Wreszcie znalazłem chwilę aby zajrzeć do własnego wątku, więc wybaczcie, że na razie nie bywam w innych, ale sezon ogrodowy niedługo się zakończy
i będzie czas na forumowanie. Takie uroki pracy ogrodnika
Teraz dużo pracuje na własny rachunek...nasadzenia, pielęgnacje itd nie wiedziałem, że będzie takie zainteresowanie (poroznosiłem trochę ulotek
)
Na zimowy czas szukam jakiejś pracy , aby trochę się rozruszać. Obok mojego domu jest duże centrum handlowe...myślałem aby załapać się na kilka miesięcy do jakiejś pracy np w Kinie (oglądanie filmów za darmo itd
)...wiecie ile płacą? 5,13 zł na rękę
Chyba w tym kraju bardziej opłaca się żebrać
Romciu, te studia jeszcze się nie zaczęły a już mi przeszkadzają.
Może wytrwam te kilka lat...
Alinko, nie są to studia najlepsze w Polsce, bo Ogrodnictwo w Skierniewicach, ale profesorowie z SGGW, więc może czegoś się nauczę.
Nie przenoszę się nigdzie będę dojeżdżał, przecież nie zostawiłbym działki samej
Bożenko...u mnie trawa jest zawsze ładna, może nie chodzę po niej bardzo często, bo w tym roku to dosłownie nie miałem czasu bywać na działce.
Jeżeli dobrze przygotujesz podłoże i wysiejesz dobrej jakości trawę to powinno być dobrze
Geniu, to prawda, myszki są bardzo drogie, ale ja stopniowo sobie na nie odkładałem i co jakiś czas kupuję nowe .
Każdy ma swoje ulubione rośliny, na które jest w stanie wydać więcej niż mu fundusze pozwalają. Ty masz tak z irysami i liliowcami
Elu, nową działkę może jeszcze w tym roku trochę ogarnę, ale zobaczymy... na razie będę sadził tam to, na co nie ma miejsca na starej działce
chciałem tam też zrobić alfabetyczną kolekcję żurawek
Aguniada...od pewnego czasu pracuję sam na siebie i nigdy chyba w tej branży nie będę pracował u kogoś! Pracy jest cała masa a ludzie są zmęczeni
cenami jakie narzucają firmy pielęgnujące ogrody i wolą sobie wziąć takiego Igora...i mają satysfakcję, że wspierają studenta z pasją
Dalu, ja ponad 2 lata pracowałem w firmie zakładającej ogrody i już wiem, że nigdy więcej tego nie zrobię. Jest to wykorzystywanie ludzi...praca od 5 do 20 za dosłownie kilka zł na godzinę...gdy w tym czasie firma na Tobie zarabia tysiące . Nie po to kończyłem technikum i idę na studia w tym kierunku, żeby za takie pieniądze pracować w tym zawodzie.
Powiem Wam, że ten oprysk na chwasty działa...po 2 tygodniach już ich prawie nie widać i zabiło nawet babkę , a było napisane, że trzeba czekać 90dni
Przyznam, że trochę zwiększyłem dawkę
Trawy na szczęście nie spaliło
To jest najpiękniejsza chryzantema jaką mam i jaką widziałem!
Nie pokłada się, wcześnie zakwita i kwitnie, kwitnie, kwitnie...aż do zimy
żurawki są takie piękne
Autumn Bride
Specjalnie dla Artamki... Delta Dawn
artystycznie...miało być
paprotki wreszcie po 2 latach widać i doczekały się zdjęcia
Polypodium vulgare Bifido Multifidum
Hosta 'One Lota Supreme'
Hosta 'Itty Bitty'
Kadastra!
Pinot Gris
Carnival Silver Streak
z nowości...
Avantasia
Spaceboomer
dobra, wszystkie są dla mnie piękne to ostatnia...Crooper Cascade
Miał być miły niedzielny wieczór, a tu taka wiadomość...Ania Przybylska nie żyje
Miałem okazję ją poznać osobiście i tym bardziej jakiś taki smutek mnie ogarnął...