TEMAT: Zapraszam do Hanutkowa

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 08 Sie 2012 21:35 #60169

• Joyce
  • Joyce's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 33
Ja jeżdżę tą samą drogą nad morze zazwyczaj co roku (od paru lat) i nigdy aż tak źle nie było - dlatego tak sie w tym roku zdziwiłam .... najczęściej jeździmy do Jarosławca, Darłówka, generalnie te okolice...
Pawle, dziękuję - podjedziemy koło południa w sobotę posiedzimy, wypijemy herbatkę i pooglądamy wszystko co się uda zobaczyć :) i z powrotem do domku, od Ciebie to już niedaleko jakieś 350km ale autostrada wiec to szybko pójdzie ;)
Ostatnio zmieniany: 08 Sie 2012 21:38 przez Joyce.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 08 Sie 2012 21:50 #60175

• Roma
  • Roma's Avatar
U mnie zawsze możecie zrobić sobie przystanek, mieszkam po drodze do Pawła :)

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 08 Sie 2012 22:26 #60192

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
Iglaki mnie nie kręcą, ale tylko i wyłącznie ze względy na to, że nie mam miejsca na nie.
Widzę bylinowe ciekawostki, więc ja się osiedlam u Ciebie już na stałe, co prawda cień to u mnie trudny temat, ale zawsze się kawałek wygospodaruje na nowe byliny. Ty masz o tyle dobrze, że pod iglakami sadzić i one też same z siebie cień dają, choć przeważnie to nieduże okazy :silly: Odwiedzić Twój ogród to było by coś, na pewno się kiedyś wypuszczę w Twoje strony... za rok, dwa, B)

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 09 Sie 2012 15:27 #60311

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Aga - w ostatni weekend na zjazd z autostrady przed Gdańskiem trzeba było stać ponad godzinę. Jest jeden wielki plus mieszkania nad morzem - zawsze jadę w przeciwnym kierunku, niż wczasowicze :)

Roma - to już będzie droga do domu ;)

Igor - jeśli chodzi o cień to u mnie też nie ma szaleństwa, bo jak się domyślasz pod tymi kulkami wiele go nie ma :rotfl1: Paprotki wylądowały pod tujowym żywopłotem, gdzie słońce w ogóle nie dociera i tam im chyba będzie dobrze. Jak będziesz gdzieś w okolicy to zapraszam :)

Jako, że było po drodze, to udało mi się odwiedzić moje 'ulubione' centrum ogrodnicze w gdańskim Leroy Merlin. Tym razem moją uwagę przykuły ...

:rotfl1:

A co to te 'shrubs'? Niby bez niespodzianek ...

Wniosek prosty - jak chcesz się udać do LM to zabierz słownik ze sobą :P

Tak, to to samo centrum, gdzie sosnę podpisano jako świerk, a sprzedawcy wmawiali, że bugenwille zimują u nas w gruncie :crazy:
Ostatnio zmieniany: 09 Sie 2012 15:28 przez rispetto.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 09 Sie 2012 16:13 #60320

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Paweł wiesz jakich ludzi zatrudniają do centrów, znajomość języka zupełnie nie jest wymagana :silly:
Co innego w szefostwie, tam się już mail'e po ang. wymienia, zamówienia także w tym języku, więc i specyfikacja przychodzi po angielsku.
Skąd te 'biedne ludziska' mają wiedzieć co to 'shrub' :rotfl1:
Mieli napisać krzaki :lol: :rotfl1:
A jakbyś zapytał, czy mają ostrokrzewy odpowiedzieliby pewnie żebyś sobie poszukał, bo jeszcze powinny być :rotfl1:
Ale cena :think: powiedziałabym przystępna :devil1:
Ostatnio zmieniany: 09 Sie 2012 16:14 przez pamelka.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 09 Sie 2012 18:00 #60333

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Może też nieprzetłumaczona z funtów? :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 09 Sie 2012 20:12 #60347

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
:rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: to całkiem prawdopodobne :lol:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 09 Sie 2012 20:49 #60357

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu - nie wiem, czy 'Krzaki mix' brzmiałyby lepiej niż 'shrub mix' :rotfl1:
Ja rozumiem, że pracownik ogrodu nie musi być lingwistą, ale jest tam przecież jakiś menedżer, który powinien dbać o reputację sklepu! A może ja się nie znam ;) I zgadzam się "powinny jeszcze być, niech pan poszuka" to dosyć często spotykana wypowiedź pracowników takich działow :rotfl1:

Gosiu - patrz, że nie podpytałem! W każdym razie w Euro można płacić :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 09 Sie 2012 20:50 przez rispetto.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 09 Sie 2012 20:58 #60363

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Jak to mówią, jaki menadżer taki sklep :rotfl1:
Widać fakturami zajęty i przeliczaniem waluty :rotfl1: a załoga się głowi :silly: ... nie zawraca sobie głowy powiedzieć chciałam raczej ;)
W Euro i tak wyjdzie taniej niż w funtach :silly: załóżmy jednak, że cała atrakcja tego sklepu to dobra cena :woohoo:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 09 Sie 2012 21:04 #60367

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Gdyby ktoś się pytał to była jeszcze wierzba mandżurska zaschnięta na amen po 20 ... no i teraz nie wiem, złoty, funtów, czy euro :rotfl1:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 09 Sie 2012 21:10 #60370

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Tak więc :think: dobra cena także nie będzie atutem :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: w jakiejkolwiek walucie by nie była :rotfl1:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 09 Sie 2012 21:16 #60373

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Faktycznie, cena dziwna, powinno być 5,99, to tak bardziej marketowo ;) A ja ostatnio dzwoniłam do OBI, do działu Ogród, żeby zapytać, czy floksy zostały przecenione... "Chodzi Pani o fotele ogrodowe?"- usłyszałam w odpowiedzi... "Nie, o takie kwiaty, byliny" mówię... "Ale do ogrodu czy do wewnątrz?" Dogadaliśmy się w końcu... Właściwie rośliny doniczkowe to też byliny ;) Choć czasem bywają i jednoroczne albo i mniej ;)
Ja się czasem jednak dziwię, jak można takie błędy popełniać w nazwach, w pisowni, ciekawa jestem, jak wygląda rekrutacja do pracy w działach ogrodniczych...

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 09 Sie 2012 21:17 #60374

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Ech... nie znacie się! :devil1:
Ta wierzba to była już w celach dekoracyjnych... żeby sobie takie badylki suche w domu postawić, w wazonie jakimś, czy coś w ten deseń...
A klientowi oszczędzono suszenia! :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia
Ostatnio zmieniany: 09 Sie 2012 21:24 przez gorzata.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 09 Sie 2012 21:23 #60378

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosia ciekawe zatem, czy ona była w dziale 'drzewa', czy 'dekoracje'? :woohoo:
To jakby zmienia punkt widzenia :rotfl1:
Marta, a kto tam może rekrutować ... menadżer :lol: ?
Ostatnio zmieniany: 09 Sie 2012 21:24 przez pamelka.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 09 Sie 2012 23:59 #60441

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
U mnie w Brico hortensja Limelight to nowość 2012 na rynku a hosty to rośliny zadarniające. :crazy:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 10 Sie 2012 08:31 #60452

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu - niezbadane są meandry logiki działu marketingu w tego typu sklepach. Tak ze dwa lata temu trafiłem na 'wyprzedaż' w dziale ogrodniczym Praktikera. Zachęcony wielkim banerem wszedłem i już na starcie mina mi nieco zrzedła, gdy zobaczyłem, że to tylko 30%. Jak na ceny wyjściowe to słabiutko. No ale nic, idę dalej, patrzę, i oczom nie wierzę. Wszystko uschnięte na amen! Kompletnie żadnych oznak życia! Ja wiem, że zdarzył się podobno przypadek wskrzeszania martwych, ale to zdecydowanie nie podpadało pod ten scenariusz :lol:

Marto - i kupiłaś te fotele? :rotfl1: Co do rekrutacji, to wydaje mi się, że spychają tam ludzi za karę, bo kto by chciał biegać po dworze, gdy na przemian leje, upał, wiatr, nieraz śnieg itd ;) Może mam pecha, ale jeszcze nie spotkałem w takich przybytkach choćby w miarę kompetentnej osoby. Już jestem w stanie zrozumieć, że ktoś może się nie znać, ale czemu wprowadza się ludzi celowo w błąd?

Gosiu - to chyba na Wielkanoc taką wierzbę maluje się na biało i wstawia do wazonów? No popatrz! Nie pomyślałem o tym :rotfl1:

Jolu - suchelce były jednak w dziale 'Ogród', choć jak tak z drugej strony spojrzeć to może byłby to dekoracje ogrodowe? :rotfl1:

Igor - też dobre :rotfl1: Hosty zadarniające trzeba było brać! Po rozmnożeniu interes życia byś na nich zrobił! :rotfl1:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 10 Sie 2012 09:02 #60462

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Na biało to chyba na Boże Narodzenie? :rotfl1:
Jak kogoś choinka nie satysfakcjonuje :rotfl1:

Jednak pozostanę przy swojej wersji wielkanocnej... skoro roślinki miały przy tej okazji zostać wskrzeszone :silly:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Sie 2012 23:51 #60838

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
A skorzystałeś z mojej rady kilka stron wcześniej i wyrównałeś brzegi jednej z rabatek? Ze dwie kulki by się zmieściły. ;) Gdzieś się znowu obłowił taką ilością cudnych kulek? :whistle:

Jak już nic nie zmieścisz to można posadzić gęściej. Kulki też usychają, zawsze można uzupełnić braki. No i zostają duże donice.
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.
Ostatnio zmieniany: 11 Sie 2012 23:54 przez Dangar.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.276 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum