TEMAT: OGRÓD W CIENIU SOSEN

OGRÓD W CIENIU SOSEN 19 Lut 2013 21:31 #126481

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Ewelino,
ta opowieść z dreszczykiem... :woohoo: Strach się budzić czasem. :)

Zielone okna z estimeble.pl

OGRÓD W CIENIU SOSEN 19 Lut 2013 22:13 #126549

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Ewelina wrote:
To ja będę biedna, bardzo biedna :ouch: ,zdenerwowana, rwąca resztki włosów z głowy , itd !- Też chcesz zdjęcie ? :jeez:
Oczywiście, że chcę! ;) Każda prawda o ogrodnictwie jest cenna! A ogrodnik jest wszak bardzo istotnym elementem ekosystemu! ;) :rotfl1:
Brutalne obudzenie się z pięknego snu? Już niedługo, jeszcze troszkę i będzie pięknie! :)

OGRÓD W CIENIU SOSEN 20 Lut 2013 00:28 #126617

• Ewelina
  • Ewelina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 979
Dziewczyny, macie rację - ten pierwszy , barwny widoczek (zdj. powyżej) też zdecydowanie najbardziej mi się podoba .Zmykam więc do łóżeczka w nadziei ,że może znowu mi się przyśni .

Za to psia cieszyła się znowu jak szalona , bowiem kulanie się w śnieżnym puchu to jej ulubiona zabawa !

A teraz życzę Wam KOLOROWYCH SNÓW :bye:
Za tę wiadomość podziękował(a): waldek727

OGRÓD W CIENIU SOSEN 21 Lut 2013 09:23 #127195

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Witaj Ewelino już nie długo kolorowo zrobi się w naszych ogrodach , tylko jeszcze troszkę cierpliwości , wiem to trudne bo ja też już z utęsknieniem czekam na pierwsze ranniki ,przebiśniegi, śnieżyce i krokusy , a potem to już z dnia na dzień więcej roślin zakwitnie .

Ogród Twój jest przepiękny.
Za tę wiadomość podziękował(a): Ewelina

OGRÓD W CIENIU SOSEN 22 Lut 2013 13:26 #127734

• Ewelina
  • Ewelina's Avatar
  • Platinum Boarder
Muszę się Wam przyznać , że choć dość długo nie robiłam ogrodowych zakupów to od kilkunastu dni po prostu mnie opętało :garden1:
Poniżej wczorajszy zakup - MINISZKLARENKA. Pojemność 30 mini-doniczek. Do tego ziemia do wysiewów i flancowania . Niebawem mam zamiar wymknąć się do sklepu nasionkowego, by coś wybrać ( taka smutna jest ta szklarenka , gdy nieobsiana :wink: ).

OGRÓD W CIENIU SOSEN 22 Lut 2013 13:50 #127743

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Ewelina, leć czym prędzej do tego sklepu. Wiem po sobie, że nic tak nie poprawia nastroju jak codzienne doglądanie wysianych roślinek :woohoo: . U mnie już sporą część, posianą jakiś czas temu, już widać :woohoo: . Ale mam teraz frajdę :whistle: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

OGRÓD W CIENIU SOSEN 22 Lut 2013 15:59 #127767

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Ewelinko co ja widzę ???będziesz siać nasionka ??zobaczysz jaka to frajda ...twój kolorowy widoczek jest przepiękny....Chociaż te w bieli też są bardzo ładne..

OGRÓD W CIENIU SOSEN 22 Lut 2013 18:21 #127812

• Ewelina
  • Ewelina's Avatar
  • Platinum Boarder
Wróciłam. Centra ogrodnicze to bardzo dobre miejsca na poprawę nastroju :)
No i mam troszkę nasionek :)

- MINA LOBA
- POZIOMKA (Fragaria vesca)
- PORTULAKA WIELKOKWIATOWA (Portulaca grandiflora)
- KOSMOS SIARKOWY "DIABLO" (Cosmos sulphureus)
- siateczka CEBULKI DYMKI
:) (Mam zamiar urządzić wiosenny ogródek ziołowy na parapecie , a w nim szczypior, pietruszka, mięta, melisa...).

Bardzo ciekawa jestem POZIOMEK. Mam je w ogrodzie , ładnie się rozrastają i owocują dzielnie do późnej jesieni, ale kupowałam gotowe sadzonki. Teraz spróbuję wysiewu ! Zobaczymy , czy coś z tego wyjdzie. Producent podaje ,że nasionka długo wschodzą (4-6 tygodni).

Kupiłam też kilka kłączy ślicznego BODZISZKA o białych kwiatkach z niebiesko-fioletowymi smużkami.
-BODZISZEK ŁĄKOWY (Geranium pratense "Splish-Splash"

OGRÓD W CIENIU SOSEN 22 Lut 2013 18:25 #127815

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
I założę się, że już masz lepszy humor :drool: , a jak jeszcze zaczniesz to wszystko siać :woohoo: , to uśmiech będzie od ucha do ucha :happy: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

OGRÓD W CIENIU SOSEN 22 Lut 2013 20:15 #127893

• Daniela
  • Daniela's Avatar
O jakie ładne bodziszki! Zupełnie jak moje. ;)
Muszę jeszcze powrócić do sklepu po minę, bo widziałam ją, ale nie wiedziałam co to za cudo i nie wzięłam. Ech! :jeez:

OGRÓD W CIENIU SOSEN 22 Lut 2013 22:06 #127941

• Roma
  • Roma's Avatar
Już nie mogę patrzeć na te Wasze poczynanie zakupowo,siewne :angry: a tak obiecałam sobie,że wcześniej nie rozpocznę sezonu jak dopiero w marcu.Czy wytrzymam? :think:

OGRÓD W CIENIU SOSEN 22 Lut 2013 22:19 #127955

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
hehe ja na pewno nie wytrzymam.....jutro idę na Gardenię :happy4:
a bodziszki są śliczne.....lubię takie kolorki :woohoo:

OGRÓD W CIENIU SOSEN 04 Mar 2013 11:46 #130674

• Ewelina
  • Ewelina's Avatar
  • Platinum Boarder
"Operacja sosna" rozpoczęta ! Z opóźnieniem w stosunku do zaplanowanego wcześniej terminu , bo najpierw plany pokrzyżowała pogoda, a potem moja choroba, ale czyszczenie , przycinanie sosen i ogólnie rzecz biorąc doświetlanie ogrodu właśnie trwa. Trzyosobowa ekipa zabrała się od rana ostro do pracy - drabiny, liny,piły, sekatory-bociany i inne takie...
Mam nadzieję,że ogród nie zostanie przy tej okazji doszczętnie stratowany...

OGRÓD W CIENIU SOSEN 04 Mar 2013 13:23 #130705

• dkny
  • dkny's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 103
Ewelino, taka pogoda sprzyja pracom :) Powodzenia!

OGRÓD W CIENIU SOSEN 04 Mar 2013 13:37 #130713

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Witaj :bye:
estem pod wrażeniem Twojej ślicznej działeczki, widą ,że dobra,zielona ręka o nich dba ;) i różych dekoracji :bravo:
Piękne róże powojniki ;) Pięknie też wygląda ta goryczka razem z dąbrówką :) Widziałam świecznicę masz o brunatnych liściach,Właśnie przymierzam się do niej,chcę sobie ją zamówić,napisz jak ona rośnie,jak znosi zimy,czy jest mocno wymagająca???
Piesek fajniutki :P

OGRÓD W CIENIU SOSEN 04 Mar 2013 14:41 #130735

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Mam nadzieję, że szykujesz dla nas jakąś historyjkę obrazkową z serii "przed i po" ;)

OGRÓD W CIENIU SOSEN 04 Mar 2013 16:31 #130749

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Też jestem ciekawa efektu. Ja która mam problemy z sekatorem jestem chłonna wiedzy na temat ciachania :P

OGRÓD W CIENIU SOSEN 05 Mar 2013 21:22 #131342

• Ewelina
  • Ewelina's Avatar
  • Platinum Boarder
Pogoda była dziś niemal wiosenna , słoneczko, ciepło ( 13st !) , nawet ptaszęta odzywały się raz po raz (jakie? nie mam pojęcia) , więc cały dzień panowie zrzucali z koron sosen susz ,cieli, prześwietlali, skracali gałęzie sosen brzóz. Gałęzie lądowały potem w rębaku i na wywrotce. Mam trochę zdjęć , choć w sumie byłam za bardzo zaabsorbowana tym , co się dzieje w ogrodzie, więc zapominałam o fotografowaniu kolejnych etapów prac.
Co bardzo mnie cieszy - cały bałagan wyjechał o zmroku razem z ekipą, nie muszę się więc troszczyć, co z tymi śmieciami teraz zrobić. A wierzcie mi - było tego sporo...

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.838 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum