Dzień dobry, to mój pierwszy post,więc przywitam się tutaj - Witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.
Mam na imię Gabriela, często przeglądam fora ogrodnicze,ale raczej rzadko rejestruje sie i wypowiadam, taki soliter ze mnie
W tym roku dopadła mnie jakaś totalna euforia na nasiona warzyw, głównie papryk, i nawet nie mogę powiedzieć że żałuje...
co gorsza,chciałoby sie jeszcze i jeszcze,ale te parapety zrobiły sie raptem takie wąskie...ech ;p
Wiem że na siew papryk ostrych i słodkich jest już trochę za późno,ale jeśli ktoś chciałby wymienić sie na nasiona np.
chili które posłuży pare lat to po 22 marca mogę z kimś powymieniać sie na nasiona.
Nasion nie sprzedaje, wszystkie nabyłam w tym roku w styczniu-marcu,
w grę wchodzi wyłącznie wymiana i wysyłka listem priorytetowym pocztą.
Propozycja jednorazowa,kto pierwszy...ten ma,chyba że za rok znowu dopadnie mnie szał na nasionka
Proponuję wymiane po ok 5 nasion takich warzyw jak:
Papryka Habanero b.ostra - mam kolory: chocolate, red, orange, limon, white giant, green, mustard
Papryka słodka: Sweet Chocolate - brązowa, Roberta - czerwona, Rewia - Pomarańczowa, Oda - fioletowa, Marta Polka - żółta
Papryka półostra: Rokita oraz Anaheim
Ogórki gruntowe Octopus F1 oraz Izyd F1
Cukinie Astre Polke i Atene Polke
Dynie Makaronową Warszawską
Dynie piżmowe - 3 odmiany,nazw nie pamiętam jakieś Butternuty dwa i 1 okrągły piżmak
Arbuzy Crimson Sweet, Janosik i Zloto Wolicy
Pomidory Wielkoowocowe: Malinowy Olbrzym, Red Pear, Malinowy Kujawski, Malinowy Rodeo
Pomidory koktajlowe: Malinowy Smaczek, Cytrynek Groniasty, Black Cherry
Mam cynię wytworną daliową chyba w 5-7kolorach, może ktoś chciałby wymienić sie na żeniszka albo niskie aksamitki/inne?
Jeśli ktoś chciałby mieć np. po 2-3 roślinki na próbę, może zechce sie wymienić.
Tym razm zmadrzałam i zostawiam sobie po 2 krzaczki w kilku odianach a nie całe podwórko jednej,
i dla rodziny też starczy,odpukać,byle lato było udane...
Nie ukrywam że mam niewielką liczbę nasion,ale różnych gatunków,
chciałam mieć kolorowo,różnorodnie,
i żeby odmiany byly polecane na forach ogrodniczych do gruntu..
POSZUKUJĘ NA WYMIANĘ:
- Kilku nasionek ogórka Topaz F1, szklarniowy, niestety drogi jest
- papryki buena mulata, papryki black hungarian, inne papryki ostre albo gruntowe
- rodzynka brazyliskiego, czy to smaczne???
- inne, czekam na propozycje
UWAGA
Dla zmartwionych epidemią koranowirusa...chciałabym poinformować że w ostatnich kilku mc
nigdzie za granicą nie byłam,ani w pobliżu lotnisk,ani szpitali itp.
Postaram sie wysyłać między pniedziałkiem - środą żeby nie stało na poczcie.
Dla osób obawiających sie jednopostowców,moge wysłać fotki meilem opakowań nasion,
troche późno wysiałam habanera ale mają już liśnienie,więc mój bałagan fotką też prześle,
pod warunkiem że nie będzie dalej publikowany niewiadomo gdzie...
Chętnych zapraszam do kontaktu,
i doradźcie mi kochani,gdzie ja to wszystko upcham,no gdzie ???
Pozdrawiam