TEMAT: Zapraszam do Hanutkowa

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 25 Sty 2013 09:47 #115147

• Sylweste
  • Sylweste's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 93
a słońce u mnie ma być jutro :happy4:
Mój ogród na blogu
Ogród igłą utkany
Serdecznie pozdrawiam
Sylwek
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 25 Sty 2013 10:38 #115166

• lizz
  • lizz's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Iglaczki w śniegu ślicznie wyglądają.
U mnie też dziś słoneczko zaczyna wyglądać. Zaraz robię kawę i uciekam z nią na dwór, przejść się po ogrodzie.
W przedziwnym mieszkam ogrodzie, gdzie żyją kwiaty i dzieci, i gdzie po słońca zachodzie uśmiech nam z oczu świeci.... Leopold Staff

Zapraszam do "Ogrodowe potyczki Małgorzaty"

Pozdrawiam
Małgosia

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 25 Sty 2013 19:29 #115380

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Alu - zaraza zdaje się przechodzić, ale jeszcze chwilę posiedzę na zwolnieniu. Życzę dużo zdrówka!

Piotrze - tak rozszalałem się ze rozdawaniem słońca, że wszyscy mówią, że będą mieli je w weekend, a u nas ma być pochmurno :lol: Zdążyłem jednak przywyknąć, że pogoda kiepści się na weekend, ale tym razem to ja byłem górą siedząc w domu cały tydzień :lol:

Jolu - jak słyszę słońce dotarło w parę rejonów naszego kraju :) Bo to słońce to od serca było dane! :lol: Śnieg u nas chyba jeszcze w tym roku nie padał. Noc w noc jest około -10, ale opadów zero ;)

Sylwek - no bo całe słońce do Was wysłałem :lol: A to żółte to chyba Vargguld, ale teraz znacznika nie odkopię ;) Tam się wybarwił, bo pierwszy rok w ogrodzie :lol: Zobaczymy jak dalej będzie rósł.

Gosiu - z kawą na ogród? :eek3: Przecież to ręka odpadnie od trzymania kubka w taki mróz :lol:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 25 Sty 2013 19:32 #115384

• lizz
  • lizz's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Jak ręka odpadnie? :think: Tego nie planuję. :happy4:
U mnie na słoneczku to przyjemnie dziś było. Zawsze można rękawiczki założyć.
W przedziwnym mieszkam ogrodzie, gdzie żyją kwiaty i dzieci, i gdzie po słońca zachodzie uśmiech nam z oczu świeci.... Leopold Staff

Zapraszam do "Ogrodowe potyczki Małgorzaty"

Pozdrawiam
Małgosia

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 25 Sty 2013 19:41 #115388

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
To w takim razie musi być kubek z dużym uszkiem, bo palec w rękawiczce nie wejdzie :lol: A poza tym kawa szybko stygnie :lol:

Zapomniałem fotek ;)

I na koniec patent dla oczkomaniaków

Napowietrzacz sprawdza się :woohoo:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 25 Sty 2013 19:54 #115394

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Napowietrzacz się sprawdza, a ryby żyją? ;)
Muszę przyznać, że ładnie iglakom w tych czapeczkach! To jeszcze z zeszłorocznego śniegu? Nasze iglaki wciąż dostają nową dostawę! :mad2:
A należytą ostrożność podczas spacerów zachowujemy? ;) Śniegu dużo, kulki niektóre małe...

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 25 Sty 2013 20:03 #115400

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Rybki żyją :) Czasami nawet któraś mignie w przeręblu :) Śnieg stary i nowego w prognozie nie widać, ale tyle co jest w zupełności mi wystarczy :wink4:
O ostrożność przy spacerowaniu dbają dzidy, o których wspominał Sylwek :lol: Tam, gdzie nie bardzo jest możliwość złapania jakiegoś punktu odniesienia podczas spacerowania tkwią zawczasu wbite kije :) Może mało estetycznie to wygląda, ale przynajmniej niczego nie rozdepczę :devil1:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 26 Sty 2013 09:05 #115578

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
W moim oczku rybek nie ma , ale boję się o lilie wodne , czy przezimują :jeez: .

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 27 Sty 2013 20:07 #116123

• Zjawka
  • Zjawka's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 23
Pawle ogród masz przepiękny :bravo: aż nie chce się go opuszczać. :whistle:
Pozdrawiam
Aneta :)

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 27 Sty 2013 20:35 #116140

• aneta72
  • aneta72's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 111
Witam ponownie.Dziękujemy za tyle promieni słonecznych z Hanutkowa.Tyle rozkoszy dla oka i duszy .Dzień dłuższy,zwierzaki zmieniają sierść na wiosenną ,zaczynają zazieleniać się kwiaty doniczkowe jak fuksja ,datury to moje oznaki nadchodzącej wiosny. :supr3: Mam pytanie co do zdjęcia z oczkiem wodnym ,po co te kijki, czy to specjalne napowietrzanie ?Tak oglądam i oglądam :crazy: Ja stosuje snopki ze słomy i styropian .Oj człowiek uczy się całe życie... :crazy: Pozdrawiam
Ostatnio zmieniany: 28 Sty 2013 06:50 przez aneta72.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 28 Sty 2013 11:25 #116272

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 1284
Wizyta w Twoim ogrodzie to prawdziwa uczta dla ducha, podobnie jak Zjawka mam problem z opuszczeniem go, choć iglaki nie są moją domeną, ale za to inne rośliny pokazane u Ciebie budzą mój zachwyt. :thanks:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 28 Sty 2013 19:57 #116418

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia ...zdjęcia zimowe rewelacja jednak iglaki w zimie to najlepszy obiekt fotografowania...u siebie nie mam iglaków ponieważ mam działkę z ROD..a tam takie iglaki nie przetrzymają zimy bo na wiosnę pod okryciem nie ma już iglaka rozpłynął się ze śniegiem..co innego ogród własny przy domku to było moje marzenie ...zostało marzenie....piękne kwiaty pokazałeś ..jestem pod wrażeniem..

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 30 Sty 2013 12:26 #117008

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Geniu - lilie wodne są bardzo wytrzymałe, szczególnie te częściej spotykane gatunki. Jeśli dobrze pamiętam to mamy tą samą odmianę od Przemka :) Moja karpa zimuje bezproblemowo od tamtego czasu.

Aneto Zjawko - dziękuję za odwiedziny :) O tej porze roku raczej nie ma tłoku w ogrodzie, więc zwiedzaj do woli :)

Aneto (72) - ze zwierzakami masz 100% racji. Nie nadążamy z wyczesywaniem kociej sierści ;) Co do oczka i kijków, to właściwie jest tylko jeden ;) Kiedyś stosowałem styropianowy przerębel, ale on spełniał swoje zadanie tak mniej więcej do -10 stopni. Gdy robiło się zimniej to pokrywa lodowa w jego sąsiedztwie była najgrubsza i w oczku robiła się przyducha. Teraz stosuję napowietrzacz i spokojnie wytrzymuje do -20. Kijek jest po to, żeby wężyk wchodził do wody w tym miejscu, gdzie wydostają się bąbelki. W ten sposób nie ściśnie go lód. Oczywiście jest problem z wydzielaniem się wewnątrz wężyka pary wodnej, która skrapla się i lubi zamarznąć, ale wtedy zabieram sprzęt do domu na parę godzin, czekam aż rozmarznie i znowu go włączam.

Gosiu - cieszą mnie miłe słowa i zachęcam do dalszego zwiedzania :) Nie samymi iglakami Hanutkowo stoi :)

Alinko - zdrowie już praktycznie wróciło, ale martwi mnie co innego ... powrót do pracy zbliża się nieuchronnie :evil: Naczytałem się ROD-owych problemach z kradzieżami roślin i łapy bym połamał takim złodziejom. Co zrobić, pod prąd przecież roślin nie podłączysz ;) Tym bardziej zapraszam do oglądania iglaków w naszym ogródku :)

W ogrodzie wszystko płynie, coraz więcej trawnika i rabatek wygląda spod śniegu. Prawie jak wiosna :lol:
Trochę iglastego słońca na ten ponury dzień:

abies koeana Aurea USA

Cis, ale zapomniałem jaki :oops:

pinus mugo Thomas

picea omorika Pendula Michał

pinus thunbergii Ogon

thuja plicata Daniellow
Ostatnio zmieniany: 30 Sty 2013 12:34 przez rispetto.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 30 Sty 2013 12:51 #117017

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Paweł Przemkowi ostatnio zmarzła jego lilia, ja mam jeszcze 4 inne lilie te do płytszych oczek wodnych .

Genia
Ostatnio zmieniany: 01 Lut 2013 14:15 przez e-genia.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 31 Sty 2013 21:45 #117568

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Dlaczego Rispetto ma twarz Dorci???????????
Czy ja o czymś nie wiem????????

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 31 Sty 2013 22:15 #117589

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
U mnie Paweł ma wciąż twarz Kurta... A ja tak tęsknię za tym kapeluszem! ;)
Paweł, zupełnie nie rozumiem, dlaczego rychła perspektywa powrotu do pracy została obdarzona taką ikonką :mad2: :rotfl1: Wszak powinna mieć taką :woohoo:
Paweł, pamiętasz, ktoś kiedyś wyjaśnił te magiczne bezśnieżne kręgi ;) przy kulkach... Ja tam wolałabym wierzyć w magię ich tajemniczego promieniowania, ale ponoć fizyka ma jakieś mniej romantyczne wyjaśnienie... Pamiętasz?

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 31 Sty 2013 22:27 #117599

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
To nie jest fotomontaż :happy4:

zrzut2.JPG

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 31 Sty 2013 22:38 #117609

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
:eek3: Aż tak by Dorcia kulek zapragnęła, żeby Pawła z Hanutkowa wygryźć? :rotfl1: Nie podejrzewałabym ją o to! :rotfl1:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.588 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum