Doroto, Romo - spierać się nie będę, ale
wydaje mi się, że taki żywy to i miejsca więcej zajmuje i wyhasać się musi
Tyle, że nawóz do ogrodu byłby pod ręką
O świerczku postaram się pamiętać
Geniu - nasze oczko ma niecałe 10 m2 powierzchni i pojemność około 6-7 m3. Od dwóch lat jest w permanentnej przebudowie
Najpierw dobudowałem pomost, a teraz zmieniam rośliny wokół niego. Chcę pozbyć się wszystkich 'tataraków', a zostawię tylko lilie, rośliny bagienne i pływające.
Mirek - dzięki! Człowiek całe życie się uczy
Pawle - witaj
Zapraszam do odwiedzin
Ogród ma chyba znamiona kolekcjonerskiego, ale do prawdziwych kolekcji to mu bardzo daleko. Powiedzmy, że raczej zbieram ciekawe rośliny
Aneto - na pewno mogę polecić Ci lilię, o której tu wspominamy z Genią i Przemkiem - Attraction. Rośnie bezproblemowo, nieźle zimuje, obficie kwitnie, szybko się rozrasta - same zalety
Biały konik??? Eeee .... kolor mocno brudzący
Gosiu - ale my tu chyba nie rozmawiamy o zakupach na aukcji w Janowie Podlaskim
Yyyy... no przynajmniej ja nie mam tam czego szukać
No i ten trawnik! Choć z drugiej strony mając takiego konia można z kosiarki zrezygnować
Igorze, Doroto - a może to my pod wpływem zimy osiągamy takie stany psychiczne?
No i zrobił się z tego mały skandal obyczajowy
Ale gdzie nam do Marty! Do ogólnopolskie sławy i splendoru przedstawianego w godzinach najwyższej oglądalności
O nas to może co najwyżej Fakt lub Superexpress wspomni na przedostatniej stronie u dołu
Wiktorze - witaj w Hanutkowie
Przemek - tak teraz myślę sobie na jakiej głębokości jest posadzona ta sadzonka od Ciebie. Wydaje mi się, że to coś około 70 cm, więc tak głęboko oczko nie zamarza. Największy lód jaki miałem nie przekraczał 30 cm. Cieszę się, że lilia do Ciebie wróciła. Zaciekawiłeś mnie tym lotosem - muszę o nim poczytać.
A tak w ogóle to kiedy doczekamy się Twojego wątku?
Ewelino - witaj
U nas też chwilę było "po zimie", ale nie dała długo od siebie odpocząć i znowu popadało. Trochę to dziwne, bo cały czas jest od +1 do +4
Dzisiaj rano była taka ślizgawka, że ledwo na równej nawierzchni ruszyłem. Rośliny u mnie póki co nie startują i dobrze. Wiciokrzew to chyba jeden z tych, co najwcześniej budzą się do życa. Gdy miałem nim obsadzoną południową ścianę domu to zielone listki pojawiały się bardzo szybko
Marto - uważasz, że taki biały rumak dobrze komponowałby się z taką np Tanima-no-uki lub Icebreakerem?
Gdyby konia przyprószyć nieco popiołem, to może nawet przy Silberlocke nieźle by wyglądał
Danusiu - śniegu, choć padało całą noc, jest może ze 2 cm. Tak, jak pisałem wcześniej, jest cały czas powyżej zera i o dziwo słońce wygląda zza chmur
Długo więc ten śnieg nie poleży
Żeby nie zapeszyć, ale zima póki co wyjątkowo łagodna ...
A śmiech to przecież najlepsze lekarstwo