś przy naszej posesji zaczęli kosić.

Józku piękne maliny, u mnie też się zaczęły. Nastawiłam ocet malinowy, bo będzie mi potrzebny do sosów. Na szczęście miałam jabłkowy i gruszkowy i chutney dobrze z nimi smakuje.

Zaczynają się jeżyny bezkolcowe, macie jakieś pyszne przepisy na przetwory z nich, bo będzie duużo.

20250809_140358.jpg

20250809_151420.jpg

20250809_151520.jpg

Dobrego wieczoru. :bye:
Pozdrawiam
Ewa

" Życie, to jedna
Wielka przygoda."
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Mamma, koma, Nimfa, JaNina, Bobka, Mejra, Sonka

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 09 Sie 2025 18:13 #881904

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 37141
W nocy nie obyło się bez opadów. O świcie chłodno tylko 8 stopni.
Dzień bardzo ładny, słoneczny, bezwietrzny z temperaturą 28 stopni.

20250809_091647.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Krecik stary, Mamma, Nimfa, JaNina, Bobka, Mejra, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 10 Sie 2025 08:17 #881912

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 49728
Jest słoneczko i jest ciepło.Wskazania termometru z godz.6 30 na poniższym zdjęciu.Po raz pierwszy w b.r. rano jest powyżej 20*C.Podwiewa ciepły spokojny wiaterek.Na niebie sporo siwych obłoczków.za które niestety momentami chowa się słońce.Jest ciepło a ma być gorąco.Wszystkim życze smacznej kawki. :coffe: :coffe: :bye: :bye: :bravo: :bravo:
IMG_20250810_063512-2.jpg
temperatura z godz.6 30
IMG_20250810_063938.jpg
tak wstawał dzisiejszy dzień
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 10 Sie 2025 08:25 przez Krecik stary. Powód: dopełnienie
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Mamma, koma, Nimfa, JaNina, Bobka, Mejra, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 10 Sie 2025 13:03 #881928

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16150
Dzisiejszy dzień całkowicie odmienny od wczorajszego.

Rano odrobię kropiło. Niebo szare, w domu zrobił się mrok. Czuć deszcz w gorącym powietrzu, cisza przed burzą...

To dalia z ogrodu mojej córki, jest z siebie dumna, bo sama je wyhodowała. :hearts:

kwiat.jpg

20250810_124622.jpg

20250810_124950.jpg

Odpoczynku i samych dobrych chwil na dzisiejszy dzień. :bye:
Pozdrawiam
Ewa

" Życie, to jedna
Wielka przygoda."
Ostatnio zmieniany: 10 Sie 2025 13:09 przez lusinda.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Mamma, koma, Nimfa, JaNina, Bobka, Mejra, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 10 Sie 2025 21:13 #881940

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 95950
W Karkonoszach skutkiem najazdu gości całkiem padł internet (mój, porządne hotele to inna rzeczywistość), dlatego dopiero teraz donoszę, że nocą z soboty na niedzielę temperatura na mojej wysokości raczej nie spadła poniżej 20 stopni. :woohoo: Tyle pokazywał termometr parę minut po szóstej rano. Myślę, że to za sprawą południowego wiatru, pięknie wysuszył mi pranie B)
O 10 rano było tak:

Ten sam wiatr trochę napsuł w ogrodzie miejskim, wysuszył na pieprz ziemię w tarasowych pojemnikach, wróciłam do miasta po szóstej i od razu rzuciłam się do reanimacji w pierwszej kolejności ołowników, potem pomidorów, begonii i reszty, nie aż tak wrażliwej.
Podobno w nadchodzącym tygodniu ma sie odbyć coś na kształt letnich upałów.
Po drodze temperatura z malejącą wysokością rosła od 22 pod moim płotem do 25 we Wrocławiu.
Dobrej nocy!
Za tę wiadomość podziękował(a): podjadek, Mamma, koma, Nimfa, JaNina, Bobka, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 11 Sie 2025 06:01 #881960

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 61946
Pogoda sama się prosi, żeby na nią ponarzekać ;) Niby w słońcu bardzo ciepło, ale jak tylko dmuchnie ten lodowaty wiatr, to wypadałoby sweter założyć. Teraz na termometrze jest 11*, więc też żadna rewelacja. Na niebie trochę chmur.
Spokojnego dnia.
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Mamma, koma, Nimfa, Bobka, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 11 Sie 2025 08:21 #881962

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Ja nie narzekam, jest słońce, jest życie.
Póki nad głową takie niebo, wyciągam rankiem sweter gdy przed szóstą suki żądają wypuszczenia i mimo ledwie 11 stopni na termometrze cieszę się.

Trudno, na naszej szerokości geograficznej chłodne poranki w sierpniu są normą.
Niemiec nadal twierdzi, że w tym tygodniu będzie lato, krótkie, ale intensywne. B) Niech się spełni
Za tę wiadomość podziękował(a): Mamma, koma, Nimfa, JaNina, Bobka, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 11 Sie 2025 08:22 #881963

• Rumianek
  • Rumianek's Avatar
  • Gold Boarder
  • działkowiczka z Warszawy
  • Otrzymane dziękuję: 796
Ja mogę przekazać, że w ten weekend w Szczecinie była przyjemna, słoneczna pogoda, choć jeśli chodzi o ciepło, to bez szału - może maks.24 stopnie. Wczorajsze popołudnie w Warszawie b. ciepłe, chyba z 27 st. (swoją drogą, co za rok, żeby "ledwie" 27 stopni uważać za upał), ale wiał silny wiatr, też wszystko na działce wysuszał w mgnieniu oka.

hortensja.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Mamma, koma, Nimfa, JaNina, Mejra, lusinda, Klarkia25

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 11 Sie 2025 18:51 #881990

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
O godz.6 rano termometr wskazywał 14,6*C.Po całkowitym wzejściu słońca temperatura szybko poszybowała do 24* a najgorętszym momencie było 31,2*.W tej chwili termometr wskazuje 28,3*.Jest ciepło i prawie bezwietrznie.Słoneczko dalej pracuje. :bye: :bye: :bravo: :bravo: :) :) :drink1: :drink1: 0%

IMG_20250811_122921.jpg
nowy nabytek trawa pampasowa z różwym kwiatem.
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Mamma, koma, Nimfa, JaNina, Bobka, Mejra, lusinda, Rumianek, Klarkia25

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 12 Sie 2025 07:20 #882019

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 61946
Pogoda zdecydowanie się poprawiła B) Poranki raczej chłodne, ale w ciągu dnia pełnia słońca. Pojeździłam ostatnio na rowerze po okolicy bliższej i nieco dalszej. Zaczyna mi brakować miejsc, które chciałabym odwiedzić. Bo ileż razy można jechać przeszło 10 km żeby coś dobrego sobie zjeść ;)

20250809_150728_Original.jpeg

Spokojnego dnia.
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Mamma, koma, Nimfa, Babcia Ala, Bobka, lusinda, Rumianek, Klarkia25

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 12 Sie 2025 07:35 #882021

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Janko, pakuj rower i w Kotlinę Jeleniogórską, teraz można pociągiem dojechać do samego Karpacza. ;)
Po najbliższym weekendzie zrobi się o wiele luźniej, zawsze tak jest, miejsc do oglądania mnóstwo, dobre jedzenie również dostępne, służę adresami. B)

A w temacie: na razie cudny, choć chłodnawy ranek, póki słońce nie padło na termometr, pokazywał 12 stopni. Ogród już dłużej pogrążony w głębokim cieniu, lecz wystarczy skierować obiektyw do góry i już humor się poprawia:

U mnie od kilku dni ni kropli deszczu, już muszę podlewać. Zwłaszcza w obliczu zapowiadanego prawdziwego ciepła.

Prócz mnie zapewne cieszą się z niego rolnicy, wracając w niedzielę z gór widziałam na większości pól pracę, w końcu żniwa, u nas spóźnione niemal o miesiąc.

Dobrego wtorku!
Za tę wiadomość podziękował(a): Mamma, koma, Nimfa, JaNina, Babcia Ala, Bobka, lusinda, Rumianek, Klarkia25

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 12 Sie 2025 08:11 #882022

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Poranek wstał wraz ze słoneczkiem przy temperaturze 17,6*C.Jednak temperatura odczuwalna znacznie niższa-było zimno.Teraz jest 22,7* i w słońcu jest cieplutko ,w cieniu jeszcze chłodno.Nie ma wiatru,drzewa stoją bez ruchu.Niebo prawie czyściutkie,tylko gdzieniegdzie widać maluteńkie obłoczki.Wszystkim życzę miłego dnia. :coffe: :coffe: :bye: :bye: :bravo: :bravo:

IMG_20250812_075601.jpg
tak dziś wschodziło słoneczko
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 12 Sie 2025 08:15 przez Krecik stary.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Łatka, Mamma, koma, jagodka27, Nimfa, JaNina, Babcia Ala, Bobka, lusinda, Klarkia25

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 12 Sie 2025 09:54 #882026

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 37141
Od kilku dni temperatura w nocy nie przekracza 10 stopni.Dzien zapowiada się ładny, słoneczny. Niebo bezchmurne,powiew lekkiego wiaterku.

20250812_094521.jpg

Spokojnego, dobrego dnia.

20250810_081748.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Jan4, Łatka, Mamma, jagodka27, Nimfa, JaNina, Babcia Ala, Bobka, lusinda, Klarkia25

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 12 Sie 2025 10:42 #882027

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 18550
U nas w dzień było 26*C, a w nocy 7*C :blink:
Dziś zapowiada się jeszcze cieplej.
Zeszły tydzień postawiony na głowie, bo przyjechały z Gdańska dzieci z wnukami. W tym tygodniu trzeba trochę odpocząć i nadrobić zaległości ;)

IMG_20250811_202150.jpg

A to odpoczynek :whistle:

IMG_20250810_175214.jpg

Miłego dnia :bye:
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Ostatnio zmieniany: 12 Sie 2025 10:45 przez Mamma.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 12 Sie 2025 12:18 #882030

• jagodka27
  • jagodka27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9562
Mamma mogłaś to przekierować do Gdańska i miałabyś sam odpoczynek bez roboty :hearts:
U mnie tej nocy nad ranem +10
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, koma, JaNina, Babcia Ala, Bobka, lusinda, Klarkia25

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 13 Sie 2025 07:58 #882053

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Środa we Wrocławiu zapowiada się przepięknie, nad głową tylko błękit.

Na razie niezbyt ciepło, choć o kilka kresek więcej, niż poprzedniego ranka. Optymistycznie ubrałam się jak na śródziemnomorskie wakacje, bo Niemiec zapowiada temperatury z trójką z przodu.
Udanego dnia wszystkim!
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, koma, JaNina, Babcia Ala, Bobka, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 13 Sie 2025 08:28 #882054

• Bobka
  • Bobka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30028
:flower1: Miasto już skąpane w słońcu .
Zapowiada się bardzo upalny dzień .
A to ogródek mojej sąsiadki z parteru ,o który to min (bo o wszystkie wzdłuż bloku ) chyba 6 szt toczy się spór sądowy ,tak sądowy .
Pani z zawodu nauczycielka na emeryturze ,zażyczyla sobie likwidacji ogródków przy bloku i w pobliżu na trawniku .
Na nic zdały się polubowne rozmowy stron w Spółdzielni M .
:devil1:
Już 8 spraw w sądzie ,ponieważ pani
z 2 chyba piętra sypie jakieś środki
do ogródka swojej sąsiadki znów .
Jest biało i giną rośliny . :supr3:
A sąd bawi się tym procesem ,bo kogo tu ukarać ?
:happy4:
Gdyby to nie było żałosne(ta tagikokomedia ) to by było śmieszne ,ale jak to nazwać?A zakończenia póki co brak .
Dobrego dnia życzę wszystkim . :)
Ogródek więc mojej sąsiadki ma się wyśmienicie póki co .

DSC06073.jpg

DSC06074.jpg

Wszystkie zresztą są piękne ,a co ciekawe podlewa go często wodą z płukania drobnych przepierek.
Prawdziwy przyjaciel okazuje miłość przez cały czas i jest bratem, na którym można polegać w chwilach udręki.
2026 rok .

Zdjęcia objęte ochroną praw autorskich .
Na podstawie Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Wszelkie pobieranie i udostępnianie tylko za zgodą autora .
Ostatnio zmieniany: 13 Sie 2025 08:34 przez Bobka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, koma, JaNina, renmanka, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 13 Sie 2025 08:29 #882055

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
O godz.6 00 termometr wskazywał 17,4*C .Ogólnie jdnak powietrze jeszcze nie nagrzane i w sumie jest zimne.Podwiewa lekki wiaterek a słoneczko juz pracuje .AKtualnie termometr wskazuje 23,9*i jest coraz cieplej.Dziś u mnie może być ponad30*.Spokojnego i pracowitego dnia. :bye: :bye: :coffe: :coffe: :bravo: :bravo: :) :)

IMG_20250810_063434.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): koma, JaNina, Babcia Ala, Bobka, lusinda, Klarkia25

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.944 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum