TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 31 Mar 2023 07:16 #827634

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43744
Nocka ciepła zakończyła się temperaturą 10,1*.Poranek wraz ze wschodem słoneczka lekko się ochłodził do temperatury +9,3*.Teraz już coraz cieplej.Brzoskwinia może jeszcze dziś zakwitnie.Pąki są już mocno napęczniałe i w połowie różowe.Spokojnego weekendu. :bye: :bye: :bravo: :bravo: :coffe: :coffe: :) :)

002-644.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 31 Mar 2023 07:20 przez Krecik stary. Powód: uzupełnienie
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Marzenka, Kaja, Mamma, koma, Szafirek, JaNina, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 31 Mar 2023 07:51 #827636

• Szafirek
  • Szafirek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10960
5 stopni, słoneczko się przebija, czuć, że powietrze się zmienia

IMG_20230324_132603-2.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Marzenka, Krecik stary, Kaja, Mamma, koma, JaNina, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 31 Mar 2023 08:10 #827637

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54394
Od rana świeci słońce na bezchmurnym niebie. Na termometrze +7*. Wiatr słabszy niż wczoraj. Powinnam skończyć dzisiaj sprzątać w truskawkach. Zostało też do ogarnięcia parę grządek, ale się zrobi ;)
Jak się zastanawiam po co mi ta robota w warzywniku, to takie śniadanie jak dzisiaj mi przypomina dlaczego to robię :yummi:

2D5633F4-A85A-4D42-8C4B-BD6579057B11.jpeg

Spokojnego dnia :bye:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 31 Mar 2023 08:38 #827638

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32078
10 stopni na plusie.Przelotne opady,przejaśnia się, może wyjdzie oczekiwane przez rozsady słońce.
Od wczoraj pikuje pomidory,mam nadzieję, że dzisiaj skończę.
Zakwita forsycje

20230331_072542.jpg

Wędlinka na Święta już jest

20230328_142545.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Marzenka, Krecik stary, Łatka, Mamma, Szafirek, JaNina, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 31 Mar 2023 08:39 #827639

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9865
Noc bez przymrozku, wieje, jest ponuro. W nocy padało dość mocno, bo do tej pory stoją kałuże. Brak słoneczka - gdyby nie kwitnące forsycje i zieniąca się trawka na osiedlach , to byłoby szaro. Spokojnego dnia :coffe: :garden1: :garden:
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Krecik stary, Łatka, Mamma, Szafirek, JaNina, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 31 Mar 2023 08:44 #827640

• Emilia
  • Emilia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 4169
Ciepło, w nocy też, pomidorki i papryki zaliczyły pierwszą noc w szklarni i mają się dobrze B)
Pozdrawiam
Emilia
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Mamma, Szafirek, JaNina, del, ewakatarzyna, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 31 Mar 2023 08:49 #827641

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16786
Wczoraj burza i solidna ulewa. Kilka lat narzekałam na suszę, to teraz ponarzekam na deszcze. Albo pada, albo jest zimno i tak w kółko :crazy: U Was już tak pięknie kolorowo, a u mnie dopiero czosnek niedźwiedzi zaczyna wychodzić. Pokrzywa ledwo, ledwo nad ziemią, a witaminek wiosennych się chce ;)
Dobrze, że choć "sałata" zimowa typu gwiazdnica i trochę liści mniszka już jest, to można w śmietanie zrobić.

IMG_20230330_120543279.jpg

Oj wlecze się w tym roku ta wiosna..., oj wlecze...

Miłego dnia :bye:
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Marzenka, Krecik stary, Łatka, Szafirek, JaNina, del, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula, Emilia

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 31 Mar 2023 09:51 #827645

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83451
Mamma wrote:

Oj wlecze się w tym roku ta wiosna..., oj wlecze...

No tak, ogląd wiosny zależy w pewnym stopniu i od tego, jak się nad nią popracuje poprzedzającej jesieni. Widok z okna, że tak powiem, jest inny u osoby skupiającej się na pomidorach i papryce, niż u takiej, co maniakalnie wtyka gdzie się da i nie da cebulki krokusów i botanicznych tulipanów. :crazy:
Ale prawda, marzec nas nie rozpieszczał ani słońcem, ani temperaturą, co gorsza, kwiecień jakby planował iść dalej tą drogą. :(

Na razie trochę cieplej, ogrzewania prawie nie włączam w ostatnich dniach, teraz (na zewnątrz B) ) 13 stopni, a jak wyjrzy słonko, można robić zdjęcia w ogrodzie w samym swetrze. Sporo niebieskiego na górze.

Rano rozkwitły narcyzy Sempre Avanti, niech ich imię będzie hasłem dnia:

Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Marzenka, Szafirek, JaNina, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 31 Mar 2023 10:06 #827647

• ewakatarzyna
  • ewakatarzyna's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13153
Zdecydowaną większość nieba zasnuły bure chmury. Tylko na wschodzie prześwity.

Wiatr zelżał. Aktualnie 9 stopni.

Chwasty nie próżnują. Tu w cebulicy. Powinnam je usunąć, ale ziemia mokra.

DSC026202.jpg

Spokojnego weekendu :hug:
Pozdrawiam Ewa
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Marzenka, Krecik stary, Łatka, bastis, Szafirek, JaNina, del, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 31 Mar 2023 10:09 #827648

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83451
Ewo, mniszek najłatwiej wyciągnąć z mokrej ziemi. Wystarczy taki mały lekko podważyć, nawet patyczkiem. Wiem, o czym piszę, mam miliard siewek z porzuconego ogrodu mojej bardzo już wiekowej sąsiadki.
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Marzenka, bastis, Szafirek, JaNina, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 31 Mar 2023 21:36 #827687

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54394
Zgadnijcie co dzisiaj po zmierzchu robiłam? Tak, byłam na polowaniu. Uznałam, że trzeba zrobić rekonesans. W ciągu dnia popadało, a wieczór w miarę ciepły, no to poszłam z latarką na czole i z sekatorem w ręku. Powiem tak, jak ktoś myśli, że jeszcze bezmuszlowych mało, to jest w duuuuuuuuuuużym błędzie.
Spokojnej nocy :sleep:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Marzenka, Krecik stary, Łatka, Szafirek, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Emilia

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 31 Mar 2023 21:43 #827688

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 29663
A do d...uszy z taką pogodą. Albo leje, albo zimno, a jak cieplej to duje, a teraz jeszcze śliiimoooki i w tej chwili znowu pada, Czjernyj (kocurek) przyszedł z dworu cały mokry.

JaNina napisała: "Jak się zastanawiam po co mi ta robota w warzywniku...". Jak dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam takie przemyślenia :crazy:
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Ostatnio zmieniany: 31 Mar 2023 21:54 przez Babcia Ala.
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Marzenka, Krecik stary, Łatka, MARRY, Szafirek, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, JaKasiula, caser

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 01 Kwi 2023 07:03 #827699

• del
  • del's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13652
+4'C i dżdżysto :)

Miłego weekendu :coffe:
pozdrawiam,
Tomek
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Krecik stary, MARRY, Szafirek, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Mejra, Emilia

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 01 Kwi 2023 07:53 #827703

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Pada od wczoraj ,nie wieje i jest ciepło.Termometr wskazuje 11,4*C.Smród,dym i wilgoć to urok dzisiejszego poranka. :( :( :bye: :bye: :coffe: :coffe:
004-307.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Marzenka, Łatka, MARRY, bastis, Szafirek, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 01 Kwi 2023 08:05 #827705

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
Włocławek nie wyróżnia się - nocka ciepła, do tej pory pada :jeez: Pochmurno, bez słoneczka.
Józiu współczuję śmierdzącego powietrza - u mnie ciągami w bloku czuję smród papierosów palonych przez sąsiadów :jeez:
Co do pracy w warzywniku - Janinko, Alicjo - mam podobne przemyślenia jak Wy. Ja sama zajmuję się działką (przynajmniej próbuję :rotfl1:), czasami jest ciężko, zwłaszcza teraz gdzie prace się piętrzą, bo wszędzie rozsady, sianie do gruntu i porządki wiosenne. Jednak jak idzie się do sklepu i patrzy na te ceny, gdzie sałata 5 zł, papryka 23 zł, a zwykłe pomidory w Bie... po 14,99 :woohoo: , to wiem, po co jeżdżę na działkę.

Spokojnej soboty wszystkim życzę.
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Krecik stary, Łatka, Szafirek, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Emilia

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 01 Kwi 2023 08:15 #827708

• pomodoro
  • pomodoro's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53242
Człowiek stary, jak się rusza, to dłużej żyje!. :teach:
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Marzenka, Krecik stary, MARRY, bastis, Szafirek, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 01 Kwi 2023 08:21 #827711

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Dodam tylko że im bardziej się zmęczę fizycznie tym bardziej jestem wypoczęty duchowo(pracą w ogrodzie). :drink1: :drink1: :drink1: :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 01 Kwi 2023 08:21 przez Krecik stary. Powód: uzupełnienie
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, pomodoro, Marzenka, MARRY, bastis, Szafirek, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Mejra, Emilia

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 01 Kwi 2023 08:22 #827712

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
Mieciu jestem po czterdziestce :pinch: , ale w tym roku już moje gnaty odczuły robotę w ogródku - nie da się przegapić tego, że się "żyje", bo siedzenie i kręgosłup po pierwszych pracach dały o sobie znać :rotfl1:
Za tę wiadomość podziękował(a): tija, Krecik stary, MARRY, Szafirek, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Mejra, Emilia

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.837 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum