TEMAT: Kolorowy galimatias Mirki

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 16 Sie 2012 22:38 #61937

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Siberio............czyli embargo na zakupy nie obowiązuje jeżówek :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

Wandeczko.........witaj :bye: :bye: na miodunkach nie mam mączniaka , jakieś inne grzybowe paskudztwo się przyplątuje ( brązowe plamy na liściach ) pryskam od grzyba :unsure: :unsure:

Gosiu......... mam wrażenie , że to nie jest moje ostatnie słowo w jeżówkach ;) ;)

Marta......... o przepracowaniu to święte słowa pani dobrodziki :kiss: ( piszę zresztą z pracy :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: ) ale na razie tak musi być .......... wiesz kiedy sie wypoczywa :happy4: :happy4: ....... a tak na serio mam nadzieję na ciut mniej pracowity wrzesień .......... a w październiku to nawet będę miała urlop :drink1:

Dzisiaj przyszły trawki :dance: :dance: ,których nawet nie widziałam ale z relacji wiem , że jest na czym zawiesić oko ( kazałam wypakować i ustawić na świeżym powietrzu , w /r potrzeby podlać)............ zadjęcia będę ....... jak dotrę do domu :silly: :silly:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 16 Sie 2012 22:50 #61944

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
O ranyyyyy ależ jeżówki....coraz bardziej chora się na nie robię, już tak mnie wszędzie nęcą . Sadzić już nie mam gdzie. W ogrodzie i tłok i ścisk i bałagan, a mnie wciąż tyle roślin sie podoba....a wolę mam taką słabą, długo opierać się nie potrafię.....

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 17 Sie 2012 10:01 #61990

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Miruś i jak te trawki :silly: oko także chciałabym zawiesić :rotfl1:
Wypisałam sobie kilka miscantów, moze dzisiaj zakupię :silly:

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 17 Sie 2012 21:51 #62124

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
Aga ......jeżówki cieszą oko ciągle produkują nowe kwiatki :lol: :lol:

....Hot Lava

...Heavenly Dream

Jolu............ oto trawki:

............. jeszcze nie posadzone

Te , które już jakiś czas rosną ;) ;)

.......... tej nie umiem jakoś zrobic dobrego zdjęcia , a śliczna jest Chasmantium latifolium

I jakaś zapowiedź jesieni:

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 17 Sie 2012 21:57 #62128

• wanda7
  • wanda7's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53
Kocham trawki, już tak ładnie teraz zaczynają szumieć i kołysać się na wietrze. To miskanciki czy inne?
Mam do ciebie pytanie. Czy jesteś tą Mirką, z którą razem kupowałyśmy wiąz "Wredei". Na innym forum ona (albo ty)ma (masz) taki sam nick.
Nie wiem właściwie, u kogo piszę. Czy to dwie osoby, czy jedna i ta sama?

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 17 Sie 2012 22:22 #62156

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
Wando................ nie to nie ja kupowałam z Tobą wiąza ( nie mam żadnego ) , na FO miałam taki sam nick ( to pierwsze litery imienia i nazwiska) ale już tam nie piszę od wiosny ( a pisałam ponad dwa lata)................. zaglądam jeszcze czasem na Ogrodowisko ( ale nie jestem zarejestrowana ) i do Tabaazy ( jako miracle ale rzadko ), na innych forach nie bywam :kiss:

A trawki to tak głównie miscanty , ale i owies wiecznie zielony , jakaś kostrzewa i ostnice.

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 17 Sie 2012 22:26 #62160

• wanda7
  • wanda7's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53
Rozumiem, okej. W każdym razie zapraszam także do siebie w wolnym czasie.
Ostnice, kurka wodna, to jednak wymarzają. Mam je od wiosny i drżę na myśl o nadchodzącej zimie.

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 17 Sie 2012 22:36 #62167

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
Wando......... tu co prawda zagladam rzadko ( ale sporo czasu cię nie było ) ale w czasach FO po cichu bardzo często siedziałam w Twoim ogródku , podgladałam rozrastajace sie kolekcje liliowców i fiołków i pmiętam twoje zachwyty nad miscantem Afrika ( jak namierzę to nabędę)........... powiadasz ostnice wymarzają , na Podlasiu potrafi przymrozić ......... będziemy okrywać

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 18 Sie 2012 00:46 #62209

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Już chryzantemy kwitną :supr3: ...u nie jeszcze nie, ale pąki też się pojawiły......słabiutko u mnie w tym roku z tymi ślicznymi kwiatami, sporo wymarzło, a te co zostały to takie marne, niezbyt dorodne krzaczki ....
Ostatnio zmieniany: 18 Sie 2012 14:31 przez AGNESS.

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 18 Sie 2012 13:18 #62263

• Leszek.G
  • Leszek.G's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 709
No patrzcie, zakupy robiła nic nie mówiąc, :club2: :club2: :club2:
:happy4: :happy4: :happy4:
U mnie póki co z chryzantem to pomarańczowa zaczęła pokazywać kwiatki - reszta jeszcze w pakach. dzisiaj będę na działce to cyknę fotkę ;)

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 18 Sie 2012 13:33 #62265

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
Aga a ja mam trochę nowych chryzantem ( co prawda parę wymarzło) i mam nadzieję na kolorową jesień

Leszek.... zakupy kwietniowe , tylko dostawa sierpniowa :rotfl1: :rotfl1: ...... bo w kwietniu nie było co wysyłać............ a na zdjęcia czekam :bye: :bye:

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 18 Sie 2012 19:20 #62278

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
A ja mam miskankanta Africa B)

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 19 Sie 2012 22:31 #62533

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Mirka, Goldbar Ci przeżył! :woohoo: Z moich rozległych ;) pozimowych strat trawowych jego mi chyba żal najbardziej... Był juz taką solidną kępką...
Turzyce też pożegnałam...
A ostnicy nie dasz rady okryć i przezimować... cała nadzieja w tym, że się rozsieje.... Nasionka są w stanie przezimować, trawka dorosła nie... Sprawdzałam przez dwie zimy i dałam spokój...

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 30 Sie 2012 20:02 #65466

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
Igor............ o to zazdzrszczam :oops: :oops: ale pewnie tez go gdzieś dorwę :woohoo: :woohoo:

Marto .............. tak to Goldbar :dance: :dance: przezimowany , u mnie przezimowały dwa z moich dwóch miskantów , czyli sukces 100% :happy4: :happy4: ..... teraz miskantów przybyło , a sukces zimowania chciało by się powtórzyć :whistle: :whistle: ............. mówisz ostnice nie przezimują oj jaka szkoda , bardzo krótko sie nimi pocieszę , a miałam nadzieję na powiewne kłosy w następnym roku :sad2: :sad2: ................i sprawdziłam tą jeżówkę to rzeczywiście nie mleczny szejk ale beza dzięki , dzięki :flower2: i tak śliczna.

Jakieś zdjęcia zdało by się wkleić .......... ale aż się boję , bo co tu pokazać jak u mnie cytując pewnego już klasyka tego forum " pstrokacizna , wśród polnych kamieni z dodatkiem chwastów".............. hym no cóż trudno tak już mam

Summer Serenade

Sum and Substance

Withe Christmas jak widać użytkowana nie tylko :happy4: w celach ozdobnych ale i tak ją lubię

Fragrant Bouqet

Staitend Glass

June

........ i tak , żeby nie byc gołosłowną , pstrokato , z kamieniami i chwastami :happy3:

kwitną ostatnie moje floksy

.... siberyjski :hearts: :hearts: ..
Bright Eyes

............ NN

........ i się doczekałam :dance: :dance: :dance: ... liriope szafirkowe

i oczywiście dalie :hearts:

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 30 Sie 2012 20:10 #65471

• Poll
  • Poll's Avatar
Mireczko :kiss3: właśnie zidentyfikowałaś mi jedną z moich host NN.Kupiłam,jako Summer Music a widzę,że to Serenade. Mała różnica co prawda ,to prawda... też z motywem muzycznym, nie? :wink4:
Ostatnio zmieniany: 30 Sie 2012 20:11 przez Poll.

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 30 Sie 2012 20:17 #65472

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
Polu Tobie zidentyfikować hostę to nie lada wyczyn , czuje się dumna :woohoo: :woohoo: ............ a w sumie serenada to też music masz rację :wink4: :wink4:

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 30 Sie 2012 20:21 #65475

• Poll
  • Poll's Avatar
Tyle mam tych NN po ubiegłorocznej nieobecności na hostowisku, że już sama sie gubię. :placze: Dzx. :kiss3:

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 30 Sie 2012 20:39 #65488

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Tak, to bardzo przykre, że to, co dla nas, ludzi, jest rośliną ozdobną, dla innych istot jest rośliną użytkową! ;) Hostki i z ażurkiem delikatnym śliczne!
Co do zimowania miskantów, takiej głupiej zimy już przez jakiś czas nie będzie! To ja przed tamtą zimą nakupiłam miskantów bez opamiętania! :angry: A w tym roku tylko dwa, czyli będzie dobrze! :rotfl1:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.510 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum