TEMAT: Kolorowy galimatias Mirki

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 17 Sty 2013 19:03 #112287

• Leszek.G
  • Leszek.G's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 709
Ot grzeczna dziewczyna - wystarczyło powiedzieć do słuchu :devil1: i w końcu coś napisała :happy:

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 17 Sty 2013 19:32 #112297

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
I w tym "coś" jeszcze przybliżyła mnie do Was o 100 km :-)
Trzeba będzie przewieźć Mireczkę w moją stronę, to poczuje te kilometry w kręgosłupie ;-)

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 17 Sty 2013 21:11 #112352

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Piękne te zdjęcia z południowej półkuli! Real foto? ;)
Swoją drogą, ciekawe, ile z tych dalii pozytywnie przeszło testy... ;)

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 18 Lut 2013 12:34 #125624

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Mirko :hug: witaj- spotykamy się w innych wątkach a jeszcze u siebie nie byłyśmy ;) Pora to zmienić - ja zasiadam przeglądać Twój galimatias / a jest co oglądać :woohoo: /a Ciebie serdecznie zapraszam do mojego ogrodu. :kiss3:
Ostatnio zmieniany: 18 Lut 2013 12:34 przez Margolka.

Kolorowy galimatias Mirki 18 Lut 2013 12:47 #125637

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Witam :bye: :bye:

Jakoś tak łażąc po forum rzadko zaglądam do swojego wątku .............. ogólnie wiosny mi sie chce ........... a u nas znowu pada śnieg :whistle:

Leszek ja zawsze jestem bardzo grzeczna :evil:

Siberio oj tam oj tam 100 km

Marta........... można rzec reportaż na żywo :rotfl1: :rotfl1: ............. cos tam zawsze przeszło ;)

Margolko witaj Małgorzato :bye: :bye: ............ masz rację czas to zmienić :flower2: :flower2:

Taki czas lubię:

Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Kolorowy galimatias Mirki 18 Lut 2013 12:49 #125639

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
Ja też!!! lubię ten czas :happy4:
ale najpierw lubię to, jak wychodzą z ziemi :silly: bo wiosną zawsze to jest pytanie, o ich przetrwanie :laugh1:

Kolorowy galimatias Mirki 18 Lut 2013 17:32 #125750

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
A jednak byłam Mireczko u Ciebie 7 grudnia :tongue2: Nie wiem jak to możliwe, że zgubiłam potem Twój wątek.
A to właśnie Ciebie chciałam zapytać jak rozrasta się i kwitnie wielosił rozesłany, którego sadzoneczkę pokazywałaś na wiosnę.Znów zachwyciło mnie zatrzęsienie wiosennych kwiatów :) na szczęście już niedługo będzie tak samo.
Niezmiennie wrażenie robią Twoje piękne i tak liczne :woohoo: hosty / też mam kilka w ogrodzie - a że ich imiona tylko w kajeciku - z pewnością będę prosić o pomoc w identyfikacji :oops: /
Żurawki to osobny rożdział -Ty masz busz ja jedną bordową i jedną zieloną a na dokładkę krwistą plus dwie odmiany tiarelli - oczywiście oglądając tak cudowne rabatki jak np "marmoladkowa" chciałoby się mieć je wszystkie :wink4: Tym bardziej , że pasują do róż których oczekuję :wink4:
Na koniec pozachwycam się Twoimi daliami - naprawdę przepięknymi,niespotykanymi,tak bujnie kwitnącymi :woohoo:
U mnie niestety nie mam warunków, żeby przechowywać je do wiosny. Ty to dopiero masz robotę z taką ilością karp do przezimowania :whistle:
Bardzo miło było mi spędzić to popołudnie w Twoim ogrodzie - żałuję tylko, że nie spotkałam Twoich dwóch kotów :tongue2:

Kolorowy galimatias Mirki 18 Lut 2013 20:21 #125869

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
Igor wyjdą czy nie wyjdą oto jest pytanie ???? Chciałabym , żeby wyszły bo mam kilka nowych posadzonych jesienią.

Margolko jak wiekszość odwiedzających mój wątek wie , ja nie mam róż , one mnie nie kręcą , za to hosty i żurawki będą nowe :P :P

dla Ciebie moje koteczki :

....Pantera ...... nawet ładnie się komponuje z żurawkami :rotfl1:

....i Tofik robiący za Sfinksa ;)

.............wielosił we wrześniu

Za tę wiadomość podziękował(a): Margolka

Kolorowy galimatias Mirki 18 Lut 2013 20:29 #125880

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
mirdem wrote:
Igor wyjdą czy nie wyjdą oto jest pytanie ???? Chciałabym , żeby wyszły bo mam kilka nowych posadzonych jesienią.
No a jak nie wyjdą, to będzie miejsce na kilka nowych, które posadzi się wiosną! :rotfl1: Wyjdą, wyjdą! :)
Mirka, no co Ty mówisz? Róże Cię nie kręcą? :rotfl1: A to dlaczego? :rotfl1: Może wreszcie się dowiemy! :happy4:
Koteczki... ładne, paskowane...

Kolorowy galimatias Mirki 18 Lut 2013 20:34 #125885

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
Kociaste śliczne i długowłose :hearts: Tofik podobny do mojego Rogera - czyli też masz robotę z czesaniem .Czasem po nocnej eskapadzie moje kocisko przychodzi całe w ... ślimakach - i wtedy pozostaje tylko wyczesywać takie kołtuny :tongue2:

Kolorowy galimatias Mirki 18 Lut 2013 20:34 #125886

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
Marta brak chemii :happy4: :happy4:

Kolorowy galimatias Mirki 18 Lut 2013 20:39 #125892

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
No popatrz, a niektórzy twierdzą, że jak róże to i chemia! :rotfl1:

Kolorowy galimatias Mirki 18 Lut 2013 21:27 #125932

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Uwielbiam patrzeć jak kot wypełnia całą dostępną przestrzeń sobą :)
Czy da się uratować podeschłą dalię? Dostałam mały kawałek i został przez moje gapiostwo nieokryty, więc wygląda okropnie nędznie :oops:

Kolorowy galimatias Mirki 19 Lut 2013 07:31 #126085

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewo dalię namoczyć ( powinny bulwki się trochę wypełnić i przestać być takimi mumijkami nocne moczenie powinno wystarczyć) i posadzić do doniczki.

Kolorowy galimatias Mirki 19 Lut 2013 14:19 #126253

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Wpadam do Ciebie naładować akumulatory, bo tu zawsze klorowo :woohoo: A kociaki też urocze :)
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Kolorowy galimatias Mirki 19 Lut 2013 16:59 #126321

• lucy09
  • lucy09's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 445
Mireczko cudowne kociaki. Czy one są rasowe? Jakieś takie dostojne, nie to co moje urwisy...
Ciekawi mnie co i gdzie kupujesz. Czy może robiłaś hostowe zakupy w Zielonych Progach? mam na nie ochotę.

Kolorowy galimatias Mirki 19 Lut 2013 21:25 #126476

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
Wiesiu........... miło , że wpadasz mam nadzieję , że pod względem kolorów nie zawodzę :happy4: ............. na dworze to raczej monotematycznie u mnie cały dzień pada białe , zastanawiam się jak jutro dojadę do pracy :whistle: :whistle:

Lucynko..........koteczka to norweski kot leśny teraz taka puchata i z prawdziwymi bryczesami ale już się zbliża ten czas , że bedzię się pozbywać tego futra :jeez: ...... nie chcesz wiedzieć jak wtedy wygląda mój grafitowy dywan :happy4: :happy4: , Tofik to zwykły dachowiec -rozbójnik , aktualnie z podbitym i opuchniętym okiem ( mam tylko nadzieję , że przeciwnicy wyglądają gorzej ;) )............... do zielonych progów jakoś nie mam szczęścia :( dwa lata temu zrobiłam zamówienie , wysłałam i cisza ani potwierdzenia , ani numeru konta do wysyłki nic , moje maile bez odpowiedzi ............. w tamtym roku wysłałam zapytanie o rośliny na maile i na PW z forum to samo , sciana milczenia , no to dałam sobie spokój , nie to nie ............ robię zakupy tam gdzie ze mną rozmawiają żurawki u Igi i w Liliach , hosty w zamówieniach wspólnych z forum.

Kolorowy galimatias Mirki 19 Lut 2013 21:34 #126485

• lucy09
  • lucy09's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 445
Hy, ja zapytałam i od razu miałam odpowiedź, zresztą bardzo miłą. Odesłano mnie co prawda do jakiejś pakowaczki po konkrety i czekam. Zobaczymy.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.784 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum