TEMAT: Domowe sery

Domowe sery 26 Mar 2024 19:41 #854160

  • Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Posty: 5675
  • Otrzymane dziękuję: 26890
Serwatka zawiera dużo białka, czyli azotu, trzeba być ostrożnym. Kiedyś świnkom dawało się - po naszymu kapołkę czyli - serwatkę i trzeba było uważać, żeby zwierząt nie przebiałkować. To samo dotyczy roślin, tylko tu chodzi o azot.
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Za tę wiadomość podziękował(a): mymysteryy, bietkae, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Fina, lusinda


Zielone okna z estimeble.pl

Domowe sery 22 Kwi 2024 18:32 #856161

  • Nimfa
  • Nimfa's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 1407
  • Otrzymane dziękuję: 11163
No i doczekałam się. Naprawdę dojrzał po 4 tygodniach i możemy go jeść. Jest o pysznym smaku, zapachu i twardości.
Wymagał trochę mojej uwagi, ale warto.

IMG_20240422_175542.jpg


Następny, tym razem Liliput już w dojrzewalni. Foto trochę niewyraźne, bo tam słabe oświetlenie, a nie chciałam ich targać do kuchni. Niedługo posmaruję je kolorem :)

IMG_20240422_175205.jpg
Ogród - mój optymizm.
Za tę wiadomość podziękował(a): mymysteryy, pszczelarz5, JaNina, ewakatarzyna, EwG, lusinda


Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: pszczelarz5
Wygenerowano w 0.449 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum