TEMAT: Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 11 Lip 2020 14:59 #719643

• mirek_z
  • mirek_z's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 460
mymysteryy wrote:
Brzoskwinia Harbinger.
Wczoraj dostałam kilka takich i czytając Twój opis podejrzewam, że to właśnie ta odmiana. Pestki pęknięte, niby soczyste, ale mało słodkie. Ogólnie szału nie ma.

Zastanawia mnie kolor 'Twoich' owoców. Wyglądają jakby w ogóle nie widziały słońca, albo opadły przedwcześnie.
Kolory na moich zdjęciach nie są przekłamane. Moje przeszły typową dla dojrzałych brzoskwiń zmianę barwy z ciemnoczerwonej wpadającej w buraki na taką marmurkową. Jak pisałem, słodyczy do Royalvee czy Read Heavena trochę im brakuje, ale biorąc pod uwagę podłą wiosnę i termin początku lata i tak są super.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 11 Lip 2020 15:04 #719645

• mirek_z
  • mirek_z's Avatar
  • Gold Boarder
CHI wrote:
A podpisana jako REDHAVEN okazała się nektaryną...

Pocieszę Cię, że też tak mnie kiedyś przerobił mój szkółkarz brzoskwiniowy. Nektarynki które mam są dużo silniej rosnące od brzoskwiń, więc się zapewne 'niechcący' pomylił, jak mu zabrakło gałązek do oczkowania.

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 11 Lip 2020 15:14 #719647

• mymysteryy
  • mymysteryy's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10235
mirek_z wrote:

Zastanawia mnie kolor 'Twoich' owoców. Wygląda
Może dlatego, że tamto zdjęcie było zrobione od tej gorszej, tzw. dooopy strony. :wink4: Z tej lepszej są tak wybarwione

20200711_151324.jpg
Pozdrawiam,
Kasia

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 11 Lip 2020 15:23 #719649

• mirek_z
  • mirek_z's Avatar
  • Gold Boarder
mymysteryy wrote:
20200711_151324.jpg

IMG_2662.jpg

Ekspertem pomologicznym nie jestem. Kolory są istotnie różne. Może to warunki - gleba, nasłonecznienie, może inny spot tej samej odmiany.
Za tę wiadomość podziękował(a): mymysteryy

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 11 Lip 2020 15:32 #719652

• mymysteryy
  • mymysteryy's Avatar
  • Platinum Boarder
Mirku, w sumie nieważne jaka to odmiana. Może być, że inna. Na tyle mało interesująca w smaku, że szkoda sobie tym zawracać głowę. ;)

Irenko, Glaciera mam, ale wydał tylko kilka owoców i krzak całkiem zmarniał. Z pozostałych grunciaków jeszcze żaden nie dojrzał. Jedynie koktajlowe w donicach póki co dojrzewają. Wiosna ani lato nie rozpieszczają pomidoromaniaków w tym sezonie.
Pozdrawiam,
Kasia
Za tę wiadomość podziękował(a): Rzepka

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 12 Lip 2020 13:48 #719766

• Senior
  • Senior's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 621
Spełniłem już swój obowiązek i nie mogę się doczekać do godziny dwudziestej pierwszej.
Ogród z egzotykami w gruncie i nie tylko -- forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/3...tycznymi-i-nie-tylko

Pozdrawiam Józek
Za tę wiadomość podziękował(a): Mirek19

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 12 Lip 2020 14:54 #719773

• Zefirka
  • Zefirka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1652
Jak frekwencja?
Ja też z niecierpliwością czekam, ale nadziei nie mam.
Wiedźmowata

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 12 Lip 2020 15:07 #719775

• Zygowa
  • Zygowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10248
Też spełniłam i też czekam, a nadzieję mam.
Frekwencja lepsza niż w pierwszej turze wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,166611...yzsza.html#s=BoxMMt1
Ciepełka :)

Edyta

strefa 7a
Ostatnio zmieniany: 12 Lip 2020 15:08 przez Zygowa.
Za tę wiadomość podziękował(a): mymysteryy

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 12 Lip 2020 15:10 #719776

• Zefirka
  • Zefirka's Avatar
  • Platinum Boarder
Ale słyszeliście o braku kart do głosowania dla ludzi, którzy pojechali na wczasy i mają zaświadczenia?
Wiedźmowata

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 12 Lip 2020 15:13 #719777

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16786
Ponoć są jakieś bazarki :whistle: Wpiszcie do wyszukiwarki; dżem i cykoria. B)
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Za tę wiadomość podziękował(a): mymysteryy, Mirek19

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 12 Lip 2020 15:23 #719780

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
Senior wrote:
Spełniłem już swój obowiązek i nie mogę się doczekać do godziny dwudziestej pierwszej.
Spodziewam się miłego wieczoru i trzasnę sobie drinka :teach:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 12 Lip 2020 15:25 #719781

• Zefirka
  • Zefirka's Avatar
  • Platinum Boarder
Niepoprawny optymista.
Wiedźmowata

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 12 Lip 2020 15:27 #719782

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
Zefirka wrote:
Ale słyszeliście o braku kart do głosowania dla ludzi, którzy pojechali na wczasy i mają zaświadczenia?
To tylko dobrze świadczy o frekwencji. Na bieżąco uzupełniają braki...
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 12 Lip 2020 15:40 #719785

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
Zefirka wrote:
Niepoprawny optymista.

Rekordowa frekwencja w Warszawie napawa optymizmem i świadczy o dużej mobilizacji społeczeństwa.
Nie odpuszcza się się finałowego odcinka sezonu.
Pozdrawiam, Mirek
Ostatnio zmieniany: 12 Lip 2020 15:44 przez Mirek19.

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 12 Lip 2020 15:42 #719786

• mymysteryy
  • mymysteryy's Avatar
  • Platinum Boarder
A już się martwiałam, żeście posnęli przy niedzieli, bo taka cisza była. ;)

To ja bardziej ogrodowo ....różyczki mi ładnie zakwitły. :wink4:

xxxxxxxx.jpg

Pozdrawiam,
Kasia
Za tę wiadomość podziękował(a): ewakatarzyna

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 12 Lip 2020 15:46 #719787

• Senior
  • Senior's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 621
Mirek zazdroszczę, też chętnie strzeliłbym sobie drinka, lecz nie mogę od kilku lat. Każda taka próba kończy się natychmiastowym strasznym bólem lewej połowy głowy. Lekarze są bezradni, ja również.
Ogród z egzotykami w gruncie i nie tylko -- forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/3...tycznymi-i-nie-tylko

Pozdrawiam Józek

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 12 Lip 2020 16:12 #719791

• Zefirka
  • Zefirka's Avatar
  • Platinum Boarder
To zamiast drinka jakieś dobre ciasto?
Wiedźmowata

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 12 Lip 2020 16:13 #719792

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
Józek,
Jak pozwolisz to chętnie napiję się za Twoje zdrowie i wspólne zwycięstwo :drink1:
Pragnę tego jak kania dżdżu :teach:
Pozdrawiam, Mirek
Za tę wiadomość podziękował(a): Senior

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.786 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum