TEMAT: Rozsady warzyw - uprawa w gruncie i pod osłonami - część VI

Rozsady warzyw - uprawa w gruncie i pod osłonami - część VI 25 Sty 2023 13:33 #821854

• amsiz
  • amsiz's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 366
Mietku a jak zabezpieczasz górę przed spadnięciem / zwianiem ?
Widzę jakieś klipsy, gumeczki ?
Aga
Za tę wiadomość podziękował(a): jagodka27

Zielone okna z estimeble.pl

Rozsady warzyw - uprawa w gruncie i pod osłonami - część VI 25 Sty 2023 14:06 #821856

• pomodoro
  • pomodoro's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53243
Na 2 i 3 pozycji średnice kubków są tak dobrane, że jeden wciska się w drugi. Na 1 pozycji kubki są spięte klipsami do szczepienia.
Ostatnio zmieniany: 25 Sty 2023 14:06 przez pomodoro.
Za tę wiadomość podziękował(a): amsiz, jagodka27, del, ewakatarzyna, Sławek

Rozsady warzyw - uprawa w gruncie i pod osłonami - część VI 26 Sty 2023 13:04 #821925

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9877
Wiem, że jest odpowiedni wątek do takich spraw, ale że zbliża się sezon produkcji rozsad, pewnie ktoś z Was będzie chciał kupić sobie nawóz saletrę potasową. Chciałam ostrzec Was przed tym sprzedawcą - allegro.pl/oferta/saletra-potasowa-azota...z-warzyw-11674643293

Przysłali mi saletrę amonowo-wapniową, zamiast potasowej, obiecali przysłać potasową w ramach rekompensaty i od 10 dni cisza... Niby czekają na dostawę, ale ich oferta cały czas wisi...
Ostatnio zmieniany: 26 Sty 2023 13:05 przez Marzenka.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Krecik stary, Lilith, Miragoral, jagodka27, Jaedda, del, ewakatarzyna, Lulu

Rozsady warzyw - uprawa w gruncie i pod osłonami - część VI 26 Sty 2023 13:48 #821934

• pomodoro
  • pomodoro's Avatar
  • Platinum Boarder
Miałem 3 razy pod rząd identyczną przygodę. Za trzecim razem już nie odebrałem paczki.Ten sam sprzedawca. Podejrzewam, że zatrudniają Ukraińców, którzy nie za dobrze znają nasz język.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Miragoral, jagodka27, ewakatarzyna

Rozsady warzyw - uprawa w gruncie i pod osłonami - część VI 26 Sty 2023 14:46 #821941

• Lulu
  • Lulu's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1683
Marzenka wrote:
Wiem, że jest odpowiedni wątek do takich spraw, ale że zbliża się sezon produkcji rozsad, pewnie ktoś z Was będzie chciał kupić sobie nawóz saletrę potasową. Chciałam ostrzec Was przed tym sprzedawcą - allegro.pl/oferta/saletra-potasowa-azota...z-warzyw-11674643293

Przysłali mi saletrę amonowo-wapniową, zamiast potasowej, obiecali przysłać potasową w ramach rekompensaty i od 10 dni cisza... Niby czekają na dostawę, ale ich oferta cały czas wisi...

Super :ohmy:

Właśnie czekam na realizację zamówienia od nich :blink: :jeez: :dry: sprawdzę przy paczki macie na miejscu i odrazu najwyżej zrobię zwrot
Pozdrawiam Patrycja.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, jagodka27, ewakatarzyna

Rozsady warzyw - uprawa w gruncie i pod osłonami - część VI 26 Sty 2023 15:44 #821946

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
Kontakt telefoniczny z tą kobietą to porażka - twierdzi, że czeka na dostawę i dlatego nie nie zdejumuje oferty z aukcji, bo ma zaznaczony wydłużony czas na oczekiwanie przesyłki.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, jagodka27, del, ewakatarzyna

Rozsady warzyw - uprawa w gruncie i pod osłonami - część VI 26 Sty 2023 15:50 #821947

• Lilith
  • Lilith's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3173
W tym sklepie jest od groma negatywnych opinii, wysyłają co im w ręce wpadnie. Wielu produktów nie mają na stanie... Też zamówiłam saletrę potasową, bo mi przypomnieliście, ale od razu wzięłam u kogoś innego drożej. Przynajmneij się nei będę wkurzać. Dzięki za ostrzeżenie.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, jagodka27, del, ewakatarzyna, Lulu

Rozsady warzyw - uprawa w gruncie i pod osłonami - część VI 26 Sty 2023 19:12 #821968

• pomodoro
  • pomodoro's Avatar
  • Platinum Boarder
Marzenka wrote:
Kontakt telefoniczny z tą kobietą to porażka - twierdzi, że czeka na dostawę i dlatego nie nie zdejumuje oferty z aukcji, bo ma zaznaczony wydłużony czas na oczekiwanie przesyłki.

Kręci

IMG_3593.jpg

Dwukrotnie ponawiałem zamówienie i za każdym razem było to samo. Dodzwoniłem się i obiecano mi w przyszłym tygodniu dostawę.
Ostatnio zmieniany: 26 Sty 2023 19:15 przez pomodoro.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, bela, jagodka27, del, ewakatarzyna

Rozsady warzyw - uprawa w gruncie i pod osłonami - część VI 26 Sty 2023 19:36 #821969

• pomodoro
  • pomodoro's Avatar
  • Platinum Boarder
Jak widać na tej stronie, nie jest to wyjątek ! :hammer:

aleo.com/pl/firma/przedsiebiorstwo-handl...ela-piekut-bialystok
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, jagodka27, del, ewakatarzyna

Rozsady warzyw - uprawa w gruncie i pod osłonami - część VI 26 Sty 2023 21:16 #821971

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
Mieciu ona tłumaczyła mi się w identyczny sposób. Bezczelna baba, tłumaczę, że nawóz jest mi pilnie potrzebny bo mam wysiane rosliny i zapas saletry mi sie skończył. Ona mi z tekstem wyjechała, że była na urlopie... Co mnie jej urlop obchodzi? Kretynów zostawiła w firmie na czas swojej nieobecności czy co? Zrobiłam dym - powiedziała, że mam zatrzymać saletrę amonowo-wapniową, a tą potasową przyśle mi w gratisie wraz z pakietem nasionek :rotfl1: Już to widzę :search:
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Krecik stary, jagodka27, del, ewakatarzyna

Rozsady warzyw - uprawa w gruncie i pod osłonami - część VI 26 Sty 2023 21:28 #821974

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 29682
Najniższa cena zawsze budzi moje podejrzenia (w niektórych krajach w przetargach odrzuca się propozycje z najniższą ceną). Może zbiera pieniądze od kupujących żeby przeżyć lub dokonać zakupu, czyli kredytuje się kosztem kupujących.
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Lilith, jagodka27, del, ewakatarzyna, Lulu

Rozsady warzyw - uprawa w gruncie i pod osłonami - część VI 26 Sty 2023 21:30 #821975

• pomodoro
  • pomodoro's Avatar
  • Platinum Boarder
Równo rok temu były identyczne przypadki. To jest zastanawiające.
natalia
2022-02-07 09:53:21
Na allegro wysyła towar, inny niż zamówiony. Odesłałam. Przysłano mi po zwrocie znów towar niezgodny z opisem, tańszy gorszej jakości. NIE POLECAM.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, jagodka27, del, ewakatarzyna, Izzaa

Rozsady warzyw - uprawa w gruncie i pod osłonami - część VI 27 Sty 2023 10:49 #822008

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
Dzisiejsza wiadomość od ferelnego sprzedawcy saletry potasowej :jeez:
masz nową wiadomość od phuizabela2019

Wiadomość od sprzedającego
''JAK DOJDZI ODRAZU NADAMY'' - w jakim języku oni piszą, to nie wiem :blink:

Dobrze, że mam wysiane tylko kilka roślin. Niestety zapas saletry się kończy, a rozsadę trzeba fertygować. Może opóźnię terminy wysiewu, żeby rozsada w tym roku nie głodowała.
Za tę wiadomość podziękował(a): del, ewakatarzyna

Rozsady warzyw - uprawa w gruncie i pod osłonami - część VI 27 Sty 2023 18:46 #822051

• PaulaPola
  • PaulaPola's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3709
Dobry wieczór wszystkim! Jak wasze rozsady? Moje mimo środków bezpieczeństwa wyglądają tak
20230127_183311.jpg

Przed Tonią się nic nie uchowa. Trochę rozpaczałam bo wczoraj padł mi krab, ale zamykane terrarium będzie stanowiło bezpieczną szklarnie dla części rozsad. Ucierpiał Senior( na szczęście dostałam nasionka od pomodoro :hug: ) ale za Curly kaley i Bonte Tigret będę musiała się rozejrzeć. Zależało mi na nich. JOLA była w zamykanym pojemniku i ma się dobrze
20230127_183433.jpg

Miłego wieczoru :)
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, bela, Jaedda, del, ewakatarzyna, Babcia Ala

Rozsady warzyw - uprawa w gruncie i pod osłonami - część VI 27 Sty 2023 20:05 #822055

• pomodoro
  • pomodoro's Avatar
  • Platinum Boarder
Paula. Najlepiej wysiewać pomidory w perlit. Nie grozi Ci przelanie, ani żadna infekcja odglebowa. Jole wysiane w styczniu dwa lata temu :

IMG_26461-3.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, bela, Jan4, PaulaPola, del, ewakatarzyna

Rozsady warzyw - uprawa w gruncie i pod osłonami - część VI 27 Sty 2023 20:19 #822057

• PaulaPola
  • PaulaPola's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3709
Widzisz Mieciu ja chyba zbyt leniwa jestem i przy ziemi ciągle się trzymam. Ale pomyślę o zmianach. Sadzonki miałyby się dobrze gdyby nie młodszy kot. Ona jak ziemię wyczuje to jak taran się pcha, żeby chociaż łapę włożyć i pogrzebać. Wcześniej mi siewki wyciągnęła z ziemi i teraz podobnie. Na koniec zwaliła na nie książkę.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Izzaa

Rozsady warzyw - uprawa w gruncie i pod osłonami - część VI 28 Sty 2023 13:22 #822085

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
Cyrku ciąg dalszy - saletra potasowa u owego sprzedawcy w ciągu doby podrożała o 70 zł za opakowanie - z 29,50 na 99zł :rotfl1: od phuizabela2019
Firma|poleca 98,2%
SALETRA POTASOWA AZOTAN POTASU 2kg NAWÓZ WARZYW
99,00 złAllegro Smart!

Twierdzą też, ze zwrócili mi kasę - nie jest to prawdą. O dotrzymaniu danego słowa, że mimo wszystko przyślą mi nawóz z gratisami to nawet nie wspomną... Banda złodziei - omijać szerokim łukiem!!!
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Jaedda, del, ewakatarzyna

Rozsady warzyw - uprawa w gruncie i pod osłonami - część VI 28 Sty 2023 13:27 #822086

• Lilith
  • Lilith's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3173
Na drugim sklepie na all. nadal ma t e cenę pooniżej 30zł Ja kupiłam u innego sprzedawcy za 38zł i w poniedziałek będzie.
Za tę wiadomość podziękował(a): del, ewakatarzyna, Babcia Ala

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.822 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum