TEMAT: Kolorowy galimatias Mirki

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 20 Lis 2012 13:00 #90690

• dorota
  • dorota's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 111
Też mam jakiegoś doła , a od tych majowych zdjęć az mi się od razu lepiej na duszy zrobiło :flower2:
Pozdrawiam- Dorota
Mój ogród- po prostu

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 20 Lis 2012 13:05 #90693

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Mireczko, no niby to prawda, że maj za głupie pół roku, ale dlaczego wydaje mi się , że to ...wieczność?
Na szczęście u mnie listopad jest wyjątkowo ładny, stosunkowo ciepły i słoneczny, tak że i mój jesienny spleen na razie nie taki wielki :whistle:
Co nie znaczy, że nie pooglądałam z wielką przyjemnością Twoich majowych fotek :)
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 20 Lis 2012 16:54 #90764

• Roma
  • Roma's Avatar
Doła to może i nie mam ale czuję się jak sierota :placze: po zamknięciu swojego wątku (sama chciałam :hammer: )
Jak dalej będę oglądać takie śliczne wspomnieniowe wątki to chyba npiszę do moda o odblokowanie Jaśkowej :P

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 20 Lis 2012 17:07 #90770

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Roma wrote:
Jak dalej będę oglądać takie śliczne wspomnieniowe wątki to chyba npiszę do moda o odblokowanie Jaśkowej :P
Dobry pomysł :lol:
Miruś, jakie pół roku, zaledwie 5,5 miesiąca, optymizm się liczy i szklanka do połowy pełna :happy4:
Piękny maj i przyrosty na kulkach nawet się załapały do prezentacji :woohoo:
Ostatnio zmieniany: 21 Lis 2012 11:41 przez pamelka.

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 20 Lis 2012 21:35 #90923

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
A bez z kaliną jaki zgrany duet tworzą... :think:

Żeś się wkopała w tę edukację permanentną :rotfl1: Ja, nie dość, że egzamin z dydaktyki niegdyś zdawałam, to jeszcze na egz. z niemieckiego miałam pytanie "Was ist Didaktik"? :happy4:
Dzięki Bogu ludzkość jakiś czas temu wymyśliła ściągi :whistle:

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 21 Lis 2012 10:30 #91066

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Dorotko.......... czerpmy pozytywną energie skąd się da choćby ze zdjęć majowych :)

Dalu........... w rzeczy samej pogodowo nie najgorszy ten listopad , dzisiaj u nas błękitne niebo i pełne słońce i tem bardzo optymistyczne ............ ale tęsknimy za zielonym.

Romo........... sierotko Ty moja chętnie Cię przygarnę :wink2: ........... a takie doświadczenie uczy , żeby nie podejmować pochopnych decyzji , bo zima wątek może toczyć się nieśpiesznie , wspomnieniowo , pogadunkowo ......... ale zawsze można do niego wpaść jak do przyjaznego miejsca i nie trzeba od razu z jesieni wieszać na nim kłódki :bye: :bye: i szkoda mi , że "Jaśkowa" zamknięta, bo chętnie sobie poczytywałam.

Jolu........... masz racje tylko 5,5 i na dodatek z każdym dniem mniej :rotfl1: :rotfl1: .......... a popatrz jak to jest wchodzimy do wątku przewijamy zdjęcia i od razu wychwytujemy nasze ulubione np wszedzie zauważę dalie :rotfl1: :rotfl1:

Siberio............ podejrzewam siebie o to , ze ja po prostu lubię się uczyć :hammer: :hammer: :supr3: :supr3: ( ta dydaktyka to tak marginalnie , musi byc to była podejrzewam , że natym państwowym to nawet pytań z niej nie będzie) .......... jeżeli chodzi o ściągi i techniki ściągania to osiągnęliśmy stopień mistrzowski ( ogólnie jako :rotfl1: :rotfl1: naród jak mówisz permanentnie się edukuję i co nieco o tym wiem :rotfl1: :rotfl1: )

A odnośnie znajomości j. niemieckiego (który miałam w zamierzchłych ogólniakowych czasach , to potrafię powiedzieć
-Ich heisse Mirosława........
-In wohne in Bielsk Podlaski
_ Ich bin funfshish jare alt ( że mam siedemnaście lat , bo tyle wtedy miałam , a mojego obecnego wieku po niemiecku nawet nie umiałabym określić :rotfl1: :rotfl1: ......... także pozostałam siedemnastolatką :happy3: )
oraz:
- Ich bin nicht forberaitet . Ich war krank . ( jestem nieprzygotowana , bo byłam chora ) - co było najbardziej przydatne w całej czteroletniej edukacji :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

Pewnie narobiłam masę błędów ............ znających język przepraszam , ale to z odtworzenia :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

a skoro maj wszystkich kręci to cd

Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 21 Lis 2012 11:14 #91090

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja pamiętam niemieckiego trochę więcej, bo ostatnio musiałam sobie przypomnieć :-)
Syn w gimnazjum uczył się francuskiego, a w liceum nagle Deutschem go uszczęśliwiono :happy4: Musiał nadrobić całe gimnazjum :-)
Chcieliśmy mu załatwić korki, ale oznajmił, że skoro nam tak zależy, to możemy mu dać 3 dyszki za godzinę i on sam się nauczy :happy4:

Widzę, że mamy identyczne trawki, także tę za siatką :happy3:
Ja mam miliony siewek kostrzewy sinej, a Ty?

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 21 Lis 2012 11:44 #91098

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
mirdem wrote:
........... w rzeczy samej pogodowo nie najgorszy ten listopad , dzisiaj u nas błękitne niebo i pełne słońce
Tak :woohoo: było, ale u nas dosyć szybko się zmyło :placze: Znów zachmurzone i smutno :(
Masz rację najpierw wzorkiem wyszukujemy ulubione rośliny :lol: Potem zaś całą resztę ;)

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 21 Lis 2012 12:33 #91138

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja najpierw zobaczyłam te, których nie mam, miodunkę i czarnego irysa :-)

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 21 Lis 2012 12:47 #91146

• mag
  • mag's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 1176
artam wrote:
Mirka, ale dalie to chyba śmierdzą? Brzydko pachną...jeśli wolisz :silly: ...
Atramciu, to prawda, one pachną, ale żadnym wypadku nie brzydko! Tak delikatnie, powiedziałabym chryzantemowo... :garden1:

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 21 Lis 2012 13:13 #91166

• Roma
  • Roma's Avatar
Mirko-dziękuję Ci za dobre serducho, wiedziałam, że ktoś się zlituje i mnie przygarnie :hearts:

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 21 Lis 2012 13:21 #91171

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Ale to Ci na długo nie wystarczy! Zdejmuj kłódkę :-)
Ja to testowałam minionej zimy i w tym roku nie wygłupiam już się :-)

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 21 Lis 2012 21:33 #91398

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Mirka, ja po francusku też mam wciąż siedemnaście lat! :rotfl1:
Mag, jak pachną chryzantemowo, to właśnie śmierdzą, powiedziałabym... ;)
Mirka, co to za hosta ta wielka niebiesko-biała? Mam wrażenie, że znajomy to widok...ale pomóż!

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 21 Lis 2012 21:37 #91402

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
artam wrote:
Mirka, ja po francusku też mam wciąż siedemnaście lat! :rotfl1:
I cóż to miało znaczyć :think: Nie pojęłam zupełnie :oops:
Co innego, jakby koleżanka napisała :silly: z fracuskiego zatrzymałam się na poziomie 17 lat :woohoo:
Zgadłam ;) :lol:

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 21 Lis 2012 21:37 #91403

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Ta przed białym irysem? 'American Halo' z 'Lakeside Cha Cha' :-) Pamiętam, bo u mnie tez razem rosną :happy3:

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 21 Lis 2012 21:49 #91417

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Siberko............. siewki kostrzewy pewnie będę miała w tym roku :whistle: :whistle: bo to było pierwsze kwitnienie ............... na brak miodunki jest metoda :lol: :lol: irys jakiś powolny strasznie ( ale podobno te nowsze tak mają .......... co w moim przypadku , braku miejsca jest zaletą)

Jolu.......... cóż łapmy chwilę :rotfl1:

Mag........... na użytek Marty pozostańmy przy stwierdzeniu , że są zapachowo obojętne :rotfl1: :rotfl1:

Romuś .......... słoneczko Ty doskonale radzisz sobie z bezdomnościa ........... można Cię postawić za wzór : gotujesz , remontujesz , maglujesz , ewidencjonujesz kalendarze ....... ale przydałoby sie , żebyś i gospodarzyła na "Jaśkowej" :bye: .......... prawdę powiada Siberia ściągaj kłódkę.

Marta........... czyli co odkryłyśmy jak zachować wieczną młodość :drink1: :drink1: , Nobel nam się należy :rotfl1: :rotfl1: ...........a hosta to American Halo pięknie majowa.

Jolu............. liczebniki nam się skończyły ( mnie po niemiecku , Marcie po francusku ) na siedemnastce :rotfl1: :rotfl1:

Siberio.........brawo :bravo: :bravo: wygrywa pani talon na miodunkę :rotfl1:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015
Ostatnio zmieniany: 21 Lis 2012 23:23 przez mirdem.

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 21 Lis 2012 22:15 #91438

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Aaaaa :rotfl1: to się bardzo zdziwiłam, że nie przy 16-ce /seize / :rotfl1:
Bo skoro się 17 pamięta :think: /dix-sept/ to już dwa kolejne z górki :lol: /dix-huit , dix-neuf/ :silly:
Od 20 może być kolejny problem :happy4: .... a naukę francuskiego języka razem zaczynałyśmy ;)
Za tę wiadomość podziękował(a): rys11

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 24 Lis 2012 19:34 #92620

• rys11
  • rys11's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 584
Mirko!
Pozwoliłem sobie na obejrzenie zdjęć i trochę tu poczytałem! Wspaniały ten Twój "KOLOROWY galimatias" . GRATULUJĘ wspaniałej pasji ogrodowej ciekawe nie tylko dalie, żurawki, hosty, liliowce,lecz inne roślinki-bylinki u Ciebie goszczą! :flower2:
Serdecznie pozdrawiam :)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.829 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum