Można napisać więcej, ale może to ostatnie już forum skąd mogą cię automatycznie ewakuować
Przywiodły mnie tutaj lilie i ludzie którzy tymi kwiatami się interesują........a polityka no cóż zawsze się nią interesowałem. Historia , psychika ludzka to mój mały fioł.
Owszem zgadzam się, że na nasze zdrowie ma bardzo duże wpływ nasza psychika która nie tylko ostatnim czasy zostaje poddana niebywałej próbie czasu.....Ludzie zamknięci w czterech ścianach, przymusowa izolacja, mało tego- wiemy przecież jak często jest powiedzmy sobie szczerze, jesteśmy ludźmi dorosłymi - znamy wszyscy związki gdzie nie działo się najlepiej przed pandemią, a obecna sytuacja pokazała prawdę., pogorszyła ten stan Ludzie przedtem widzieli się czasem kilka godzin w ciągu dnia, lub tylko mijali w pośpiechu, on lub ona za granicą, nie widzieli się całe tygodnie. To oszukiwanie się samego siebie, ale nic już nas nie łączy. Może wspólne dzieci, kredyt na mieszkanie czy na dom, może czasem jeszcze wspomnienia. I nagle co i nagle bum. Musimy przymsowo siedzieć razem i na siebie patrzeć, ja wiem, że brzmi to brutalnie ale ja widzę i obserwuje ludzi wokół swojego otoczenia. On miał swoje życie, ona swoje, może gdzieś tam jakaś koleżanka, kolega do kieliszka , na ryby, kochanka czy też kochanek jak mąż zrywał jabłka w Niemczech, wiem jadę po bandzie, ale to przecież nic nowego, a tutaj państwo zrobiło nam seprajza niemiłego. Dostajemy na łeb delikatnie mówiąc.
Ograniczany. Nie można wyjsć na miasto, do kina, na kufelek wśród ludzi, nie można pobiegać w lesie, nic cholera nie można. Co tak nie było ? Dodatkowo ten strach. Strach co to będzie, przerażajace dane statystyczne, co rusz karetki pogotowia. Umysł siada i buntuje się szuka człowiek różnych rozwiązań. Szuka różnych ucieczek, w obłęd, otępienie, depresję, ma myśli samobójcze, popada w zakupoholizm, obżarstwo w seksoholizm, a alkoholizm. Jest w czym wybierać, wszystko nieuchronnie prowadzi do autodestrukcji.
Ja sam doświadczyłem apokaliptycznej wizji kiedy to musiałem jechać do urzędu na momencik i wrzucić w skrzyneczkę wypełniony druczek. Nikogo nie ma. Pojechałem sobie rowerem. Nie ma nikogo prawie w mieście. Samochody stoją. Nie ma ludzi. Prezeraźiło mnie to. W końcu idzie jakiś człowiek . Doświadczyłem tego stanu i zacząłem się śmiać jak głupi. OOOooooooooooo bocian ! Pamiętacie słowa Maxa w Seksmisji Machulskiego ? Tak to właśnie było.
Czytam, dużo czytam , w tym roku przeczytałem ponad 100 książek, dokładnie to 107 czytam już. Kwiaty sadzę, zbieram i książki i zbieram kwiaty, słucham kojącej muzyki , staram się przebywać dużo na świeżym powietrzu. Las , drzewa i ptaki, słońce powodują, że wyciszam się momentalnie. Ale widzę po ludziach którzy nie mają żadnych pasji odbija im ,a będzie jeszcze gorzej.
Gorszy od covidu moim zdaniem jest alienacja . Człowiek pozostawiony samemu sobie. Oddaliliśmy się od siebie przez lata z różnych powodów, ale obecny stan wojny ideologicznej, wojny dezinformacji dobija nas całkowicie. Do czego to doprowadzi ? Do wyjałowienia społeczeństwa. W latach wojennej pożogi kiedy nastąpiła rzeź polskiej inteligencji , biorąc pod uwagę badania naukowców badających ludzkość z różnych płaszczyzn kiedy ponad 50 % inteligencji wyniknie żaden, powtarzam ŻADEN naród nie ma prawa istnieć. To, że istniejemy jest cudem na Wisłą, ale nie mamy sie z czego nadmiernie cieszyć. Dzisiejsza młodzież zamknięta w laptopach, smartfonach, nauczanie sterowane, studia aby odbębnić, wszystko bez rzeczowej nauki, analizy , dyskusji , teorii obróconej w praktykę, doświadczenia jesteśmy szarą bezkształtną masą podatną na wszelkiego rodzaju wpływy. Dziś nikomu się już nic nie chce. Kiedyś była elita. Ja z tej elity jeszcze zdążyłem się czegoś nauczyć. Tak miałem wspaniałych nauczycieli, dziś na próżno ich już szukać. Jeżeli są muszą się często narażać wobec władz chcąc czegoś innego, czegoś więcej nauczyć niż jest w tych nowych książkach. Tam nie powie ci nikt, że to Gen. Rozwadowski zwyciężył bolszewików , a Piłsudzki tylko go zniszczył, kazał o nim zapomnieć i wymazać z historii, przypisał sobie cudze zasługi. Ktoś o tym wie ? Ktoś wie o Wiznie dopóki Szwedzki zespoł nie zaczął o tym śpiewać ? Kto szuka ten znajdzie.......kto szuka nigdy nie zabłądzi, błądzą tylko głupcy idąc tymi samymi szlakami. Dojść do czegoś można tylko i jedynie podążając inną, nową przez siebie wytyczaną ścieżką.
Zima za pasem tematów oj można podjąć tutaj całe mrowie. O nas , o naszym kraju, o naszych wadach, zaletach. O koronie i o wirusie.
Rodzajowi ludzkiemu zagraża złośliwy wirus Niezbyt rozwinięty, ale poważny stan umysłu Bandyci, Zawistnicy, Dwulicowa elita Zagrożenie dla społeczeństwa, choroba społeczna Wyprany umysł to zaburzenie społeczne Cynicy, zniechęcająca ciągła walka o pierwsze miejsce Oglądając początek rozkładu społeczeństwa Rozkoszuje się i drwi z zamętu w Twym życiu Wyżera twoją pewność siebie Rzuca się na każde słowo, które byś wypowiedział Wyprany umysł to zaburzenie społeczne Cynicy, zniechęcająca ciągła walka o pierwsze miejsce Sztucznie się uśmiecha podając Ci dłoń Jak tylko się odwrócisz planuję wbić ci nóż w plecy Wyprany umysł to zaburzenie społeczne Cynicy, zniechęcająca ciągła walka o pierwsze miejsce Oglądając początek rozkładu społeczeństwa Rozkoszuje się i drwi ... z zamętu w Twym życiu Kiedy każda dobra rzecz jest spisana na straty Przez całą tą zawiść i nienawiść Przez zgryźliwość i kłamstwa I za każdym razem kiedy myślisz że jesteś bezpieczny I kiedy odwracasz się Wiesz, że już ostrzą swoje sztylety Wszystko to w twojej duszy Wszystko to w twojej głowie Spróbuj to powiązać Wszystko to w twojej duszy Wszystko to w twojej głowie Spróbuj temu uciec Niszczą, działając bez sumienia A to jest coś co uwielbiają Są chorobą, która jest w umyśle każdego Odejdą dopiero jak zatopią okręt Sposób w jaki kpią z ciebie i mnie Wiesz, że to zdarza się nieustannie Wszystko to w twojej duszy Wszystko to w twojej głowie Spróbuj to powiązać Wszystko to w twojej duszy Wszystko to w twojej głowie Spróbuj temu uciec Wiecie, że jesteście jedynie szczurami w piwnicy... Czyż nie? Oglądając początek rozkładu społeczeństwa…
Tekst pochodzi z
www.tekstowo.pl/piosenka,iron_maiden,virus.html