TEMAT: W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie.......

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 26 Maj 2016 22:38 #474281

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Też mi orlaya przepadła :dry:
Takie masz już róże i nic nie pokazujesz :supr3:

Zielone okna z estimeble.pl

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 26 Maj 2016 23:12 #474306

• lelumpolelum
  • lelumpolelum's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 468
A czułam, że najlepiej byłoby od razu obydwa te świerki kupić :hammer: No nic, co się odwlecze, to nie uciecze. Może nawet lepiej, bo coś trzeba będzie dobrać, żeby kurier z jedną sadzonką nie jeździł :happy4: Jaka cudna ta orlaya! Ona jednoroczna jest?
Nevada :hearts: :hearts:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 26 Maj 2016 23:17 #474311

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Ja swoje róże tak w tym roku przycięłam, że dopiero pąki widzę - gdzież im tam do kwitnienia ;-)
Twoje przecudownie się pootwierały, ależ radość!
Orlaya ujmująca, prawdziwa biała gwiazda!... muszę się za nią rozejrzeć...

Pozdrowienia i miłego oglądania! Ubolewam, że już nie mam DOMO... :(

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 26 Maj 2016 23:21 #474313

• Kasionek
  • Kasionek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 5477
Dobrze Ewuś , że udał Ci się z zielska wyjść.U mnie ono ostatnio najlepiej rośnie.Piękne róże.A powiedź mi jak nazywa się ta pomarańczowa? Miłego a raczej miłej nocy :hug:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 27 Maj 2016 07:05 #474358

• Edyta
  • Edyta's Avatar
Ewo, jak możesz skąpić nam takich widoków :hearts: ?

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 27 Maj 2016 11:29 #474431

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Majka, w ogóle nic nie wyrosło? siałam te same i mam śliczne sadzonki, nie te co pokazuję bo te są ubiegłoroczne, siałam do kuwety nie mając pojęcia, że przetrwają te w gruncie... czarnuszki wysiałam do gruntu pod koniec kwietnia, wyszły wszystkie....z tych samych nasion, które Wam wysłałam.... :think: , nie pokazały się zatrwiany chyba, że wypieliłam :oops: , najgorzej, że nie wyszła też nowa lnica.. :cry3: Z orlai zbiorę nasiona i wyslę....

Marta, tez wyslę Ci nasina orlai, będziesz miała na przyszły rok..róże jak róże, nie jestem żadnym specem od róż..... :rotfl1: , jeśli chodzi o Pat Austin to źle mi rosła w gruncie i chciałam ja wywalic ale mam do niej dziwny sentyment :silly: , wepchałam 2 lata temu w donicę i rozrasta się, zimowała w garażu stąd juz takie kwiaty.... :rotfl1:

Beata, uważam i niejedne raz pisałam, że małe zamówienie mija się z ekonomią, mus duże robic..... :happy3: Orlaya. przekana byłam, że nie przezimuje podobnie jak aminki, wywaliłam oczy gdy wczesną wiosną ujrzałam sadzonki pędzące w górę... :supr3: , nie dowierzam sobie w kwestii siewek wszelkiej maści ale pamiętałam, że tu właśnie w tym miejscu rosły, dalej nie wierzyłam, poleciałam w drugie miejsce gdzie 1 była wetknięta...jest, mysle sobie, ani chybi ona to..sprawdziłam w internecie czy to ten rodzaj pierzastości liścia :rotfl1: .....zgadza się, tak oto jestem posiadaczką gęstych kęp....co noe oznacza, żeby nasion nie zbierać, zimy różne....

Aguś, moje też do ziemi były cięte..... :think: , jedna z 3 LO ma tylko łodygi i dopiero cos tam puszcza od dołu, przyroda zawsze zaskakuje
Domo to świetny kanał, od dłuższego juz czasu pokazuja program Charliego Laxtona, domy na brytyjskim wybrzeżu, rewelacja...

Kasiu, zielska przybywa stale, staram się jednak spokojniej podchodzić, po trochę...Pomarańczowa to Pat Austin.

Edyto, coraz bardziej mam opory w pokazywaniu, wydaje mi się, że obniżam jakość widoczków swoimi fotkami... :club2:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 27 Maj 2016 11:37 #474433

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Moja zeszłoroczna orlaya nie przezimowała, a to co zebrałam, myśląc, że to nasiona ;) , albo nasionami nie było, albo były niedojrzałe, bo żadnej siewki nie doczekałam :dry:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 27 Maj 2016 16:12 #474477

• olga1234
  • olga1234's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 707
:flower2: Witaj, róże u Ciebie już w rozkwicie ,w Krakowie było zimno do 20 maja ,nawet bardzo zimno w górach padał śnieg . Kraków , rzut beretem i góry. dopiero teraz parę dni jest cieplej, roślinki siedzą przy ziemi. Na plus jest to że nie na sucho ,nie trzeba podlewać .Masz piękny ogród , zadbany roślinek moc, pozdrawiam :bye:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 27 Maj 2016 18:33 #474505

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Ewo, jaką jakość widoczków obniżasz? Pokazuj swoje piękności, zawsze chętnie obejrzymy :flower1:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 27 Maj 2016 18:36 #474506

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
sierika wrote:
(...) coraz bardziej mam opory w pokazywaniu, wydaje mi się, że obniżam jakość widoczków swoimi fotkami... :club2:

Proszę tu nam głupotek nie opowiadać, tylko pokazywać swoje kwiecieje i zardzewiałki...

Czekam na porządną dawkę zdjęć, ot co :)

Wracając do DOMO, to długi czas się nim cieszyłam, dopóki z różnych względów nie zrezygnowaliśmy z nc+.
Cierpię i choćby z powodu tego programu na pewno po skończeniu umowy wrócimy znów...

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 27 Maj 2016 23:23 #474635

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Koleżanka, a nawet koleżanki pamiętały, ale czas nie pozwolił... O wybaczenie proszą :)
Ale jakie Ty masz mocne argumenty za różami! :) Ta Nevada to mi się zawsze podobała, teraz mi się też podoba, taka do piwonii podobna :rotfl1: Pewnie dlatego ;)
A sentyment do Pat Austin rozumiem doskonale, u mnie jest to już tylko sentyment ;)
To orlaya Ci przezimowała? :eek3: Niesłychane rzeczy!
Ja to liczyłam na samosiew, ale chyba zapomniałam o tym, gdy plewiłam to miejsce ;)

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 28 Maj 2016 00:12 #474651

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Róże? :woohoo: U mnie pierwsze trzy kwiaty pokazała Stanwell Perpetual i tyle-na razie.
Orlayi nie ma ani śladu, a szukałam w pobliżu zeszłorocznej rośliny. Gorzej, że nie mogę znaleźć ostrzenia, chyba się nie wysiał (raz jeden jedyny siałam go ponad 5-6 lat temu), aczkolwiek nie tracę nadziei. Do zeszłego roku wychodził chętnie w różnych miejscach :dry:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 28 Maj 2016 15:00 #474743

• Aszka
  • Aszka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2655
Nevada :hearts: moja jeszcze strajkuje ale jej różowa siostra Margaret Hilling po raz pierwszy się postarała.
Duże korzenie Nevada ma...może moją powinnam przesadzić bo :club2:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 28 Maj 2016 16:31 #474759

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Jeśli jeszcze raz napiszesz coś o obniżaniu jakości swoimi widoczkami, to nie ręczę za siebie :mad2:
Przecież mnóstwo ludzi zagląda na Forum głównie ze względu na Twój ogród i Właścicielkę ...
A wiesz, że walerianka od Ciebie już mnie przerosła? Co oznacza, że ma 170 cm i będzie kwitnąć na bodajże 6 pędach :)
Jest piękna....
Czarnuszki z Twoich nasionek wysiałam w ubiegłym roku, wzeszły, zostawiłam nasienniki na zaschniętych roślinkach i rozsiały się same.
Rosa rugosa - cudowna! U siebie walczę z mszycami na pąkach kwiatowych ( masakra ), ale liście na szczęście są dorodne i zdrowe.
pozdrawiam cieplutko i przytulam do serducha ....
Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 29 Maj 2016 20:05 #475298

• lelumpolelum
  • lelumpolelum's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 468
Ewa, Ty nic nie obniżasz, obrazki są cudne a teraz już mi Nevadę wprowadziłaś na listę 'must be' :) Poza tym wiesz, jaka jesteś ważna? Ja tu zaglądam nie tylko po piękne widoki ale i po optymizm wobec przeciwności losu :kiss3:
Pisz i pokazuj :)

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 29 Maj 2016 20:25 #475316

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Marta, jeśli uda się zebrać to nie będzie problemu.

Olgo, u mnie juz susza mimo, że sporo padało, piaski wszystko przetrawią, dzisiaj rosliny mdlały...

Bożena, postaram się.

Aga, koniecznie wróć do Domo, tyle świetnych programów, które nie nudzą....fotki będą po wpisach choć.... :club2:

Marta, wybaczam i czekam.... :) , orlaya dała popis i oby tak zostało dalej.

Ewa, dzisiaj róże juz na całego idą, upały....ostrzeniem w moim kontekście nie przejmuj się...

Aszko, moja Nevada dopiero wsadzona w odpowiednie miejsce zaczyna budować krzew a kwitnienie jak na początek znakomite, na razie nie sięga nawet do kolan...

Anulko, zawsze jesteś miła, serdeczna.... :hug:

Beata, optymizmu mam w sobie sporo, może dlatego, że potrafie sobie wiele rzeczy prztłumaczyć i nawet w niekorzystnych zmianach poszukac dobrych stron, zagladaj często, jest mi bardzo miło... :kiss3:

Strzeliłam troche fotek ale muszę czekać aż bateria podładuje się... :jeez:
Ostatnio zmieniany: 29 Maj 2016 20:40 przez sierika.

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 29 Maj 2016 20:27 #475320

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dobrze, wrócę, ale czemu dostałam po głowie patelnią, hę? :supr:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 29 Maj 2016 20:34 #475326

• Ave
  • Ave's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 395
Zapewne dlatego patelnia, ze... zrezygnowałas z DOMO :happy3:
Ewa

Zielone okna z estimeble.pl