TEMAT: Zapraszam do Hanutkowa

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 02 Lut 2013 17:59 #118358

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Roma wrote:
dorota wrote:
Eeee, wydaje mi się , że droższy w utrzymaniu jest ten prawdziwy, znaczy koń-zwierzę, ten mechaniczny przynajmniej zimą stoi w garażu i jeść nie woła ;)
Doroto-i tu pozwolę się z Tobą nie zgodzić ;) Ten żywy jet tańszy w zakupie a w brew pozorom utrzymanie mniej kosztuje niż średniej wielkości psa. :kiss3:

To zależy. Widziałam konie i z kilkoma zerami na końcu. No Paweł musiałby znowu trawnik zakładać. A o to chyba mu nie chodzi :rotfl1:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Zapraszam do Hanutkowa 02 Lut 2013 19:45 #118416

• Roma
  • Roma's Avatar
Trawniki t rzeczywiście jest argument na nie :garden: ;)

Zapraszam do Hanutkowa 02 Lut 2013 20:29 #118444

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
:rotfl1: się uśmiałem, ostatnio Oaza trochę nam płata figle :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 02 Lut 2013 20:29 przez Igor.

Zapraszam do Hanutkowa 02 Lut 2013 20:48 #118461

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Igor, no nie mów, że się uśmiałeś z Dorci na Pawełku? :silly: :rotfl1: :rotfl1:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Zapraszam do Hanutkowa 02 Lut 2013 20:50 #118464

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
Niestety tak :devil1: dla mnie to już wszystko jest możliwe, skoro Marta była dwa razy pod rząd w ogólnopolskich wiadomościach to o czym my tu rozmawiamy :happy3:

Zapraszam do Hanutkowa 02 Lut 2013 21:09 #118489

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Nie no, moje wtargnięcie na Pawełka, to pikuś, przy Marcie ... jednak ja nie miałam zasięgu ogólnopolskiego :rotfl1: :rotfl1: ... następnym razem bardziej się przyłożę :devil1: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Zapraszam do Hanutkowa 03 Lut 2013 19:28 #118925

• wiknak-51
  • wiknak-51's Avatar
  • Junior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2
No Paweł, widzę że nastąpił zwrot w Twoim życiu, już nie depczesz, ale masz się czym pochwalić, pozdrawiam wujek Diany.

Zapraszam do Hanutkowa 04 Lut 2013 15:48 #119349

• Przemek
  • Przemek's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 49
Lilia wodna Attraction jest bardzo żywotną odmianą, trudno ją uśmiercić choć mnie się udało ;) ale to chyba z powodu iż za mało ją jeszcze dzieliłem, wielka kępa uniosła się zimą pod powierzchnię i była zbyt płytko, a mrozy minionej zimy nie dały jej szans na przetrwanie, ale nie ma tego złego zrobiło się miejsce aby zdobyć inne odmiany, a i ta stracona do mnie powróciła :)
Geniu jeśli zimuje na dnie oczka, to nie powinnaś się obawiać o zimowanie.
Mnie się z kolei zachciało lotosu.
Dzięki za pamięć :bye:

Zapraszam do Hanutkowa 04 Lut 2013 18:17 #119386

• Ewelina
  • Ewelina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 979
Pawełkuzajrzałam po przerwie , no b gdzie , jak nie do Hanutkowa ? U nas już po zimie ( przynajmniej na razie ) , cały śnieg stopniał, dziś było mokro, ciepło i zielono... Aż się boję , jak to wpłynie na rośliny- zauważyłam ,że WICIOKRZEW zaczyna się zielenić !!!

Zapraszam do Hanutkowa 04 Lut 2013 22:13 #119518

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
aneta72 wrote:
Panie Rispetto do iglaków lepiej pasowałby konik, najlepiej biały :happy4: !
Ale przecież iglaki to już jest konik! ;) Żeby nie powiedzieć konisko! :lol: Drugiego już lepiej nie wprowadzać, bo się nie pomieszczą... No chyba, że białego... Biała rabata? :woohoo: :rotfl1:

Zapraszam do Hanutkowa 04 Lut 2013 22:45 #119529

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Paweł, skąd u Ciebie tyle śniegu? U mnie trochę popadało w niedzielę, ale dzisiaj już było czarno.Wieczorem lało. :angry:

Coraz weselej w tym wątku. Jak na chorych, całkiem dobrze się bawicie .I tak trzymać ! choroba szybciej przejdzie. :lol:
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Zapraszam do Hanutkowa 05 Lut 2013 09:21 #119571

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Doroto, Romo - spierać się nie będę, ale wydaje mi się, że taki żywy to i miejsca więcej zajmuje i wyhasać się musi :lol: Tyle, że nawóz do ogrodu byłby pod ręką :lol:
O świerczku postaram się pamiętać :)

Geniu - nasze oczko ma niecałe 10 m2 powierzchni i pojemność około 6-7 m3. Od dwóch lat jest w permanentnej przebudowie :lol: Najpierw dobudowałem pomost, a teraz zmieniam rośliny wokół niego. Chcę pozbyć się wszystkich 'tataraków', a zostawię tylko lilie, rośliny bagienne i pływające.

Mirek - dzięki! Człowiek całe życie się uczy ;)

Pawle - witaj :drink1: Zapraszam do odwiedzin :) Ogród ma chyba znamiona kolekcjonerskiego, ale do prawdziwych kolekcji to mu bardzo daleko. Powiedzmy, że raczej zbieram ciekawe rośliny ;)

Aneto - na pewno mogę polecić Ci lilię, o której tu wspominamy z Genią i Przemkiem - Attraction. Rośnie bezproblemowo, nieźle zimuje, obficie kwitnie, szybko się rozrasta - same zalety :)
Biały konik??? Eeee .... kolor mocno brudzący :rotfl1:

Gosiu - ale my tu chyba nie rozmawiamy o zakupach na aukcji w Janowie Podlaskim :lol: Yyyy... no przynajmniej ja nie mam tam czego szukać :lol: No i ten trawnik! Choć z drugiej strony mając takiego konia można z kosiarki zrezygnować :lol:

Igorze, Doroto - a może to my pod wpływem zimy osiągamy takie stany psychiczne? :rotfl1: No i zrobił się z tego mały skandal obyczajowy :lol: Ale gdzie nam do Marty! Do ogólnopolskie sławy i splendoru przedstawianego w godzinach najwyższej oglądalności :lol: O nas to może co najwyżej Fakt lub Superexpress wspomni na przedostatniej stronie u dołu :lol:

Wiktorze - witaj w Hanutkowie :drink1:

Przemek - tak teraz myślę sobie na jakiej głębokości jest posadzona ta sadzonka od Ciebie. Wydaje mi się, że to coś około 70 cm, więc tak głęboko oczko nie zamarza. Największy lód jaki miałem nie przekraczał 30 cm. Cieszę się, że lilia do Ciebie wróciła. Zaciekawiłeś mnie tym lotosem - muszę o nim poczytać.
A tak w ogóle to kiedy doczekamy się Twojego wątku? :idea1:

Ewelino - witaj :) U nas też chwilę było "po zimie", ale nie dała długo od siebie odpocząć i znowu popadało. Trochę to dziwne, bo cały czas jest od +1 do +4 :crazy: Dzisiaj rano była taka ślizgawka, że ledwo na równej nawierzchni ruszyłem. Rośliny u mnie póki co nie startują i dobrze. Wiciokrzew to chyba jeden z tych, co najwcześniej budzą się do życa. Gdy miałem nim obsadzoną południową ścianę domu to zielone listki pojawiały się bardzo szybko :)

Marto - uważasz, że taki biały rumak dobrze komponowałby się z taką np Tanima-no-uki lub Icebreakerem? :rotfl1: Gdyby konia przyprószyć nieco popiołem, to może nawet przy Silberlocke nieźle by wyglądał :rotfl1:

Danusiu - śniegu, choć padało całą noc, jest może ze 2 cm. Tak, jak pisałem wcześniej, jest cały czas powyżej zera i o dziwo słońce wygląda zza chmur :eek3: Długo więc ten śnieg nie poleży ;) Żeby nie zapeszyć, ale zima póki co wyjątkowo łagodna ...
A śmiech to przecież najlepsze lekarstwo :D

Zapraszam do Hanutkowa 05 Lut 2013 09:28 #119574

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
rispetto wrote:
Gdyby konia przyprószyć nieco popiołem, to może nawet przy Silberlocke nieźle by wyglądał
Sam się przybrudzi... nie pamiętasz, co pisałeś parę zdań wcześniej? :funnyface:

U Was opady mają dziś być najobfitsze... jakaś sprawiedliwość dziejowa musi być! :teach:
Pozdrawiam - Gosia

Zapraszam do Hanutkowa 05 Lut 2013 09:35 #119579

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosiu, tak sobie myślę, że koń to nie bardzo, bo konie to tylko nad Wisłą

:rotfl1:

A śnieg póki co tylko topnieje, patataj, patataj :rotfl1:

Zapraszam do Hanutkowa 05 Lut 2013 11:25 #119609

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Paweł mam pytanie , teraz w lutym trzeba pryskać jakimś środkiem iglaki , zapomniałam nazwę , mógłbyś mi przypomnieć , SKS :hammer: i za żadne skarby nie mogę sobie przypomnieć .

Paweł w koło oczka przydały by Ci się irysy japońskie ensata , miały by tam dobrze .
Ostatnio zmieniany: 05 Lut 2013 11:27 przez e-genia.

Zapraszam do Hanutkowa 05 Lut 2013 11:30 #119612

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Promanalem? :think:
Pozdrawiam - Gosia
Za tę wiadomość podziękował(a): e-genia

Zapraszam do Hanutkowa 05 Lut 2013 14:54 #119666

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Na Promanal chyba jeszcze za wcześnie i za zimno ;)
Marzec, ok 12 stopni i można jechać B) pod warunkiem, ze nie ma wiatru :jeez:

Aaaa i wszystkie oprócz niebieskich oczywiście, ale o tym pamiętamy :)
Ostatnio zmieniany: 05 Lut 2013 14:55 przez pamelka.

Zapraszam do Hanutkowa 05 Lut 2013 15:11 #119673

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Też myślę, że zdecydowanie za szybko. Zaczekałbym do czasu, aż temperatura w nocy będzie powyżej +5, a w dzień powyżej +10. Końcówka marca to wg mnie optymalny termin.
Co do niebieskich igieł to słyszałem, że mogą zzielenieć pod wpływem Promanalu, ale szczerze mówiąc nie zaobserwowałem nic takiego :blink:
Za tę wiadomość podziękował(a): e-genia

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.529 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum