TEMAT: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :)

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 16 Lip 2012 20:59 #55172

• Isia
  • Isia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 464
Jolu fantastyczne zdjęcia widać że lubisz to co robisz a to z jeżówkami bajeczne. Ostatnio zuroczona jestem jeżówkami i te które pokazałaś rozkładaja mnie na łopatki, moja przygoda z nimi dopiero się zaczyna (więcej zdjęć poproszę :oops: ) Pieknie komponujesz rabaty, wszystko jest takie na swoim miejscu :) (chociaż pewnie też masz ochotę na zmiany) Pozdrawiam cieplutko :)
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 16 Lip 2012 21:12 #55180

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
pamelka wrote:
'... w oczekiwaniu na deszcz, który ... nie nadszedł :( '
Może to był taki deszcz, którego miało nie być? :rotfl1: :rotfl1:

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 16 Lip 2012 21:58 #55214

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
I temu komuś, kto tak sobie fruwał po niebie, byłoby przykro, gdyby deszcz nadszedł :silly:
Kto by tam wierzył prognozom ;)
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 17 Lip 2012 11:08 #55332

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Marzenka nie pozostaje nam nic innego, jak czekanie na kolejną wiosnę, wtedy będzie wiadomo ;)
Rociu no nie dało :blink: i nadal nie daje :jeez: Dobrze, ze jeżówki skutecznego wzrostu, bo jakbym tak chciała zachodzik na tle iglaczków :whistle: to jedynie chyba z pozycji lezącej :rotfl1:
Zachodziki to ja uwielbiam oglądać z tarasu :dance: ale wczoraj tak wiało ... jesiennie zupełnie :unsure:
Aniu masz rację z zapachem :hearts: ostatnio lilie :hearts: i angielskie różyczki :flower2: Jest sie czy zachwycić.
A może trzeba zapytac o towarzystwo w okolicy, może nawet nie wiesz ... Powiem w sekrecie, że ja do mojego ulubionego ogrodniczego towarzystwa dojeżdżam z 80 km :blink: ale dla mnie to jak 'rzut beretem' :rotfl1:
Markitko wiąza polecam z czystym sunieniem. Popadało z 10 minut spokojnie i dostojnie, kurz opadł, a roślinki dalej spragnione :cry2:
Miruś dziękuję :kiss3:
Aniu/Afra miło, że zajrzałaś do mojego ogrodu :hug:
Właśnie taki jest problem, że wsród nasion oferowanych jako mix jeżówek zwykle trafiają się zwykłe różowe i białe. Powiem więcej u mnie wśród siewek także przewaga tych zwykłych :whistle:
Można zebrać nasionka z odmianowych i spróbować wysiewu. Pozbierać jesienią dla Ciebie?
Izka jesteś :kiss3: tak się cieszę :dance: ze chwilę znalazłaś.
Nie jest tak pięknie , jak u Ciebie, u mnie wszystko jeszcze młodziutkie, krzaczki różyczek niewysokie, ale i tak cieszy każdy kwiatek :oops:
Spotkanie przemiłe, roześmiane, fakt, za krótko posiedzałam :cry3: ale nadrobimy, najpóxniej jesienią ;)
Isiu witaj :bye: masz rację czas na zmiany w ogrodzie jest nieustannie, w tym roku zupełnie zmieniłam jedną z rabat. Pomimo zimowego pogromu miejsce na tzw. bylinówce zajęły róże :flower2: Przecież nie każda zima musi być taka sroga :blink:
Jeżówki .... będą jeszcze fotki, bo większość odmianowych jeszcze w pąkach :silly:
Zaraz poszukam ....
Marta już Ty nie filozofuj :kiss3: proszę, sama wiesz, jak nam deszczu trzeba :cry3:
Sugerujesz, ze mapy dla świetó równoleglych studiowałam :rotfl1:
Gosia, a żebyś wiedziała - zastanawiałam się jak te 'latające ptaki' nie mają obaw przed startem przy tak niespokojnym niebie :whistle:
Widocznie mieli lepsze prognozy :lol: :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 17 Lip 2012 11:09 przez pamelka.

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 17 Lip 2012 11:35 #55341

• rm27
  • rm27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2903
Śliczne jeżówki.
Deszcz nie nadszedł i dzięki temu możemy podziwiać piękne zdjęcia nieboskłonu. :dance:
Jolu, musisz uważać na konkurencję bo ostatnio Marta zainteresowała się tym tematem, a przynajmniej chmurami dywanowymi.

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 17 Lip 2012 13:14 #55365

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Romku Martę próbowałam zaszczepić już od kilku lat podziwianiem nieboskłonu i ... się udało :silly:
Ostatnio właśnie rozmawiałyśmy, że są tacy ludzie, którzy wyłącznie pod nogi, na roślinki patrzą :think:
Są też tacy, którzy podziwianie zaczynają do chmur i gwiazd :woohoo: My należymy do mieszanki obu rodzajów.
Jeżówki Tangerine Dream

Tiki Torch i Tangerine Dream / Milkshake zdaje się i Pink Double Delight, do kompletu białe liatris :woohoo: już wiele razy pisałam, że bardzo ładnie komponują się z jeżówkami :idea1:

Fire Bird

W tym roku zachwyciły mnie paradoxy :woohoo: muszę jeszcze różową zdobyć, jaką widziałam piękną kępkę wspomnianych :dance:

lilia OT Pink Heaven, wielkie, cudnie pachnące kwiaty

LO Distant Drum

Pomalatku rozkwitają, pomiędzy daliami, pojedynczymi kwiatami łany Acidantery Bicolor /mieczyk abisyński/

Ostatnio zmieniany: 17 Lip 2012 19:42 przez pamelka.

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 17 Lip 2012 15:16 #55402

• darob66
  • darob66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 366
Jolu,pięknie kwitną Twoje jeżówki,a Acidantera Bicolor przecudna :bravo: ...jak igiełki uncinaty odrastają ?
Ostatnio zmieniany: 17 Lip 2012 15:16 przez darob66.

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 17 Lip 2012 16:56 #55417

• Nutka
  • Nutka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 99
Jolu, ledwie podniosłam szczękę z klawiatury jak zobaczyłam zdjęcie jeżówek 'Pink' z białą liatrą :woohoo:
W ogóle...jeżówki...lilie...liliowce...to to co ostatnio spędza mi sen z powiek ... :happy: :happy4:
Witamy w Nutkowym ogrodzie! :)

Pozdrawiamy!
Małgosia i Nutka

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 17 Lip 2012 18:21 #55428

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ależ piękności kwitnące :ouch:
Te pierwsze jeżówki wprost ogniste :woohoo: , chyba nieźle dają po oczach :supr:

A jak pogoda? U mnie cały dzionek przelotne opady :dance: . Aż się chce żyć :woohoo: ( i sadzić :rotfl1: )

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 17 Lip 2012 18:22 #55430

• afra46
  • afra46's Avatar
  • Fresh Boarder
Witaj! Wielkie dieki,ze odpowiedzialas na moj post,nie mialam smialosci prosic Cie o to wlasnie czyli o nasionka.Jwzeli nie zapomnisz i czas i checi beda to bede ogromnie wdzieczna.Pozdrawiam i dziekuje.Ania/Afra

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 17 Lip 2012 21:12 #55494

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Nic się nie udało, nic się nie udało! :P :rotfl1: Jedno zdjęcie nieba na tyle stron wątku wiosny nie czyni! :rotfl1: Ja wolę jednak te przyziemne widoki ;) , na przykład Twoje piękne jeżówki! A różowe paradoxy ;) to pallidy! :)

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 17 Lip 2012 22:10 #55525

• Sylweste
  • Sylweste's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 93
Jolu, 'Varied Directions' jest dość niesforny w pokroju, więc tu chyba nie ma powodów do obaw ;) zadomowił się w ogrodzie to idzie jak burza ;)
Mój ogród na blogu
Ogród igłą utkany
Serdecznie pozdrawiam
Sylwek

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 17 Lip 2012 22:42 #55541

• markussch01
  • markussch01's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1262
Alez pedzi ten Twoj watek Jolu :) i nie wiem kto lepszy ogrod aparat czy Ty :)
pewnie trzy w jednym Trojca.. ;)
Mieczyk abisynski piekny moj nornice zalatwily

Pozdrawiam Markus

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 17 Lip 2012 22:55 #55549

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
jak, że co.....zaraz zaraz, to jest jeżówka Tangerine Dream?! :woohoo:
przecież to jest zespół muzyczny, który baaardzo lubię! :woohoo:
hehe nawet nie wiedziałam, że jest taka jezówka :whistle:

zaś to jeżówki i liatry.........super! :eek3: :hearts:

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 18 Lip 2012 09:07 #55596

• AGP-ON
  • AGP-ON's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Grześ
  • Otrzymane dziękuję: 249
O jejku ale piękne Jeżówki, to wymaga zgromadzenia sadzonek ;-)

To jest super kompozycja - boska :eek3:

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 18 Lip 2012 09:08 #55597

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 128
:happy4: to samo pomyslałam o Tangerine Dream :dance:
Oj Jolus slicznie i bajecznie ..... :hearts:

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 18 Lip 2012 10:14 #55627

• Annes 77
  • Annes 77's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 69
Jeżówki z liatrią cudowne :whistle:

Odp: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) 18 Lip 2012 11:02 #55635

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Marzenko co roku czekam na kwitnienie jeżówek z niecierpliwością.
Najciekawsze jest .... co rozwinie się tym zazem z kaszyczków :silly: regresja, czy odmiana właściwa :think: Potem rozwój płatków i ich zmiana kolorystyczna, wykształacanie kwiatka właściwego kształtu, a potem dojrzewanie kwiatu, jego przemiana w trakcie. Piękne sa to roślinki, wytrzymałe i bardzo długo kwitnace. Jak ich nie kochać :lol:
Igiełki odrastają pomalutku :kiss3:
Gosia i słusznie ;) jeżówki lilie i liliowce warte są zainteresowania, choć powiem szczerze ... tych ostatnich u mnie niezbyt dużo :oops:
O taki mi się ostatnio spodobał wielce :dance:

Martuś dają, jak dają :funnyface: U mnie pada, kulek uziemić nie mogłąm, w deszczu wymknęłam się akieś nowe fotki cyknąć ;)
Ale niech podlewa, wody trzeba po okresie takiej suszy :teach: W domu cos zrobić nareszcie można, towarzystwo na wyjazdy popakować, poprasować i takie tam :rotfl1:
Aniu nie ma sprawy ;) Bardzo proszę przypomnij się jesienią, bo pamięć mam dobrą, tylko krótką chyba :jeez:
Marta ja tam wiem swoje :lol: Nie żebym Cię miała odwodzić od przyziemnych widoków, ot oczy szerzej otworzyc :lol:
Pallidy mówisz, a nie dałoby się namówic właściciela rzeczonej kępy od wykopania kawałeczka dla mnie :dry: tak przy okazji kolejnej wizyty :rotfl1: na ktorej z pewnością nie będę :cry3:
Sylwek myślałam, ze on taki bardziej wypoziomowany, ale żyby jak Diana do góry wystrzelił :whistle: Poczekam wiec, jak radzisz ;) Dziękuję :hug:
Markus tyle komplementów :oops: się zawstydziłam :silly:
Mieczyki urosły u mnie w kolejnym sezonie do sporych kępek, mam nadzieję nareszcie na katalogowe kwitnięcie.
Zrobiły się teraz takie, jak kępy liliowców i mają sporo kwiatów.
Martuś/Shiralciu polecam kompozycję, mozna odgapić :silly: Ulubiony zespół ... trzeba więc jeżóweczkę dokupić, choć nie jest różowa :lol:
Grzesiu jak wynika ze zdjęcia cztery sadzonki zaledwie ;) co to dla Ciebie.
Dziękuję Dorotko :hug:
Aniu miło, że się podoba, to ten kontrast pomiędzy białym a ciemnym w miarę różem :dance:
Za tę wiadomość podziękował(a): Sylweste

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.405 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum