TEMAT: Kolorowy galimatias Mirki

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 18 Gru 2012 19:19 #103206

• Elżbieta
  • Elżbieta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 580
Witaj Mireczko
Tak mnie coś podkusiło , po Twojej identyfikacji żurawek wpaść do Ciebie - i nie żałuję. Pierwsze zdjęcia , na jakie się natknęłam , to właśnie żurawki :) U mnie 2 lata temu pojawiły się pierwsze objawy żurawkowej choroby( to właśnie były te dwie NN)i teraz powiększam kolekcję. Z przyjemnością oglądałam Twoją sesję żurawkową. Dalie też lubię , przede wszystkim dlatego , że tak wdzięcznie długo kwitną. I zachwycają różnorodnością kwiatów, co potwierdzają Twoje królowe :garden1:

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 27 Gru 2012 18:15 #104798

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
A co tam kombinujesz w sprawie host? :happy4:

Ja sobie przypomniałam razu pewnego, że w dawnych czasach u Ciebie cudną fotę z dorodnymi hostami widziałam i nawet wybrałam się do starych wątków na FO, żeby ją namierzyć.
Wiem, że zachwyciły mnie u Ciebie kiedyś Gold Standard i Green Gold :-)

Masz aktualne ich fotki? Nie w sensie, że z grudnia of course :rotfl1: tylko np. z lipca :-)

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 28 Gru 2012 09:30 #104965

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Widząc Twoje zdjęcie drzew z siatką przeraziłam się najpierw, że to pajęczyny. To nic-wyobraziłam sobie mutanta, który takie sieci wyprodukował :supr3:

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 28 Gru 2012 10:31 #104978

• Poll
  • Poll's Avatar
Siberia wrote:

Masz aktualne ich fotki? Nie w sensie, że z grudnia of course :rotfl1: tylko np. z lipca :-)

Właśnie wybałuszyłam oczy :supr3: i sobie myśle... Czy ta Siberka nie za dużo wymaga? :lol:
Mireczko, wstyd,ze przy tylu hościskach , tak mało się nimi chwalisz. :tongue2: Ile tam tego już uskubałaś, hęęę...? Setka pękła!
Ja sobie wymyśliłam,ze nabęde droga kupna kilka dalii i będe je uprawiać w donicach, powiedz, czy to pomysł do przyjęcia? Dużo je trzeba nawozić? Ciemna masa jestem w temacie daliowym. :cry3:
Ostatnio zmieniany: 28 Gru 2012 10:33 przez Poll.

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 28 Gru 2012 10:53 #104983

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Witam :hug: :hug:

Napisałam sążnistą odpowiedź , wstawiłam zdjęcia i .......... wcisnęłam 'kasuj' :hammer: :hammer: :hammer: zamiast 'wyślij" :club2:

No to jeszcze raz :rotfl1: :rotfl1:

Elżbietko zapraszam jak najczęściej :bye: :bye:

Ewo.......... takie pajaki to dopiero byłaby trgedia :rotfl1:

Siberko.......... z hostkami podpinam sie pod zamówienie Poli :P :P , mam nadzieję , że wybrałam śliczne :hearts: :hearts: a dla Ciebie zaraz będą letnie hosty dorodne.

Poll ......... dalie to zawsze dobry pomysł , do donic to najlepsze byłyby z niższych ( ja mam niestety tylko duże o dużych kwiatach, bo takie lubię) ale bardzo dobra jest seria Galery rośliny nie wysokie , zwarte , a kwiaty okazałe , a nawożenie bez przesady raz w tygodniu jak balkonówki ( ale niejak te żarłoki datury )

Hosty letnie

...........Wide Brim

......Gold Standard

.............Green Gold

Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 28 Gru 2012 11:42 #104989

• Roma
  • Roma's Avatar
Piękne okazałe hosty :thanks: Mam nadzieję,że za 2 lata i na moim hostowisku pokażą się takie okazy.

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 28 Gru 2012 18:21 #105096

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Takie krzaczory to ja lubię :rotfl1:
Dzięki :kiss3:

Mam nadzieję, że od p. Marka od razu będą pieciokłowe :happy3:

Mireczko, jeśli masz Mozillę Firefox (to przeglądarka, nie hosta) :rotfl1: to na różne tego typu wpadki pomaga wciśniecie strzałki "Wstecz". W Internet Explorer to nie działa, przynajmniej w moim :angry:

Jeśli w oknie wiadomości znika cąły tekst, pomagają klawisze Ctrl Z.
Ostatnio zmieniany: 28 Gru 2012 18:24 przez sd-a.

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 28 Gru 2012 18:31 #105102

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
Romo te ze zdjęć to czterolatki ale one z tych wigorniejszych , mam takie , które po trzech sezonach w dalszym ciagu nie nadaja się do publicznej prezentacji :dry: :dry:

Siberko........ PW :bye:............... miałam lisa i tam to było ok ale teraz moje dziecię dało Chrome i ja nie wszystko tu jeszcze łapię :( :(

Ostatnio zmieniany: 28 Gru 2012 18:33 przez mirdem.
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 28 Gru 2012 20:47 #105180

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Kępy zaiste imponujące, gdybyż wszystkie hosty chciały tak ochoczo przyrastać... Widzę, że kwiecie Ci nie przeszkadza, ja wciąż uważam je za zbędny dodatek, tylko nie zawsze mi się chce bawić w urywanie tych pędów kwiatowych...
Dalie wielkie to jeszcze rozumiem, zawszeć ;) trochę cienia... ;)

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 29 Gru 2012 00:29 #105275

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Wierz mi, że przez chwilę zmartwiałam z przerażenia :eek3:
W tym roku trochę zaniedbałam ogród, nawet wystarczająco dużo zdjęć swoim roślinom nie zrobiłam. Będę nadrabiać od wiosny :)

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 29 Gru 2012 10:39 #105306

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja na kwiaty hosty wkurzyłam się tylko raz, gdy opadły im płatki. Jakoś przeoczyłam to wydarzenie i płatki pozostały na liściach... przyklejone. Potem rozłożyły się, ale przy okazji zostawiły brązowe plamy na liściach.

Artamko, po kwiatach mogą pozostać nasiona do wysiewu :-) Nie kusi Cię takie doświadczenie??? Mnie bardzo :-)

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 29 Gru 2012 11:24 #105318

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Miruś, a j a skrzętnie spostrzegłam ... w zasadzie nie spostrzegłam ślimaczej działalności :think:
Nie ma u Ciebie hościanych szkodników?
Piękne kępy :bravo:

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 05 Sty 2013 10:09 #107867

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Czytałam u ludzi co już zamówiłaś :eek3: :eek3: M. wie o wszystkim? :whistle: :devil1: Czy już jest na diecie? :happy4: :happy3: :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 05 Sty 2013 10:11 przez sd-a.

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 05 Sty 2013 21:25 #108042

• Leszek.G
  • Leszek.G's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 709
Wiecie co, ja to mam jednak nieco szczęścia - wszystko co Mirka pokazuje mogę oglądać praktycznie wtedy, kiedy chcę :search:
No i rzadko kiedy z pustymi rękami wychodzę :woohoo: Mireczko, dawno już ci miałem powiedzieć - te śliwki u Ciebie są przesmaczne :tongue2:
Mówię wam, na wakacje tylko do Mirki :devil1: :devil1: :devil1:

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 05 Sty 2013 21:56 #108058

• Roma
  • Roma's Avatar
Nie każdemu Leszku, jest dane mieszkać w takiej odległości od siebie :( Mam to nieszczęście,że nie znam nikogo w pobliżu siebie.Najbardziej zazdroszczę Lubelszczakom, jest ich tak dużo i trzymają się razem.

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 17 Sty 2013 13:23 #112219

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
witajcie :bye: :bye:

Coś długo nie pisałam tutaj :oops: :oops: ......... ale zagladam na forum dość często , zostałam zmotywowana telefonicznie :happy4: :happy4:

Marto za kwieciem hostowym nie przepadam , te hostki , które maja znośne kwiaty to kwitną ale niektóre to to z kwieciem wygladają wręcz karykaturalnie te staram się wycinać

Siberio.......... o co to nie żadnych siewów nie będzie , a co do uswiadamiania męża o poczynionych zakupach ............ cóż stara madrość ludowa głosi 'im mniej wie tym zdrowszy' ........... i tego się trzymajmy :rotfl1: :rotfl1:

Ewo........... zawsze zima dochodze do wniosku , że za mało zdjęć :( :(

Jolu........... ślimory są a jakże jeszcze ile :hammer: :hammer:

Leszek...... nie ma to jak dobra motywacja :happy3: :happy3: widzisz jak grzecznie od razu się odzywam :rotfl1: ............. mam nadzieje , że i wtym roku wpadniesz na śliwki i nie tylko.

Romo............... nas nie ma tak dużo jak lubelaków ale z Leszkiem mieszkamy w jednej miejscowości , Anka (Ankha ) niedaleko , a dla Siberii kilkadziesiąt kilometrów też nie stanowi przeszkody i czasem wpada na Podlasie.A z tego co czytam Ciebie też nawiedzają forumki .

U nas bardzo zimowo , lekki mróz , wczoraj dopadało śniegu , tak ma być ...................... ale na południowej półkuli zaczynają kwitnąć dalie :hearts: :hearts:

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 17 Sty 2013 13:37 #112226

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
mirdem wrote:
za kwieciem hostowym nie przepadam , te hostki , które maja znośne kwiaty to kwitną ale niektóre to to z kwieciem wygladają wręcz karykaturalnie te staram się wycinać

No patrz, a Japończycy albo hosty zjadają w fazie kłów, albo sprzedają ich kwiaty :-)
Ozdobne liście w ogródku nie interesują ich zbytnio ;-)

Odp: Kolorowy galimatias Mirki 17 Sty 2013 13:47 #112235

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
innymi słowy co kraj to obyczaj :rotfl1: :rotfl1:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.819 sekundy