TEMAT: Pod dębami ogród Wandy

Odp: Pod dębami ogród Wandy 07 Mar 2012 11:27 #3725

• wanda7
  • wanda7's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53
Alutka, mam TAM co prawda wątki otwarte, ale mam "za darmo" wyłączone pw. Dlatego czuję wielki niesmak i na razie nie będę tam pisywać.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Pod dębami ogród Wandy 07 Mar 2012 11:37 #3743

• katik
  • katik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 84
Wandziu nawet Tobie wyłączyli - chyba oszaleli ?
ciekawe jak oni to wszystko chcą odkręcić
Pozdrawiam Kasia

Mała działka Katik

Odp: Pod dębami ogród Wandy 07 Mar 2012 12:02 #3766

• wanda7
  • wanda7's Avatar
  • Gold Boarder
Katik, odpowiedziałam ci na pw. Otrzymałaś odpowiedź?

Odp: Pod dębami ogród Wandy 07 Mar 2012 14:01 #3873

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4067
Wandziu, a ja się bardzo cieszę, że jesteś tu z nami. Ja też tam nie wracam; zostałam oskarżona o kłamstwo i pomówienia (sic!), a ja tylko odezwałam się kilka razy w dyskusji i napisałam, co myślę. Myślałam, że mamy w Internecie wolność słowa :)
Ale, co tam! Najważniejsze, że świeci słoneczko, a ja mogę spacerować po ulubionych ogrodach!
Pozdrowionka!
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Odp: Pod dębami ogród Wandy 07 Mar 2012 14:34 #3902

• trzynastka
  • trzynastka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Każdy dzień nawet najgorszy wart jest przeżycia
  • Otrzymane dziękuję: 238
Wandziu jak zawsze wchodzę do Ciebie z wielką przyjemnością :)

Odp: Pod dębami ogród Wandy 07 Mar 2012 14:51 #3925

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Fajnie znów móc pisać w zaprzyjażnionych watkach . Masz racje nie to jak fajne towarzystwo .
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Odp: Pod dębami ogród Wandy 07 Mar 2012 16:41 #4022

• Kalmia
  • Kalmia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 209
Witaj Wando!
Już nie mogę się doczekać prawdziwej wiosny! U mnie w ogródku ziemia jak kamień, a tak już się chcę coś porobić w ogródku... Cebulki już czekają w lodówce, a niektóre roślinki już posadzone do doniczek i zaczynają rosnąć...
Pozdrawiam serdecznie :)

Odp: Pod dębami ogród Wandy 07 Mar 2012 19:12 #4203

• Aleksandra
  • Aleksandra's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 536
Wandziu, TAM (ha,ha tak konspiracyjnie to wygląda) mijałyśmy się w ogrodach. Teraz to nadrobię, bo widzę że dużo straciłam. Dostojny ten Twój Czesław.Latem musi być przyjemnie pod nim zasiąść.

Odp: Pod dębami ogród Wandy 07 Mar 2012 19:26 #4217

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Wando :) Moja lawenda już się wymroziła w lodówce i nawet ją wysiałam :cheer:
A Ty ? Pamiętam ,że kupiłaś nasiona. W lodówce mam teraz też tę francuską- to będzie eksperyment :P

Odp: Pod dębami ogród Wandy 07 Mar 2012 19:33 #4227

• wanda7
  • wanda7's Avatar
  • Gold Boarder
Dalu, Jadziu, Celinko, Kalmio, jak fajnie, że jesteśmy razem. Kiedyż te emocje w końcu opadną :kiss: :kiss:

Aleksandro, rzeczywiście mijałyśmy się czasem na rozmaitych watkach, ale TAM było to wszystko nie do ogarnięcia. Tu jest spokojniej i mam okazję poodwiedzać miejsca, w których niegdy wcześniej nie byliśmy. Może to i na dobre wyszło?

Magda, cholerka zapomniałam o tej lawendzie. Dzięki. Jutro posieję i już chyba nie będę trzymać w lodówce, bo w końcu wogóle zapomnę o tych nasionkach.

AllwaysAfternoon1.JPG

P9210714.JPG
Ostatnio zmieniany: 07 Mar 2012 19:36 przez wanda7.

Odp: Pod dębami ogród Wandy 07 Mar 2012 21:26 #4433

• Kocina
  • Kocina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 182
Wandzia, orientujesz się ile Drzewo ma lat?
Ciekawa jestem ile kotów musiałabym obrabować z ich żyć, żeby doczekać takiego dębu od zera :ohmy:
Pozdrawiam ciepło - Ogródek Marty
FO Oaza na Facebook'u

Odp: Pod dębami ogród Wandy 08 Mar 2012 09:40 #4809

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Wandziu pokazujesz coraz piękniejsze zdjęcia.....aż człowiek marzy, żeby zanurzyć się w taką soczystą zieloność.....a tu jeszcze trzeba czekać, bo zima nie chce odpuścić......u mnie dziś rano - 10 :angry:
A jak wyglądają Twoje różyczki? u mnie pędy przemarznięte aż do kopczyków.....chociaż to chyba zbyt wcześnie, żeby jeszcze coś wyrokować......moze jak przyjdzie ciepełko i soki zaczną krążyć w łodyżkach, to będzie dobrze :cheer:

Odp: Pod dębami ogród Wandy 08 Mar 2012 09:49 #4818

• Grzegorz Bogucki
  • Grzegorz Bogucki's Avatar
Wando piękny ogród, rośliny w nim bardzo wyrośnięte i mam na myśli nie tylko dęby :P

Odp: Pod dębami ogród Wandy 08 Mar 2012 12:55 #5043

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Emocje wkrótce pewnie opadną...Ale takie emocje, które dają takie efekty, to ja popieram! :) Mam na myśli to miejsce... I też bardzo cieszę sie, że tu jesteś! :)
Ciekawa jestem, jak się będzie Twoja rożana choroba rozwijać...
Oby tylko żadnych strat po zimie nie było, chociaż na tym etapie ;) to już nas takie rzeczy to chyba nie złamią i do róż nie zniechęcą! :cheer:

Odp: Pod dębami ogród Wandy 08 Mar 2012 13:02 #5052

• Monika68
  • Monika68's Avatar
Witaj, Wandziu :)
Z przyjemnością kolejny raz obejrzałam piękne zdjęcia :) Zastanawiam się, czy już zakładać wątek ogrodowy, czy może poczekać do wiosny... U mnie na razie koszmarny bałagan pozimowy, przede wszystkim czeka na wygrabienie tona liści i igliwia... Nie wiem, kiedy zacznę porządki, bo ciągle jest potwornie zimno, a w nocy mróz :(

Pozdrawiam Cię serdecznie :kiss:

Odp: Pod dębami ogród Wandy 08 Mar 2012 14:17 #5162

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Witaj Wandziu czy róże już zbierają sie do wypuszczania czerwonych nosków . U mnie jesienne nasadzenia juz zaczynaja wegetację . Tak sie cieszę ,że wreszcie coś zaczyna sie dziać
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Odp: Pod dębami ogród Wandy 08 Mar 2012 14:47 #5210

• wanda7
  • wanda7's Avatar
  • Gold Boarder
Kocino, no więc ten mój dąb to już chyba ma tak po pięćdziesiątce, jak na moje oko. Gdy się tutaj sprowadziliśmy, to już był dość spory. Jeśli wierzysz w reinkarnację, to śmiało wsadzaj żółędź do ziemi i zaczynaj uprawiać. W następnym wcieleniu będziesz mieć Drzewo jak trzeba :whistle:

Agness, róże u mnie także do kopczyków czarne, ale na niektórych widzę trochę zielonego. Oczywiście pnące znowu będą zaczynać od zera, jak co roku zresztą. TRochę mnie to wnerwia, jak widzę u innych forumków dorodne pnące okazy :blink:

Bogucki, witam nowego gościa. Ogród faktycznie wygląda na dojrzały dzięki wysokim drzewom. Natomiast uprawiam go dopiero ósmy rok. Wcześniej pod drzewami było wyłącznie śmietnisko i mnóstwo akacji, które trzeba było wykarczować. Nawet teraz mi się nie chce wierzyć, że to prawda :unsure:

Artam, nie za bardzo mogę tę swoją różaną chorobę rozwijać, bo nie mam gdzie. Czekam na dostawę paru odmian, ale na tym się już chyba skończy. Ostatnio trawy mi się podobają coraz bardziej i chcę zostawić trochę miejsca dla nich. Póki co, wywalam rozmaite niedobitki, krzaczory, które nie rokują i zajmują miejsce. Dosyć semtymentów w tym względzie.

Moniko68, ja to bym bez wątku nie wytrzymała, choć szczerze mówiąc, dosyć mam trochę fotek wspominkowych, a aktualne na razie nieciekawe. No ale może warto pokazywać te pierwsze wiosenne prace, choć widoki mamy teraz mało efektowne. Podobno już robi się cieplej, a więc w sobotę będzie można poszaleć w ogrodach i na działkach :)

Jadziu, witam kochana. Niestety róże u mnie czarniutkie, o zerwonych noskach nie ma na razie mowy. Bardzo ci zazdroszczę, że u ciebie już nowości startują. No ale wiadomo, że tam u was cieplej. No nic, musze jeszcze trochę poczekać. Teraz sprżatam rozmaite badyle i liście. Może jak skończę, to już będzie prawdziwa wiosna.

Odp: Pod dębami ogród Wandy 08 Mar 2012 14:53 #5222

• wanda7
  • wanda7's Avatar
  • Gold Boarder
P9210717.JPG

P9210722.JPG

P9210725.JPG

P9210723.JPG

Zielone okna z estimeble.pl