TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 05 Sie 2022 16:50 #810874

• gregon
  • gregon's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 4133
Witam.
Popaduje, chwilami sie przebija slonko i 14 st.
Poziomki to dla mnie smakowo owoc nr 1 ze wszystkiego co znam. Te w warzywniku padly mi po drugiej zimie i bylem zmuszony szukac dzikich. Nareszcie je namierzylem B) Trzeba sie troche nagimnastykowac, zeby sie do nich dostac, ale nagroda jest tego warta. Siedzialem na zboczu dobre 3 godziny :)

P8044157.jpg

Teraz znowu uciekam na kilka dni i dobrze, bo bedzie mokro...

P8054161.jpg

pozdrawiam
Ostatnio zmieniany: 05 Sie 2022 16:52 przez gregon.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 05 Sie 2022 16:58 #810876

• Mejra
  • Mejra's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6750
Gorąco teraz 29st.
Cudnie świeci.
Po pracy o 14 w samochodzie 53st. :supr3:

IMG_20220805_162206340.jpg

IMG_20220805_163203010.jpg
Pozdrawiam,Anka
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Jan4, Kaja, Łatka, Mamma, koma, Nimfa, JaNina, Zygowa, Bea612, ewakatarzyna, renmanka, Mirek19, JaKasiula, Kornik

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 05 Sie 2022 20:33 #810896

• Kaja
  • Kaja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6412
Dzisiaj było +35 C. Teraz jest całkowite zachmurzenie i temperatura spadła o 10 stopni. Zapowiadają w nocy deszcz. I ma go spaść aż-0,2 litra. Jutro raniutko trzeba jechać podlewać. I po chmurach . Widać zachodzące słońce.
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Mamma, koma, Nimfa, JaNina, Campanula, Zygowa, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula, Mejra, Kornik

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 05 Sie 2022 20:38 #810898

• najemnik
  • najemnik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9133
Podobno dziś ostatni dzień upałów. W pełni plonują ogórki, cukinie, pomidory z uprawy doniczkowej. U mnie właściwie po żniwach, zostało jeszcze kilkanaście bel słomy do zwiezienia.
Ogrodnictwo to moje hobby, które daje satysfakcję i uczy pokory.

Zapraszam do wymiany kłączy dalii.

Pomidorowe pewniaki na 2025: Wielmoża, Bycze serce z noskiem, Gigant Podlasia, Cytrynek
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Mamma, koma, Nimfa, JaNina, Zygowa, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra, Kornik

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 05 Sie 2022 20:46 #810899

• Perełka
  • Perełka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Tak wiele, w tak krótkim czasie
  • Otrzymane dziękuję: 4781
Grzeje w dzień ,a noce i poranki zimne....Na noc zamykam tunel....Własne ogórki , pomidorki i zawsze są na nie chętni .... Przetwory jak zwykle Truskawki się rozrosły i trzeba będzie rozsadzić przy bardziej sprzyjających warunkach. Winogrona dostają porcję wody gdy nie podlewa z nieba.
Już prawie po żniwach.
Kukurydza po ostatnich deszczach odżyła, ale teraz znów ekstremalne temperatury. Trawy słabo.
Zapowiadają deszcz i oby .....
Ostatnio zmieniany: 05 Sie 2022 20:48 przez Perełka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Mamma, koma, najemnik, JaNina, Zygowa, ewakatarzyna, renmanka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 05 Sie 2022 21:51 #810904

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54391
Na nic nie mam czasu :jeez: Ruszam się jak mucha w smole. Dwa dni upałów i dwudniowe ochłodzenie. I tak cały czas. Jak się przyzwyczaić do czegoś, co tak ciągle i szybko się zmienia :dry: To nie na moje lata :( Ale ogólnie jest dobrze. Wszystko w miarę zdrowo rośnie. Słoików z przetworami w spiżarce przybywa :) Jutro znowu ma padać, a temperatura ma być o 10* niższa niż dzisiejsza :crazy:
Spokojnej nocy :sleep:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): whitedame, Łatka, Mamma, koma, najemnik, Nimfa, Zygowa, ewakatarzyna, renmanka, Mirek19, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 05 Sie 2022 22:28 #810907

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83410
A w Karkonoszach pół godziny temu nadciągnął front (dobrej?) zmiany...
Zagrzmiało kilka razy - kawałek ode mnie.
Lunęło. Troszkę osłabła ulewa - i lunęło jeszcze mocniej.

Przywiędłe rododendronowo skacze z radości - ja też, ominie mnie lanie (bardzo drogiej) wody z kranu.

Przyjechałam koło szóstej - na mojej wysokości było 31 stopni, naprawdę dużo, jak na tutaj.
Teraz 10 stopni mniej. Okna otwarte na przestrzał...

Za tę wiadomość podziękował(a): Mamma, koma, Nimfa, JaNina, Zygowa, del, ewakatarzyna, renmanka, Mirek19, JaKasiula, Mejra, Kornik

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 05 Sie 2022 23:54 #810913

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 29654
JaNina wrote:
Na nic nie mam czasu :jeez: Ruszam się jak mucha w smole. Dwa dni upałów i dwudniowe ochłodzenie. I tak cały czas. Jak się przyzwyczaić do czegoś, co tak ciągle i szybko się zmienia :dry: To nie na moje lata :(

Na moje też nie, a od tego roku mało, że w upały mniej robię, to jeszcze pierwszy dzień ochłodzenia jestem nie do życia. Trochę te upały już słabsze niż poprzednie, bo dzień krótszy i słońce już niżej, ale i tak zdechnąć można. Dzisiaj w tym upale robiłam paprykom cieniówkę, bo jak weszłam na zagon, to roznosił się zapach pieczonej papryki, może w związku z tym, że ją wykonałam nie będzie już ciepło?
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Mamma, koma, Nimfa, JaNina, Zygowa, del, ewakatarzyna, renmanka, Mirek19, JaKasiula, Mejra, Kornik

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 06 Sie 2022 07:11 #810928

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16786
Mam podobne odczucia do Was. :jeez:

Praktycznie nic nie padało, trzy kropki dosłownie. Mam nadzieję, że choć u Kasi trochę więcej. Pustynia jest straszna, ale na zbiory naprawdę nie mogę narzekać.
Teraz jest 13*C może dziś będzie trochę chłodniej. Trzeba lać, lać i lać...

IMG_20220806_071211.jpg

Spokojnego dnia :bye:
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Ostatnio zmieniany: 06 Sie 2022 07:15 przez Mamma.
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, koma, Nimfa, JaNina, Zygowa, ewakatarzyna, Mirek19, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 06 Sie 2022 08:17 #810940

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
:bye: :coffe:

Radykalna zmiana pogody. W nocy spadło trochę deszczu.
Zachmurzenie całkowite, aktualnie na liczniku tylko +15°C, słuchać czasami dalekie odgłosy burzy.
Szumne zapowiedzi burzy, ulewy, gradu, huraganu, alerty smsowe polecające konieczne usunięcie ruchomych przedmiotów z balkonów itp. a tu ...zonk :happy:

Legnica, 06.08.2022r

20220806_leg.jpg

Spokojnego dnia :flower2:
:drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Ostatnio zmieniany: 06 Sie 2022 08:18 przez Mirek19.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, koma, Nimfa, JaNina, Campanula, Zygowa, del, ewakatarzyna, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 06 Sie 2022 08:17 #810942

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43729
Pierwszy mocny deszcz pojawił się u mnie ok. godz.2 w nocy.Wcześniej pogrzmiewało i błyskało.W sumie do chwili obecnej spadło ok.20l wody i dalej spokojnie mży.Ochłodziło się i teraz termometr wskazuje 20,1*C.Podwiewa spokojny wiaterek,niebo zachmurzone całkowicie.Spokojnego weekendu życzę wszystkim.Z balkonu nie widzę żadnych strat w ogrodzie. :bye: :bye: :coffe: :coffe: :) :)

003-407.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 06 Sie 2022 08:20 przez Krecik stary.
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, koma, najemnik, Nimfa, JaNina, Campanula, Zygowa, ewakatarzyna, renmanka, Mirek19, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 06 Sie 2022 08:19 #810943

• Campanula
  • Campanula's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 397
Dziś chwila wytchnienia po wczorajszych 36°C - lekkie zachmurzenie i 18°C. W nocy spadło trochę deszczu, dobre i to.
Miłego dnia wszystkim :flower2:
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, koma, Nimfa, JaNina, Zygowa, del, ewakatarzyna, Mirek19, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 06 Sie 2022 08:20 #810944

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83410
Padało z przerwami całą noc. Trochę błyskało i grzmiało, lecz nic gwałtownego na szczęście nad moją chatką się nie odbywało. W wiaderku prawie 10 cm wody.
Nadal pochmurno. Różnica temperatury między wczorajszym wieczorem a dziś rano nie 10, a 20 stopni.

Za to zapach na sobotę mogę zapewnić wspaniały - orientalna lilia Tigermoon.

Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, koma, Nimfa, JaNina, Zygowa, del, ewakatarzyna, Mirek19, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 06 Sie 2022 08:35 #810947

• Mejra
  • Mejra's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6750
U mnie na razie spokój,ochłodziło się..jest 22st. :) ale z wiatrem.Widać że coś przechodzi,niebo zaciągnięte.... Ciekawe czy popada czy przejdzie bokiem...

Udanego weekendu...

IMG_20220806_082658225.jpg

IMG_20220806_082708646.jpg
Pozdrawiam,Anka
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, koma, Nimfa, JaNina, Campanula, Zygowa, del, ewakatarzyna, renmanka, Mirek19

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 06 Sie 2022 08:41 #810948

• Szafirek
  • Szafirek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10960
U mnie też się ochłodziło , wieje, zachmurzone i kropi jakaś mzaweczka.

IMG_20220804_200358-3.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, koma, Jaedda, Nimfa, JaNina, Zygowa, ewakatarzyna, renmanka, Mejra, Kornik

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 06 Sie 2022 10:05 #810958

• Kasionek
  • Kasionek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 5477
Marlenko niestety nic z nieba nie spadło . Myślałam, że u Ciebie deszcz będzie bo Ty chyba bliżej Gorzowa . Fakt wioskę dalej o 4 km spadło trochę deszczu , ponoć nawet kałuże były . U mnie suszy ciąg dalszy . Zrobiło się trochę chłodniej .
Za tę wiadomość podziękował(a): koma, Jaedda, JaNina, Zygowa, ewakatarzyna, Mejra, Kornik

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 06 Sie 2022 10:23 #810961

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54391
Do nas podjechało podlewanie :) Od godziny pada deszcz. Równy, solidny, taki jak powinien być. Z tego co widzę, jeszcze parę godzin popada. Jest też chłodniej. Nadrobię dzisiaj trochę prac domowych, ale chyba niedużo, bo za bardzo to mi się nie chce :whistle: Żelazko jednak do ręki będę musiała wziąć. Całe szczęście, że Mąż już na emeryturze i ilość koszul do prasowania drastycznie spadła :happy:
Spokojnej soboty :bye:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, koma, najemnik, Jaedda, Nimfa, Zygowa, del, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, Mirek19, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 06 Sie 2022 13:45 #810973

• Jaedda
  • Jaedda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3166
U nas pada od dobrych dwóch godzin, obiecują że do nocy przejdzie. Fajnie by było bo teleskop stoi i czeka :think:

Po kilku dniach upałów znowu było sucho więc miło że mnie pogoda wyręcza.

IMG_20220805_085036.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Kaja, Łatka, koma, najemnik, JaNina, Zygowa, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mejra

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.908 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum