TEMAT: Jaśkowa Polana - zaprasza

Jaśkowa Polana - zaprasza 04 Paź 2013 21:08 #196557

• andrzejek
  • andrzejek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1664
Romciu :bye:
Nareszcie mam trochę czasu ,żeby się wpisać .W Jaśkowej to rośliny się w zatrważającym tempie rozrastają .Masz chyba jakiś magnes ,bo co rusz to paczka -trzeba się wybrac na kurs sępienia :rotfl1: :rotfl1:
A już wracając do tematu to jestem pod wrażeniem zmian .Dzięki pracy ,waszej i pomocników ogród zmienia sienie do poznania i najważniejsze ,że wszystko jest zaplanowane i pięknie harmonizuje ze sobą .to co sadzisz dobrze wpasowuje się w leśny klimat i za kilka lat połączy się w monolit
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Jaśkowa Polana - zaprasza 04 Paź 2013 21:19 #196564

• Roma
  • Roma's Avatar
Andrzejku-jestem zdziwiona,że jeszcze do mnie nie zawitałeś a masz tak blisko :hammer: Kurs masz jak w banku i to nawet gratis :P Za uznanie piękne dziękuję :kiss3: nie ukrywam,że jestem łasa na pochwały :devil1:

Jaśkowa Polana - zaprasza 04 Paź 2013 21:23 #196566

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
Sprawdziłem ile ja mam do ciebie...sporo :woohoo: musisz przybyć na zlot w przyszłym roku :P
Ostatnio zmieniany: 04 Paź 2013 21:26 przez Igor.

Jaśkowa Polana - zaprasza 04 Paź 2013 21:24 #196568

• andrzejek
  • andrzejek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1664
Romciu jakoś zawsze coś innego wypadnie ,ale obiecuję się poprawić i zawitać w przyszłym roku .
To pochwały będę dozował ,zeby na dłużej starczyły :devil1:

Jaśkowa Polana - zaprasza 04 Paź 2013 22:15 #196606

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Widzę, że i Ty korzystasz z magicznej siły Igora :happy: . Przy okazji spisałam sobie nazwy tych, które od Ciebie wyszabrowałam :wink4: .

Romciu ja też odnoszę wrażenie, że wszystko w ogrodzie przemija o wiele szybciej niż jesienią zeszłego roku. Dziś miałam kolejny przymrozek i liście z drzew i krzewów lecą na potęgę :dry: . Berberysy śliczne :hearts: . Mam do nich wyjątkowy sentyment :hearts: .

Ja z sadzeniem cebulek jeszcze jestem w czarnej ... :whistle: . Oststnio inne zajęcia mnie absorbują niemiłosiernie :sick: . Może jutro coś się uda :think: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Jaśkowa Polana - zaprasza 04 Paź 2013 22:23 #196609

• Roma
  • Roma's Avatar
Igor-wcale nie masz tak daleko :) w końcu możesz zostać u mnie na kilka dni, sprowadzimy jeszcze w tym czasie Andrzejka i zaprzęgnę Was do roboty :P :rotfl1: :rotfl1: za wikt i opierunek :devil1: :devil1:
Andrzej-jak wyżej :P
Dorcia
Mnie udało się nawet wysadzić lilie ale posadziłam je do donic i jutro albo pojutrze pójdą w donicach na rabaty.Połowę lilii posadzonych bezpośrednio do gruntu, diabli (a dokładniej nornice) wzięli.Nawet koszyki w których były cebule też są puste :ohmy: :angry:
Ostatnio zmieniany: 04 Paź 2013 22:29 przez Roma.

Jaśkowa Polana - zaprasza 04 Paź 2013 22:28 #196611

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ja jeszcze nie jestem nawet w połowie sadzenia moich cebulek, a tez już wiem, że za mało :rotfl1: . no, ale ja miałam tylko 300 :whistle: :rotfl1:
Za mało pokazujesz swoje piękne wrzosowisko :woohoo: :hearts:

Jaśkowa Polana - zaprasza 04 Paź 2013 22:32 #196613

• Roma
  • Roma's Avatar
Martuś-jakoś nie mam weny do pstrykania fotek.Cały czas ryję w ziemi.Dzisiaj zrobiłam 9 dołków na przyszłe róże (przy holendrze) i powiększyłam różankę przy domu o kolejne 15 m2.Teraz będę musiała od nowa poprzesadzać prawie wszystkie róże :jeez: Zaczynam od jutra.

Jaśkowa Polana - zaprasza 04 Paź 2013 22:34 #196614

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
To znaczy, że różanka wyszła poza siatkę? Czy psom kojec zmniejszyłaś :rotfl1: ?

Jaśkowa Polana - zaprasza 04 Paź 2013 22:46 #196619

• Roma
  • Roma's Avatar
No właśnie to drugie :P psom zabrałam trochę miejsca ale i tak został im kojec 32m2 .Dla każdego bez względu na wzrost 6,5 m2 to więcej jak w mieszkaniach socjalnych, przypadający metraż na 1 osobę wynosi 5 m2 :wink4:
Jak złapię wenę fotograficzną to zrobię fotorelację :P
Ostatnio zmieniany: 04 Paź 2013 22:47 przez Roma.

Jaśkowa Polana - zaprasza 04 Paź 2013 23:18 #196629

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Co ja widzę.... następne rabaty wykończone nawet trawka tak szybko urosła ...jednak Romciu masz dobrą zieloną rękę w mgnieniu oka wszystko rośnie ..hortensje pięknie się wybarwiają ..czy nie są piękniejsze od róż teraz jesienią??..wrzosowisko łączy się z lasem ..jak naturalnie to wygląda ...ale Tobie robota pali się w rękach...

Jaśkowa Polana - zaprasza 05 Paź 2013 10:12 #196648

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 1284
Romeczko widzę, że tytan pracy z Ciebie. Ciekawa jestem tej nowej różanki pod holendrem. a O wrzosowisko o tej porze roku również pięknie się dopraszam. :lol:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.

Jaśkowa Polana - zaprasza 05 Paź 2013 13:28 #196658

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Roma wrote:
...jakoś nie mam weny do pstrykania fotek.Cały czas ryję w ziemi...
Wobec takiej weny do roboty, brak weny do innych czynności jest w pełni usprawiedliwiony ;)
Pozdrawiam - Gosia

Jaśkowa Polana - zaprasza 05 Paź 2013 17:34 #196673

• Roma
  • Roma's Avatar
Alinko-dobrze,że choć kilka fotek zrobiłam hortensjom,dzisiaj straciły swój piękny kolor i zaczynają brązowieć :(
Gosiu-ja też jestem jej ciekawa ale na efek będziemy musiały poczekać do przyszłego roku :)
Małgosiu- jak już wenę odnalazłam i przed południem wyszłam pstrykać fotki to chyba nie trudno się domyśleć co się stało,jak zwykle,wysiadły batrie :evil: :evil:

Jaśkowa Polana - zaprasza 05 Paź 2013 18:12 #196676

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Roma,muszę kiedyś wysępic sposób na wieczna werwę,jesteś nie do pobicia,wszędzie jakieś leniwki,marazm odpowiedni do temperatur a u Ciebie nowe rabaty,dołki,przesadzanie.Jaka szkoda,że mam daleko do Ciebie.I nie tłumacz sie zazdrością bo nie czuję jej u Ciebie.Będziesz zadowolona z berberysów,są cudne,u mnie wysiewaja się i wierz mi,że nie potrafiłabym ich lepiej wkomponować.Ja też mam różankę do przesadzania,po niedzieli ruszam do kopania dołków.

Jaśkowa Polana - zaprasza 05 Paź 2013 19:23 #196693

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Roma wrote:
...chyba nie trudno się domyśleć co się stało,jak zwykle,wysiadły batrie :evil: :evil:
Mam nadzieję, że w aparacie, a nie Tobie? ;)
Pozdrawiam - Gosia

Jaśkowa Polana - zaprasza 05 Paź 2013 22:35 #196774

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Urzekły mnie te berberysy i z chęcią bym takie zaadoptowała u siebie .Myślę ,ze nie marzną .Robota w rękach Ci się pali Romciu .Dobrze mieć takie pomocnika. Powstaje rabata za rabatą :thanks: Zauroczyła mnie u Igora żurawka Obsidion i też musiałam ja sobie kupić ;) Będzie się fajnie komponowała z dalia o bordowych liściach
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Jaśkowa Polana - zaprasza 06 Paź 2013 19:23 #196873

• Roma
  • Roma's Avatar
Ewo-już jestem zauroczona berberysami,tej jesieni zakupiłam kolejne dwie odmiany i nie jest to moje ostatnie słowo w tym temacie ;)
Gosiu-oczywiście,że w aparacie,ja mam zainstalowane takie które tak zaraz się nie rozładują (mam nadzieję)

Jadziu-robię co mogę aby wokół domu było ładnie a czasu zbyt wiele nie mam :( jak chcę cieszyć się efektami to trzeba się spieszyć.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.574 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum