TEMAT: Zapraszam do Hanutkowa

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 07 Kwi 2012 22:30 #21876

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
No to i ja przydreptałam, żeby złożyć ci życzenia wszelkiej pomyślności, samych słonecznych dni i spełnienia marzeń :flower2:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 08 Kwi 2012 09:27 #21910

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Jeszcze raz bardzo dziękuję za życzenia! Będziecie bardzo zdrowi, bo wczoraj był toast za hanutkowych gości :drink1:
Wierzcie lub nie, ale to nie jest efekt wczorajszego świętowania :woohoo:

Więcej zdjęć w stopce ;)

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 08 Kwi 2012 09:38 #21912

• Poll
  • Poll's Avatar
Pawle, po opadach śniegu, w długi weekend majowy ubiegłego roku, już nic mnie nie zdziwi.
Ale lepiej,że śnieg, niż sam mróz bez śniegu.

Mimo wszystko, wesołych i zdrowych Świąt. :flower1:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 08 Kwi 2012 10:46 #21928

• FRAGOLA
  • FRAGOLA's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 39
Aura jakaś Wigilijna,a to chyba Wielkanoc nie Boże Narodzenie teraz powinna byc :dry:
Wesołych Świąt Pawle :flower1:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 08 Kwi 2012 12:46 #21955

• sure
  • sure's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 23
No właśnie, u mnie było podobnie. Ale przy tym białym jest całkiem przyjemnie i słonecznie, rośliny nie wydają się jakoś szczególnie poszkodowane...
Wesołych Świąt! :bye:
pozdrawiam, Agata
mój ogród
Ostatnio zmieniany: 08 Kwi 2012 12:48 przez sure.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 08 Kwi 2012 15:15 #21979

• Penelopa
  • Penelopa's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 4
Pawle, wszystkiego najlepszego :flower1:

wrócę do hand made i trejażu i tu przyznam się, że identyczny powstał u nas w ogrodzie pod winogrona. Zdjęcie z Twoim robiło nam za wzór :oops: Hand made ma swój urok i jaka potem satysfakcja :whistle:

Pawle, robię iglakową listę zakupów ( nadszedł czas na zrobienie przodu), mam już kilka roślin wybranych i powiedz, mi, czy one mają "ręce i nogi".
Internet internetem, a życie swoje pokazuje. U mnie np. zimozielony wiciokrzew jeszcze zimy nie przetrwał i zielony to on jest, ale do listopada ( a wg. etykiety powinien dać radę), a ostrokrzew każdą wiosnę zaczyna od podstaw po przemarznięciu - mimo, że w szkółce zapewniali, iż zimuje bez problemu.
Ty pewnie te iglaki znasz z praktyki i wiesz czy warto kupić ;) Pierwszy sort wg etykiet zrobiłam, czas na opinie.

Jałowiec Horstmann
Jałowiec płożący 'Wiltonii'
Kosodrzewina 'Pumillo'
świerk kłujący 'Lucky Strike'
Świerk Pospolity Inversa

magda
Ostatnio zmieniany: 08 Kwi 2012 15:27 przez Penelopa.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 10 Kwi 2012 18:20 #22863

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Melduję, że zima po raz kolejny została przegnana i teraz mamy już całkiem optymistyczne +12 :) Oby tak dalej!

Magdo - ciesze się bardzo, że udało mi się Was zainspirować :) Mi też dużo łatwiej jest coś "wymyśleć", jak u kogoś podejrzę gotowe rozwiązanie. Dlatego też wątki z tego typu własnymi rozwiązaniami należą do moich ulubionych :) Może warto założyć taki na 'naszym' forum?
Wybór iglaków bardzo dobry. Inversę mam u siebie i chyba zamieszczałem jej zdjęcie. Lucky Strike juz od kilku sezonów jest na mojej liście chciejstw ...
Zwróć uwagę na cenę, bo rozstrzał jeśli chodzi o dwa ostatnie może być niesamowity ;)

Acer x conspicuum 'Flamingo' - niesamowity klonik. Te listki wkrótce pokryją się białymi plamami, a zwróćcie uwagę na kolor łodyg!

Cebulica w otoczeniu runianki

Śnieg sprasował żurawki, ale będą żyły :woohoo:

Daphne burkwoodi 'Carol Mackie'

Róże już się obudziły, ale jeszcze w kopczykach. Nie dowierzam, że to już koniec zimowych niespodzianek :whistle:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 10 Kwi 2012 20:39 #22971

• Kocina
  • Kocina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 181
Moje różyce też w kopcach stoją, też nie dowierzam :)
Dwie ze złości na pogodę pocięłam :P Ale nie nie, nie byłam taka głupia: wybrałam te najbardziej wytrzymałe :silly:

Możesz mi powiedzieć dlaczego mój Flamingo nie ma takich pięknych czerwonych gałązek? Tylko zwykłe zielone?
Czy to jeszcze jakaś inna odmiana?
Pozdrawiam ciepło - Ogródek Marty
FO Oaza na Facebook'u

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 10 Kwi 2012 20:49 #22982

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
A ja dzisiaj wszystko już rozrzuciłam. Jednak mam nadzieję, że to były już ostatnie podrygi, a w dodatku mimo zapowiedzi niskich temperatur, wcale tak źle nie było.
Życzę zatem wiosny słonecznej i z większymi temperaturami jak do tej pory

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 10 Kwi 2012 21:03 #23000

• Joyce
  • Joyce's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 33
rispetto wrote:
Lucky Strike juz od kilku sezonów jest na mojej liście chciejstw...
no a ja go mam pod ręką i się waham .... bo podobno rośnie raczej mocno wszerz niż do góry :unsure:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 10 Kwi 2012 21:49 #23049

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
U mnie także bez kopców już :whistle:
Ręce mnie dzisiaj kręciły ... aby ciachnąć, ale poczekam .... w sobotę mają być burze, więc ruszy, co ma ruszyć :blink:
Klon urodziwy wielce :bravo: :bravo: :bravo: , moje także póki co przetrwały w nie najgorszej kondycji ......
Paweł jak tam buki? U mnie pączydła piękne ;)

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 10 Kwi 2012 23:00 #23116

• rm27
  • rm27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2903
Paweł, aura jeden dzień zimy dała w święta wszystkim po równo. Mam Lucky Strika ale nie wiem czemu nie ma u mnie szyszek choć jest już dziesięcioletni.
Podpowiem tu może Magdzie, że jałowiec Wiltonii ładnie wygląda prowadzony w górę przy paliku.

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Kwi 2012 07:47 #23190

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Ja kopczyki różom tez już rozgarnęłam, a nawet niektóre już przycięłam, nie wiem czy nie za szybko, ale już zrobione :oops: w poniedziałek tak mnie ręka świerzbiła - było tak ślicznie na dworze, ze się nie opanowałam. Jedynie Westerlanda nie tykałam bo ledwo co w nim widać życie, więc czekam. Co do buków to Wredei już ma pączusie, ale ten od ciebie i taki zwykły czerwony wyglądają jakby zastygły. Tak samo bez życia wygląda tulipanowiec i indygo - oba krzaczki dostałam jesienią od Basi (Basjak) i teraz się martwię - żyją czy nie żyją :huh: Ten piękny cyklamen znikł :(

Paweł co z tymi żurawkami - które ci wpadły w oko?

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Kwi 2012 09:20 #23223

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Paweł Twoje żurawki są w fantastycznym stanie , ja swoim ścięłam wczoraj te suche br azowe liście i tak na prawdę tylko kilka ma szanse z nich odżyć reszta do wyrzucenia .

Genia

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Kwi 2012 10:28 #23253

• Joyce
  • Joyce's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 33
rm27 wrote:
Podpowiem tu może Magdzie, że jałowiec Wiltonii ładnie wygląda prowadzony w górę przy paliku.
Romku a masz jakieś zdjęcia tak prowadzonego jałowca?

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Kwi 2012 11:30 #23271

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Marto - chyba jednak w weekend odkopię róże. Cały tydzień ma być dość ciepło, a wczoraj, jak kładłem się spać około 23, to było +10 :woohoo: Normalnie szok :)
Twój Flamingo to pewnie negundo, a nie conspicuum i dlatego ma inne gałązki :)

Gosiu - oby było tak jak mówisz. W święta omal na zawał nie zszedłem jak zobaczyłem prezentowanego klonika oblepionego lodem. Byłem już w 100% przekonany, że zmarzły wszystkie listki, ale chyba paradoksalnie lód uchronił je przed tym :) Żyje!

Aga - do Lucky Strike'a miałem już parę podejść i tak do końca nie jestem przekonany. Muszę gdzieś zobaczyć na własne oczy duży okaz. Ciągle jest na liście zakupowej :)

Jolu - mnie także ręce świerzbią do pracy i wczoraj zabrałem się za cięcie 'pokraki', czyli świerka Hoopsi rosnącego przy wejściu :lol: Rośnie już pięknie w górę, ale trochę za bardzo wybujał od słonecznej strony i poskracałem mu gałęzie, żeby zrobił się bardziej proporcjonalny. Nie ma ze mną łatwego życia :lol:

Romku - masz świetny pomysł z jałowcem. Generalnie płożące jałowce fajnie wyglądają, gdy prowadzi się je przy pieńku. Poszukam fotki sporego egzemplarza, który widziałem w pobliskiej szkółce. Zaraz poszukam Twojego Lucky Strike'a :)

Geniu - to te najlepiej wyglądające żurawki ;) Inne są w nieco gorszym stanie, a część w ogóle znikła. Co ciekawe świetnie przetrwały sadzonki, które robiłem w zeszłym roku. Jak przejrzałem doniczki to wszystkie się przyjęły :woohoo:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Kwi 2012 11:33 #23273

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Widziałam dzisiaj w szkółce Lucky Strike'a :silly: już ... już ... miałam w rękach :rotfl1: ale się powstrzymałam :rotfl1:
No nie, na pusto nie wracałam :silly: dwa clemki jakos tak ładnie wygladały :woohoo:

Paweł czy u Ciebie również tak pięknie, jak u nas dzisiaj :woohoo:
Wiosna, piękna wiosna nereszcie, w sobotę pierwsze wiosenne burze :bravo:

Odp: Zapraszam do Hanutkowa 11 Kwi 2012 15:50 #23337

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Paweł chyba też zacznę jesienią sadzonkować żurawki ,żeby całkiem nie stracić na zawsze żurawek .

A przez zimę miałeś w doniczkach zadołowane?

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.455 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum