TEMAT: OGRÓD W CIENIU SOSEN

OGRÓD W CIENIU SOSEN 02 Lut 2013 16:35 #118302

• Ewelina
  • Ewelina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 979
Tak , miejsce świątecznych dekoracji zajmują powoli inne:

Oto "bukiet" BAWEŁNY

A tę kompozycję wykonałam sama , dając upust artystycznej wizji i kupując uprzednio potrzebne akcesoria - kamienie otoczaki, 2 olbrzymie czosnki, kilka trawek i gąbkę bukieciarską...

Wymyślanie i wykonywanie takich dekoracji to sama radość
Ostatnio zmieniany: 02 Lut 2013 16:37 przez Ewelina.

Zielone okna z estimeble.pl

OGRÓD W CIENIU SOSEN 04 Lut 2013 20:10 #119429

• Ewelina
  • Ewelina's Avatar
  • Platinum Boarder
Ha ! Dziś dokonałam ogrodowej inspekcji, jako że cały śnieg już stopniał. Masa śmieci: igły ,liście (skąd jeszcze ?) ,resztki sylwestrowych petard dotąd ukrytych pod śniegiem, suche gałęzie i resztki niepowycinanych jesienią badylków bylinowych na rabatach ...no, niezbyt ładnie to wygląda :sick:
Troszkę tego powygrabiałam i powycinałam i zaraz poczułam się lepiej :ouch: A potem zaczął padać deszcz...

Co mnie nieco martwi - wygląda na to ,że część krzewów już "ruszyła" - np. WICIOKRZEW oplatający płot ma zieleniejące pączki :( A co będzie , gdy wrócą mrozy ? Strach pomyśleć.

OGRÓD W CIENIU SOSEN 04 Lut 2013 20:13 #119432

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Ewelino,
widzę, że zrobiłaś kompozycje i dekoracje w kolorze bieli. Ostatnio też mam plany w swoich wnętrzach bardzo białe, aż mój mąż się boi czy nie przesadzam. ;)
Ciekawa ta bawełna, niepospolita. :bravo:

OGRÓD W CIENIU SOSEN 04 Lut 2013 21:18 #119489

• Roma
  • Roma's Avatar
Dekoracje jaj zawsze,przyciągają oko :thanks: Ewelino, zazdroszczę Ci możliwości prac porządkowych u nas śnieg i lód,takie prace nie wcześniej jak za miesiąc :cry3:

OGRÓD W CIENIU SOSEN 05 Lut 2013 13:05 #119647

• Ewelina
  • Ewelina's Avatar
  • Platinum Boarder
Dziś kolejny dzień - taki luty ale za oknem przedwiośnie - słońce,błękitne niebo i +8st !!! Tyle ,że dziś nie dam rady wyjść do ogrodu - w domu będę dopiero wieczorem. No nic , jeśli taka pogoda się utrzyma to sądzę,że będzie można zacząć przycinanie niektórych krzewów .

OGRÓD W CIENIU SOSEN 05 Lut 2013 14:00 #119658

• Roma
  • Roma's Avatar
Proszę, nie dobijaj Ewelino tych z północy :jeez:

OGRÓD W CIENIU SOSEN 05 Lut 2013 17:41 #119719

• darob66
  • darob66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 366
Ewelino,mnie dzisiaj też aż korciło,żeby zacząć prace porządkowe,ale boje się powrotu mrozów.Pierwszy raz pozostawiłam liście dębu ,bo zeszłej zimy wymarzły mi byliny i tej wiosny będę miała pracy co nie miara :unsure:

OGRÓD W CIENIU SOSEN 06 Lut 2013 12:40 #119927

• Ewelina
  • Ewelina's Avatar
  • Platinum Boarder
E, to był taki mój falstart. Niczego nie odkrywałam , wymiotłam i wygrabiłam jedynie z grubsza nieco śmieci, bo miałam pusty kontener śmieciowy. Ale dziś pogoda już inna - temperatura spadła ( jest w okolicach 0st) i prószy śnieg...
Roma wrote:
Proszę, nie dobijaj Ewelino tych z północy :jeez:
Nie dobijam, ani mi to w głowie :) "Ci z północy" są przecież tacy sympatyczni :kiss3:

OGRÓD W CIENIU SOSEN 06 Lut 2013 13:33 #119936

• Ewelina
  • Ewelina's Avatar
  • Platinum Boarder
Z powodu braku aktualnych zdjęć ogrodowych , postanowiłam przedstawić Wam dzisiaj naszego psiaka - najwierniejszego "POMOCNIKA OGRODNIKA" :)

Jak bowiem wiadomo :"CANIS CUSTOS DOMUS EST..."

Sunia asystuje w pracach ogrodowych , obwąchuje nowo zakupione roślinki , nie depce rabatek. Naprawdę !
Niestety to za jej sprawą powstają w trawniku wypalone , suche plamy, które systematycznie dosiewam na nowo...

Latem lubi wygrzewać się na trawniku w promieniach słonka ...

Zimą sypia na swoim kocyku lub patroluje ogród brodząc w śniegu.

Uwielbia zabawy, pieszczoty i tarmoszenie klapiatych uszu :)

Zawsze jest na posterunku !

I żeby nie było wątpliwości , kto tu pilnuje porządku !

OGRÓD W CIENIU SOSEN 06 Lut 2013 15:31 #119962

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Bardzo romantycznie i kobieco wygląda w otoczeniu kwiatów. :)
Znajomi też taką psinę mają i bardzo grzecznie się zachowuje w ogrodzie, roślin nie niszczy i też lubi pieszczoty.

OGRÓD W CIENIU SOSEN 06 Lut 2013 15:32 #119963

• dorota
  • dorota's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 111
Piękna z niej blondyna :) i taka poważna , zadumana, tylko na jednym zdjęciu się uśmiecha ;) Takie plamy na trawniku to nic w porównaniu z tą bezgraniczną psią miłością i oddaniem , nie wyobrażam sobie domu bez zwierząt .
Pozdrawiam- Dorota
Mój ogród- po prostu

OGRÓD W CIENIU SOSEN 06 Lut 2013 16:54 #119975

• Roma
  • Roma's Avatar
Sunia wzrok ma bardzo podobny do mojej Bianki,mówiący, "kochaj mnie bo ja Cię kocham bezgranicznie"

Ewelino, wyobraź sobie pięć osobników robiących żółte plamy i już będziesz szczęśliwa,że masz tak mało do obsiania :rotfl1: :rotfl1:
Mimo wiecznie fruwających kłaków w domu,mimo żółtych placów na trawie,mimo dziur tu i ówdzie, nie wyobrażam sobie domu bez tych moich łajdaków.

OGRÓD W CIENIU SOSEN 06 Lut 2013 17:26 #119986

• Ewelina
  • Ewelina's Avatar
  • Platinum Boarder
Ech ta nasza "Blondyna"
DSC06217.JPG

Romuś , pewnie dlatego,że ma takie oczęta , jest kochana bezgranicznie przez całą rodzinę . Ja też nie wyobrażam już sobie domu ani ogrodu bez psa, choć z pewnością było by łatwiej, taniej, czyściej i prościej( nie byłaby "podrzutkiem" w domu córki, gdy wyjeżdżamy na kilka dni, co często się zdarza).
Ostatnio zmieniany: 06 Lut 2013 17:33 przez Ewelina.

OGRÓD W CIENIU SOSEN 06 Lut 2013 17:34 #119990

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 1284
Ewelinko uwielbiam psy, wydaje mi się, że nikt tak nie kocha bezgranicznie człowieka jak pies. Twoja sunia to urocza panienka a do tego ma zdolną panią z artystyczną duszą. Cudownie jest u Ciebie. :flower2:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.
Za tę wiadomość podziękował(a): Ewelina

OGRÓD W CIENIU SOSEN 06 Lut 2013 18:35 #120031

• Roma
  • Roma's Avatar
Ewelino-tak z ciekawości :) czy dobrze odczytałam wiek dając suni 7-8 lat?
Ostatnio zmieniany: 06 Lut 2013 18:35 przez Roma.

OGRÓD W CIENIU SOSEN 06 Lut 2013 18:45 #120035

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
Piękne dekoracje wykonałaś... ja idę teraz od soboty do poniedziałku na kurs florystyczny...po 10 godzin dziennie :blink:
może mnie nauczą czegoś :wink4:
Zdjęcia psa super, jak będę miał już kiedyś dużą działkę na pewno znajdzie się miejsce i dla psa, ale raczej ogrodzone od części ogrodowej :silly:
Wystarczająco dużo żurawek już teraz mój pies mi rozkopał :devil1:

OGRÓD W CIENIU SOSEN 07 Lut 2013 00:58 #120197

• Ewelina
  • Ewelina's Avatar
  • Platinum Boarder
Roma wrote:
Ewelino-tak z ciekawości :) czy dobrze odczytałam wiek dając suni 7-8 lat?
Widać dziewczyna dobrze się trzyma - ma już 14 lat . To staruszka...

OGRÓD W CIENIU SOSEN 07 Lut 2013 09:15 #120223

• Roma
  • Roma's Avatar
Jestem w szoku :supr3: Wizualnie (jak na Goldena) jest w wyjątkowej kondycji.Gdyby tak moje Bernusie chciały doczekać tego wieku :(

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.767 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum