Kolejny dzień chorobowy,lepiej ale nie całkiem zdrowo,szkoda, bo już chciałoby się bezbólowo.Nic trzeba czekać.Mam nadzieję,że masaże przywrócą mnie do normalnej bytności.
Jonatanka-Asiu ; terlica-Ewo;Dangar ; Anetko72; Dziękuję
Masz rację jak pokazujemy cały ogród to pokazujemy siebie, nasz smak, gust, to co lubimy ....Każdy dom i każdy ogród ma swoją duszę, jedne bogatą inne skromniejszą a inne przeciętną
Zaplanowane to były tylko hosty.Reszta wynikała z ciągłego dokupywania,powiększania. Trawnik przed domkiem zostaje.To jest miejsce na rekreację,na grę w babingtona. Na ognisko,które tak lubię.Okolica jest cudna,Las za siatką.Łąki za następną działką,cisza spokój,z daleka od zgiełku miasta i warkotu samochodów.Różne zwierzątka.Ptaki też różne latają,śpiewają,żabki kumkają.Po prostu pięknie tam
Drogę mają nam jeszcze zrobić ale tylko kamyczkami, ale nie wiadomo kiedy
Nowinka oj bidulko,
borelioza
.To też na lekach jesteś.I faktycznie musisz uważać na te kleszcze.Tak działeczka jest położona w cudnym miejscu,spojonym, idealnym do wypoczynku,sama natura
piku-Wiesiu Dziękuję.
Może nie mam za pięknie.Ale to co już mam ,to mnie cieszy.
eda_s-Edytko Może kiedyś liliowce uda się zidentyfikować, a jak nie to zostaną takie.Wiem,że jest sporo podobnych.Ja właśnie chyba z 5 czerwonych podobnych ale innych mam.Ależ proszę ,jeszcze z góry nie pokazywałam działeczki,więc chyba już czas na to .Jeszcze z drugiej strony innym razem pokażę.
markita-MartuśO i Ty to masz
Ponoć skolioza kręgosłupa to zaczyna być chorobą coraz większej ilości ludzi.Ja już cierpię na nią kilka lat.Ale w tym roku często się odzywaj a bóle.I coraz jestem na lekach
Keetee- Dorotko; gosiap32-Gosiu Dobrze to ujęłaś,szlag mnie trafia,bo człowiek młodo się czuje a chodzi ja babcia.
liliowce To mój bzik przed dwóch lat. A w tamtym roku jeszcze sporo ich dokupiłam ( 60 sztuk mam )Nową rabatę musiałam na nie zrobić,Nie mieściło się,więc druga powstałą, podosadzałam miedzy jagodami, borówkami ,porzeczkami,agrestami .Także powstała rabata owocowo- kwiatowa.Mówisz pożyteczny robal,to dobrze.Niech będzie.A róży wczoraj to zielony grasował
Aguniada-Aguś No właśnie jakoś dziwnie po tej 40- stce.
Ale nic wszystko do przeżycia.
Ja wszystko chyba lubię każdą roślinkę.A liliowce też.Może nie wszystkie zakwitną, bo niektóre to małe kępki jeszcze. Od Ismeny siewki bardzo mnie interesują.Bo zafundowałam sobie mix - nieznany.Liliowce to mało wymagające roślinki.Polecam.
Opuncja już kwitnie