TEMAT: Zapraszam do Hanutkowa

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Sty 2013 18:51 #113260

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1228
Fajna krzyżówka wyszła z tych orlików od nasionka, ciekawy kolor i kształt kwiatów. :) Szkoda by było jakby zostały unicestwione.
Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Sty 2013 20:51 #113353

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Tak ogólnie w sprawie orlików odpowiem, że mam nadzieję iż kępa ocalała, bo jak na nią patrzę to faktycznie wygląda ładnie ;) Do zajęcia się nią zmusiły mnie siewki, których było na tej rabacie mnóstwo i przerastsły każą roślinę. Jakoś nie wpadłem na pomysł, że po prostu można ściąć kwiaty przed zawiązaniem nasion :oops: Mądry Polak po szkodzie ;)

Iwa - może jakieś zdjęcie? :lol:

Aneto - korę biorę z tartaku. Parę razy w roku pojadę tam z przyczepką i na moje potrzeby wystarcza. Taki ładunek to tak mniej więcej 30 workó 80-litrowych. Cena - własna praca przy załadunku.

Tym razem kilka zdjęć mniej 'kulkowych, bo akurat taki dzień mi się trafił w archiwum (konkretnie to 15.07) ;)

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Sty 2013 21:15 #113374

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Paweł - mówisz i masz. U ciebie chyba nie da się zrobić zdjęć bez kulek, na każdym choć kawałek się ujawnia :P

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Sty 2013 21:17 #113378

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
rispetto wrote:
...taki dzień mi się trafił w archiwum ...
Lubię takie dni! :lol:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 20 Sty 2013 21:45 #113402

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
rispetto wrote:
Trochę za bardzo rozsiewały się w tym miejscu i coś z tym zrobiłem, ale nie pamiętam co :lol:
Trzeba zacząć zapisywać! :rotfl1:
Paweł, niby miejsca brak, ale jeszcze wszystko się jakoś mieści, to jest dopiero cud nad cuda! A orliki te pamiętam, oby się odnalazły wiosną, bo one całkiem jak czarcie miotły na orliku ;) , takie gęściutkie i zwarte!

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Sty 2013 20:47 #113772

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Iwa - jak napisałaś o tych kulkach to faktycznie sam to zaczynam zauważać :lol: Muszę zwracać więcej uwagi przy kadrowaniu :lol:

Gosiu - Takie dni to łatwo lubić :lol: Spróbuj polubić takie dni jak dziś :lol:

Marto - nasza forumowa Gwiazdo Telewizyjna! :lol: W moim wieku to już powoli trzeba wszystko zapisywać :lol: Jeszcze trochę to będę musiał sobie kupić taki dozownik, żeby leków nie zapomnieć

:lol:

Przenosimy się do lipca, konkretnie w drugą połowę, a konkretniej w trzecią dekadę, a jeszcze konkretniej w dzień byłego święta ;)

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Sty 2013 20:50 #113775

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
rispetto wrote:
Przenosimy się do lipca, konkretnie w drugą połowę, a konkretniej w trzecią dekadę, a jeszcze konkretniej w dzień byłego święta ;)
E. Wedel?! :woohoo:

Dzisiejszy dzień lubię za to... że już mija...
I tym mijaniem przybliża nas do wiosny! :)

Może być? :whistle:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Sty 2013 20:57 #113783

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
rispetto wrote:
Jeszcze trochę to będę musiał sobie kupić taki dozownik, żeby leków nie zapomnieć

:)
Ale pamiętaj, że pomyłka może drogo kosztować! :rotfl1:
I jeszcze na pewno Ci ta delosperma :huh: już zimowała! Taka wielka, musiała... Kiedy będzie ten lipiec! :angry:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Sty 2013 21:16 #113799

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Nieodróżnienie poranka od nocy... w dowolnej zresztą konfiguracji :P zawsze bywa ryzykowne!

Mnie zachwyciło pierwsze zdjęcie... jest takie... świetliste! :)
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 21 Sty 2013 21:36 #113814

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1228
Piękna kępka delospermy Copera :supr3: Mój mi wymarzł :unsure: Została mi tylko nubigena. Perukowiec też pięknie zakwitł :) Ładny ogródek. :bravo:
A czy kamienie w obrzeżu masz tylko poukładane czy wmurowane, bo widzę, że mają "twardy" podkład?
Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 22 Sty 2013 09:32 #113960

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Paweł to ostatnie zdjęcie najładniejsze, oby moje iglaczki też troszkę podrosły i był taki piękny widok .

U mnie perukowiec podolski Royal Purple chorował , liście już latem schły , jesienią go wykopaliśmy .

Genia

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 22 Sty 2013 10:05 #113983

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
WOW tyle bylinowych kolorów :bravo: ładnie, ładnie.
Ja tak patrzę na Twoje rabaty to miejsca na małe kulki jeszcze sporo zostało :wink4:
Zawsze można jeszcze coś z orlikami zrobić :silly: wykopać :lev: /jeśli zostały :evil: /
Ostatnio zmieniany: 22 Sty 2013 10:05 przez pamelka.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 22 Sty 2013 15:32 #114080

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Piekna ta alejka z widokiem na kulkową rabatkę. Nie mogłam się napatrzeć. :woohoo:
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Sty 2013 11:43 #114397

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
A dla mnie przepiękne pierwsze z hortensją na pierwszym planie

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Sty 2013 11:49 #114401

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
A ja zajrzałam pogratulowac :flower1:
Hanutkowo wysuwa się na pierwszą pozycję polpularności na naszym forum :hug:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Sty 2013 12:50 #114423

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosiu - przyznam, że wolę święto E.Wedel :lol: Jakoś tak przyjemniej mi się kojarzy ;)

Marto - umieszczanie tabletek w odpowiednich okienkach zostawię komu innemu. Za duża odpowiedzialność :lol: A przy okazji będę miał swój kalendarz adwentowy :lol:
Delosperma rośnie chyba trzeci rok. Mam jeszcze żółtą i choć rośnie pół metra dalej to nawet w połowie tak się nie rozrosła ;)

Gosiu - przyznam, że gdy mam wstać rano do pracy, to niekiedy zdarza mi się obudzić w środku nocy z przerażeniem w zaspanych oczach "Zaspałem! Budzik nie zadzwonił! Zrywam się, patrzę na śpiących domowników, pukam się w czoło i kładę dalej :rotfl1:

Piotrze - kamienie są poukładane i lekko zagłębione w ziemi. Na początku myślałem, żeby je zabetonować, ale po pierwsze nie bardzo mi się chciało, a po drugie rabatki w naszym ogrodzie mają tendencję do zmiany kształtów :lol: Przyznam, że nie wiem w czym tkwi tajemnica uprawy delospermy. Rośnie po prostu :lol:

Geniu - perukowcom wyjątkowo pasuje nasz mikroklimat. Rosną i kwitną jak oszalałe. W zeszłym roku wiosną posadziłem 30 cm sadzonkę 'Golden Spirit' i do jesieni urosła na ponad metr! Trochę z resztą przerósł moje oczekiwania i musiałem go jesienią przekopać :lol:

Jolu - miejsca pozostało już TYLKO na maleńkie kulki! Nawet nie na małe, ale właśnie na maleńkie :lol:
Mam mimo wszystko nadzieję, że orliki nie dokonały żywota na kompoście :oops:

Danusiu - no popatrz, a tam mało kto się zapuszcza w naszym ogrodzie! :lol: Wszyscy pędzą nad oczko rybki nakarmić, a brzuchy to im o mało nie popękają z przejedzenia :lol:

Iwa - ta hortensja 'dała czadu' jesienią i niesamowicie urosła. Właśnie się zastanawiam, czy ciąć ją krótko na wiosnę, czy może pozwolić jej rosnąć ;)

Jolu - nie bardzo wiem jak to możliwe :blink: Ojej ... :oops: Nie wiem co powiedzieć ... :oops: Może "Nadejszła wiekopomna chwiła ..." :rotfl1:
Tym serdeczniej chciałbym podziękować wszystkim gościom za odwiedziny :drink1:
Nie zapomnijmy przy tym, że Ty masz już drugi wątek ;)

Dziś przez chmury na chwilę przedarło się słońce, a że wracałem z przychodni z kolejnym zwolnieniem to korzystając z okazji wyskoczyłem na szybką sesję zdjęciową. Sesja była wyjątkowo szybka, bo skończyła się po 3 zdjęciach z powodu wyczerpanej baterii :club2: Po naładowaniu resztę zdjęć pstryknęła M, ale niestety słońce już zaczęło zachodzić :(

A w wolnych chwilach powstaje nowy drapak dla kotów :)
Ostatnio zmieniany: 23 Sty 2013 13:02 przez rispetto.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Sty 2013 13:08 #114430

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Pawle, skoro kolejne zwolnienie, to chyba trzeba szybciutko do łóżeczka się kłaść, a nie wałęsać po ogrodzie? ;)
Fajna ta Twoja druga połowa lipca - dla każdego coś miłego! Ja znalazłam dla siebie śliczną, dorodną kępę lilii :flower2:
Przyznam, że też coraz trudniej znoszę tę zimę :evil: Staram się jak mogę, ale co raz to dopada mnie jakaś depresja, czy łagodniejszy marazm...Chyba się wezmę za sianie...Może kontakt z 'żywą' ziemią pomoże...
A tymczasem żyję organizacją III Noworocznego Koncertu Charytatywnego na rzecz podopiecznych naszej Fundacji. Pracy sporo, ale satysfakcja jeszcze większa!
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 23 Sty 2013 13:16 #114432

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Ojtam, ojtam :lol: Można zwariować od tego ciągłego bezproduktywnego leżenia :crazy: Jedyny plus z tego jest taki, że radykalnie zmniejszyła się ilość lektury jaka zebrała się przy łóżku.
Zimę jeszcze bym zniósł, gdyby nie to ciągłe zachmurzenie. Człowiek zapomina jak słońce wygląda! Dlatego też nie mogłem odpuścić dzisiejszej okazji, gdy w końcu przebiło się przez chmury. Z miejsca wszystko radośniej wygląda i od razu zdrowszy się poczułem :lol:
Trzymam kciuki za koncert! Gdzieś przemknęła mi przed oczami reklama Waszej Fundacji :)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.689 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum